Meld je aan voor de Velthuis VIP avonden in oktober   

Klik hier
Velthuis kliniek app

Tel: 088 - 7785201

Kincorrectie

vanaf € 3.795,-

Zodat je ook van de zijkant gezien mag worden

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

Een mooi, subtiel resultaat

Stoor je je aan de vorm of grootte van je kin?

Heb je een relatief korte kin of gaat je kin over in je hals? Dit kan erg storend zijn en je behoorlijk onzeker maken. Een kincorrectie brengt je profiel weer in balans.

Het behandeltraject

De stappen van een kincorrectie

  • Telefonische intake

    Telefonische intake

    Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

    Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

     

    Direct contact opnemen

    MA - DO 08.00 - 18.00

    VR 08.00 - 17.00

  • Advies gesprek met arts

    Consult met je behandelend arts

    Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

    Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is: een kinimplantaat of een vergroting met lichaamseigen vet. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Ook zal, indien nodig, de maat van het implantaat bepaald worden.

    Door het effect op het profiel is het vaak verstandig om een kinvergroting te combineren met een liposuctie van de hals. In sommige gevallen speelt de neus ook een rol, en een neuscorrectie kan heel goed samen met een kincorrectie uitgevoerd worden.

    Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

  • De behandeling

    Behandeling

    Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een kinvergroting door middel van een implantaat vindt over het algemeen plaats onder een roesje. Hierbij lig je ontspannen te slapen zonder dat je pijn hebt of de prikken van plaatselijke verdoving voelt, maar je blijft wekbaar. Mocht je liever onder narcose willen, is dat ook geen probleem.

    Bij deze ingreep wordt er een sneetje gemaakt onder de kin. Via dit sneetje wordt het implantaat ingebracht, waarna het sneetje weer wordt gehecht. We gebruiken een speciale hechttechniek die ontwikkeld is om minimale littekenvorming te geven. Dat geeft een heel klein litteken dat nauwelijks zichtbaar zal zijn.

    Het implantaat kan ook via de binnenzijde van de mond ingebracht worden. Er wordt dan een sneetje gemaakt ter hoogte van de kaak tussen de ondertanden en de onderlip. Deze methode laat geen zichtbare littekens na, maar heeft als nadeel dat de kans op een infectie iets groter is. Na het aanbrengen van de hechtingen wordt je kin bedekt met een pleisterverband.

    De kinvergroting door middel van lipofilling kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden, alhoewel op verzoek een roesje natuurlijk ook mogelijk is. De ingreep begint met het opzuigen van wat vet met een buisje. Soms gebeurt dit bij de hals, maar vaak ook op een andere plaats zoals de buik, de heupen of de binnenzijde van de knieën. Het geoogste vet wordt op een speciale manier behandeld, zodat het vervolgens met een spuitje in de kin ingespoten kan worden. Het voordeel is dat er lichaamseigen materiaal gebuikt wordt voor de vergroting en dat er (buiten een paar millimeter voor het gaatje van de liposuctie) geen littekens gemaakt worden. Na de ingreep wordt je kin bedekt met pleisters.

  • Nazorg

    Nazorg

    Wanneer je rustig bent bijgekomen van de operatie mag je weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. 
    Het pleisterverband moet een week blijven zitten. Je bent in deze periode minder toonbaar, omdat het behandelde gebied gezwollen en blauw zal zijn. Bloeduitstortingen verdwijnen vrij snel maar de zwelling heeft een aantal weken nodig om weg te trekken. Een coldpack kan de zwelling sneller laten slinken.

    Na een week wordt tijdens de eerste controle het pleisterverband verwijderd. Indien nodig worden ook de hechtingen verwijderd. Wanneer het implantaat via de binnenzijde van de mond is aangebracht, moet je er rekening mee houden dat eten en tandenpoetsen de eerste twee weken moeilijker gaat. Extra aandacht voor de hygiëne van het wondgebied is dan ook heel belangrijk. De meeste personen gaan na een week weer aan het werk.

    Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

  • Risico's

    Risico's

    Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

    Specifieke complicaties die na een kincorrectie door middel van een implantaat kunnen optreden, zijn het verschuiven van het implantaat en kapselvorming, waarbij plooien zichtbaar kunnen worden. In beide gevallen is een nieuwe ingreep nodig om deze problemen te verhelpen. Wanneer het implantaat via de binnenzijde van de mond is geplaatst, kan een infectie optreden als gevolg van tandenpoetsen of eten.

    Bij de vergroting door middel van lichaamseigen vet is het mogelijk dat niet al het vet goed aangroeit. Het is vrij eenvoudig om dan nog een beetje extra vet in te spuiten.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in kincorrecties. Zij zullen er alles aan doen om je de vorm en de grootte te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een kincorrectie?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over een kincorrectie

Veelgestelde vragen

Wanneer mag ik weer sporten? Moet ik stoppen met roken? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder.

Ik heb een achteruitstaande kin. Wat zijn de mogelijkheden hiervoor?

Als je een relatief korte kin hebt of als je kin overgaat in je hals, dan kan een kincorrectie je profiel weer in balans brengen. De plastisch chirurg kan met jou bespreken welke kincorrectie voor jou het meest geschikt is: een vergroting met lichaamseigen vet of een kin implantaat.

Als je je stoort aan de vor
m van je kin, dan kan deze effectief behandeld worden door een cosmetisch arts met fillers. Door een filler op de juiste plaatsen te injecteren, wordt het volume gecreëerd of hersteld  in je gezicht.

Wanneer mag ik weer sporten?

Na een kincorrectie mag je na een week weer sporten. De wond heeft dan voldoende tijd om te genezen. Contactsporten of andere sporten waarbij de huid makkelijk beschadigt kun je beter een maand niet doen. Voor de ingrepen onder narcose geldt dat het goed is om vrij snel na de ingreep weer in beweging te komen. Wandelen bijvoorbeeld is prima! Wanneer je te weinig beweegt vergroot namelijk de kans op trombose. Na twee weken mag je weer wat actiever gaan sporten.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden je daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld en de kans op infecties toeneemt.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een kincorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201