Dr. Joep Teijink - Velthuis kliniek
doctor-picture

Dr. Joep Teijink

Vaatchirurg. Gespecialiseerd in: Vaatchirurgie

Werkzaam op locatie:

Eindhoven

BIG registratienummer:

9038142101

Dr. Joep Teijink (1965) volgde de opleiding geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde er in 1992 en behaalde zijn arts-examen in 1993. Aansluitend is hij in Haarlem en Amsterdam opgeleid tot algemeen chirurg.

In 1999 is hij gestart met de vervolgopleiding tot vaatchirurg in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Sinds 2001 is dr. Teijink geregistreerd vaatchirurg. Na zeven jaar als vaatchirurg te hebben gewerkt in het Atrium MC in Heerlen, maakte hij in 2009 de overstap naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en Helder kliniek.

Dr. Teijink: “Samen met collegae dr. Philippe Cuypers en dr. Marc van Sambeek, die beide zowel in het Catharina Ziekenhuis als bij Helder kliniek werkzaam zijn, beoefen ik de vaatchirurgie in de volle breedte. In beide klinieken hou ik mij bezig met de behandeling van spataderen, en met laserbehandelingen in het bijzonder.

Daarnaast gaat mijn speciale aandacht uit naar de endovasculaire (minimaal invasieve) behandeling van het aneurysma (‘de verwijding’) van de borst- en buikslagader, halsslagader vernauwing en de problematiek van zogenaamde ‘etalagebenen’. Mensen met een vernauwing in de beenslagaders krijgen een krampende pijn in hun benen wanneer zij langer lopen. Het stilstaan (bijvoorbeeld voor een etalage) geeft het been rust waardoor de pijn verdwijnt.

Lees meer over Dr. Joep Teijink

Gespecialiseerd in:

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten