Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Lipofilling gezicht

vanaf € 2.900,-

Om meer volume in het gezicht terug te brengen

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Wanneer lipofilling in het gezicht?

Wil je graag meer volume in je gezicht terugbrengen met eigen vet? Met lipofilling halen we vet weg van een donorgebied in het lichaam (vaak buik, heupen of benen) en brengen dat in het gezicht terug (receptorgebied).

Bij deze behandeling brengen we levend weefsel over naar een nieuwe plek in het gezicht, waar het vastgroeit en onderdeel wordt van het weefsel op die plaats. Dat klinkt simpel, maar is het allerminst. Toch geeft lipofilling vaak goede resultaten. Het resultaat is permanent en omdat je met een lichaamseigen stof werkt, is het volkomen veilig. Van vetweefsel wordt beweerd dat het veel stamcellen bevat. Dat zou verklaren waarom na lipofilling de bovenliggende huid er vaak beter uit gaat zien. Stamcellen kunnen zich namelijk ontwikkelen tot nieuwe gespecialiseerde cellen, zeker in gebieden waar door degeneratie (veroudering) veel cellen verloren zijn gegaan.

Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

   

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

  Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  Behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Zowel de mini-liposculptuur als het inspuiten van het vet gebeurt onder lokale verdoving. Het grote voordeel hiervan is dat je snel na de ingreep weer fit bent en naar huis kunt gaan.

  Allereerst zal er een mini-liposculptuur uitgevoerd worden om vet te 'oogsten'. Daarbij wordt een hoeveelheid van 40 tot 50 ml vet afgenomen (ongeveer 10% van de hoeveelheid die we normaal gesproken bij liposculptuur afnemen).

  Nadat het vet bewerkt is, wordt het geoogste vet ingebracht op de plaatsen op het gezicht waar het nodig is. Vetweefsel kan alleen vastgroeien als het voldoende van zuurstof voorzien wordt om te blijven leven. Dat kan alleen als er kleine, dunne tunneltjes van vet verspreid in het onderhuidse weefsel worden geplaatst. Er kan nooit een dikke klont op één plaats ingespoten worden, omdat het grootste deel daarvan door zuurstofgebrek zal afsterven.

 • Nazorg

  Nazorg

  Wanneer je rustig bent bijgekomen van de ingreep, mag je weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. Afhankelijk van de manier waarop het vetweefsel is ingebracht, zal er een zwelling in je gezicht optreden. Meestal is dit na 3 dagen grotendeels verdwenen en kun je je goed vertonen.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Gelukkig komen complicaties dankzij de verfijnde techniek die we bij Velthuis kliniek gebruiken zelden voor. Toch brengt elke ingreep risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. 

  Specifieke problemen als gevolg van lipofilling in het gezicht zijn een onregelmatig huidoppervlak (vooral bij cliënten met een wat slappere huid), verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in lipofilling in het gezicht. Zij zullen er alles aan doen om je volume in het gezicht zoveel mogelijk te herstellen.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost lipofilling in het gezicht?

Tijdens het consult zal de arts bekijken wat je wensen zijn en op welke plekken vet weggehaald kan worden voor een zo mooi mogelijk resultaat. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over lipofilling in het gezicht

Veelgestelde vragen

Kan lipofilling ook bij mij? Wat gebeurt er met de vetcellen als ik straks aankom of afval? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Kan lipofilling ook bij mij?

Dat hangt af van je bouw en je wensen. Lipofilling is een goed alternatief als je liever geen injectables wilt. Ook als je slank bent, is lipofilling meestal wel mogelijk. Er zijn namelijk geen grote hoeveelheden vet voor nodig. Alleen met een zeer lage BMI kom je niet voor lipofilling in aanmerking

Wat gebeurt er met de vetcellen als ik straks aankom of afval?

De verplaatste vetcellen gedragen zich precies zoals de andere vetcellen in je lichaam. Kom je aan, dan nemen ze in volume toe. Val je af, dan worden de vetcellen kleiner.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201