Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Armlift

vanaf € 5.575,-

Zwaai die slappe armen maar gedag

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

De meest optimale behandeling voor jou 

Wanneer een armlift?

Stoor jij je aan je armen?

Heb je last van slapper wordende bovenarmen? Door het ouder worden of ben je flink afgevallen? Dan is dat natuurlijk enorm vervelend. Vooral als je in de zomer graag die leuke jurk aan wil. Een armlift zorgt voor een mooi resultaat. Passend bij jouw wensen.

Verschillende ingrepen
De armen kunnen op verschillende manieren strakker worden. Tijdens een armlift wordt de overtollige huid weggehaald. Is je huid nog voldoende elastisch? Dan kun je kiezen voor liposculptuur. Bij dit alternatief wordt er een teveel aan vet weg weggezogen. Deze oplossing is een stuk minder ingrijpend. Maar ook een combinatie van deze twee oplossingen kan het gewenste resultaat geven. Samen met de arts bespreek je jouw wensen en mogelijkheden tijdens het consult.

Het behandeltraject

De stappen van een armlift

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

  Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  Behandeling

  Voor we de behandeling uitvoeren, maken we foto's voor in je medisch dossier. De chirurg tekent bij de armlift heel precies de gewenste hoeveelheid huid af die moet worden verwijderd. Deze huid wordt tijdens de operatie losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen en losgesneden. Regelmatig wordt ook  vet weggezogen. Bij de armlift is er over het algemeen sprake van een litteken aan de binnenzijde van de bovenarm. Onze ervaren plastisch chirurgen doen er uiteraard alles aan doen om het littekens op een zo min mogelijk zichtbare plaats te leggen. En natuurlijk is ook het genezingsproces bepalend.

  Bij liposculptuur zijn er enkele kleine littekentjes. Deze oplossing is dan ook een stuk minder ingrijpend. Regelmatig is een combinatie van deze twee technieken nodig om het meest optimale resultaat te geven.

  De behandeling duurt zo’n 2 uur en wordt over het algemeen onder sedatie of narcose gedaan. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden. Natuurlijk begeleiden we je tot het moment dat je naar huis gaat. Dat is meestal al een paar uur na de operatie.

 • Nazorg

  Nazorg

  Na de behandeling mag je binnen enkele uren naar huis. Zorg wel dat iemand met je mee gaat of je komt ophalen, want autorijden mag nog even niet. Ook kun je nog wat last hebben van napijn door de zwelling en bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller hiervoor voldoende. Je krijgt drukmouwen om de (boven)arm die 3 tot 6 weken dag en nacht gedragen worden. Dit gaat de zwelling tegen en voorkomt te veel spanning op de operatiewond. Douchen mag wel gewoon na 24 uur, maar zorg ervoor dat de littekens niet nat worden of aangeraakt worden. Na een week is een normale douche of het nemen van een bad weer mogelijk. Maar let op dat het water niet te heet is om onnodige zwelling te voorkomen.

  Na een poosje lijkt alles snel weer gewoon, maar toch is het verstandig om de eerste periode rustig aan te doen. Neem 1 à 2 weken vrijaf van bijvoorbeeld werk. Tot 6 weken na de operatie mag je bovendien niet intensief sporten, zwaar tillen of zwaar werk uitvoeren, stoten, zwemmen of naar de sauna gaan. Reken daarom op 6 weken voor je totale herstel. Gedurende 6 maanden mogen littekens niet door de zon verbranden en is beschermende crème aanbevolen. We begrijpen dat dit soms lastig is, maar dit ongemak wordt beloond met een zo optimaal mogelijk resultaat.

  Na 2 weken zien we je graag terug op de kliniek om het resultaat te beoordelen. Dan worden ook eventuele bovenhuidse hechtingen verwijderd. Het litteken dat overblijft, kan gedurende de eerste 3 maanden roder worden, maar zal in de daarop volgende periode verder afnemen. We geven je daarbij natuurlijk uitgebreide tips mee voor een zo goed mogelijk resultaat.

  Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, oedeem, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een armlift. Zij zullen er alles aan doen om je armen weer in de vorm te brengen die bij jouw lichaam past.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een armlift?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over een armlift

Veelgestelde vragen

Ik zie op tegen de littekens, wat kan ik doen? Is het mogelijk om in termijnen te betalen? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Ik zie op tegen de littekens. Wat kan ik doen?

Niemand kan beslissen wat voor jou zwaarder weegt: je armen of de littekens. De littekens blijven altijd zichtbaar. Maar hoe storend vind je die? En waar heb je uiteindelijk het meest last van: je huidige bovenarmen of de littekens? Kijk eens naar de resultaten bij anderen en zie hoe je eigen eerdere littekens zijn genezen. In een vrijblijvend consult met een ervaren plastisch chirurg kun je jouw zorgen bespreken.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden je daarom aan om 3 weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid. De betalingsvoorwaarden zijn voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een armlift?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201