Laserontharing bij storende haargroei | Velthuis kliniek

Laserontharing

Veel vrouwen vinden het steeds weer terugkerende ritueel van ontharen behoorlijk vervelend. Maar ook voor mannen kan overtollige haargroei een probleem zijn. Velthuis kliniek is gespecialiseerd in het verwijderen van overmatige haargroei. 

Meer informatie over de behandeling van storende haargroei

Met laserontharing kunnen we haargroei aanzienlijk verminderen. Bij vrouwen kan overmatige haargroei in het gezicht (hirsutisme of hypertrichose), onder de oksels, bij de bikinilijn en op de benen verwijderd worden, bij mannen de overtollige haargroei op borst, buik, schouders of rug. Laserontharing wordt ook wel permanente ontharing genoemd.

Velthuis kliniek biedt de beste behandelingen voor laser- of IPL ontharen, niet alleen met hoogwaardige apparatuur en door de gediplomeerde huidtherapeute die wettelijk bevoegd is om hiermee te werken maar ook tegen interessante tarieven.


Foto's voor en na de behandeling(4)

Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met de Elite MPX. Bent u zwanger, dan is een behandeling met de Elite MPX niet  mogelijk vanwege de grotere kans op hypo- en hyperpigmentatie. De huidtherapeute zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. De huidtherapeute zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de  behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

De Elite MPX is een laser waarmee we alle huidtypen kunnen behandelen. Het laserlicht wordt alleen opgenomen door pigmentcellen in de haren. De huid en het omringende weefsel van het haarzakje absorberen de laserlichtstraal niet. Daardoor is een laserbehandeling een veilige en effectieve behandeling tegen ongewenste haargroei. Het is met de Elite MPX mogelijk verschillende lasers te combineren. Voor ontharen gebruiken we de Alexandrite laser bij huidtype I, II en III (lichte huidtypes). Dit is de gouden standaard voor ontharen. Voor huidtype IV, V en VI (donkere huidtypes) gebruiken we de Nd:YAG laser van de Elite. Ook is een combinatie met Alexandrite en Nd:YAG laser mogelijk. De huidtherapeute kan dit beoordelen tijdens het consult.

Wanneer de laserstraal de gepigmenteerde haarworteltjes bereikt wordt de energie van de laser omgezet in warmte. De haarwortel raakt echter zodanig beschadigd dat de haar niet meer kan groeien. Dit proces is alleen effectief indien een haar zich in een actieve groeifase bevind. Alleen in de groeifase is de haarwortel gevoelig voor de laser. Omdat haren in een cyclus groeien is slechts een deel van de haren in de groeifase.  Daarom zijn er altijd meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Voor de behandeling worden er foto's van het te behandelen gebied gemaakt. U krijgt tijdens de behandeling een beschermingsbril voor uw ogen. De behandeling zelf duurt afhankelijk van het te behandelde gebied meestal een tien minuten tot  een uur.

Veel van de zichtbare haren vallen vlak na 2 - 3 weken na de behandeling al uit. Laserontharing kan zonder verdoving worden uitgevoerd. De meeste mensen ervaren de behandeling als enigszins pijnlijk. Door het koelen tijdens de behandeling  is behandeling zonder verdoving te verdragen. Sommige mensen beschrijven het alsof er een elastiekje tegen de huid tikt. Bepaalde behandelgebieden, zoals de bovenlip, zijn gevoeliger.

De hoeveelheid laserenergie is afhankelijk van uw huid- en haarkleur. De tip van het laserhandstuk wordt op een stukje huid geplaatst waarna er kortdurend laserlicht op de huid wordt gestraald. Tijdens de behandeling wordt uw huid gekoeld met koude lucht.

Meestal zijn zes tot acht behandelingen nodig om 60% tot 70% van de beharing voor meerdere jaren te verwijderen. En dat is toch een flinke winst!

Laserontharing

Bekijk video

Mag ik voor de behandeling ontharingscreme gebruiken, scheren of harsen?

Voor een behandeling laserontharen mag u tot 6 weken voor de behandeling en gedurende de gehele behandelperiode niet harsen of een ontharingscrème gebruiken. Scheren mag wel.

De eerste uren na de behandeling kunt u last hebben van een gevoelige en rode huid, alsof deze door de zon verbrand is. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen wordt direct na de behandeling een  koeling op de behandelde plaats gelegd. In uitzonderlijke gevallen verschijnen blaasjes of korstjes op de behandelde plek. Deze verdwijnen weer na enkele dagen. Direct na de behandeling kunt u alle dagelijkse activiteiten weer hervatten.

Er is geen sprake van napijn. De huid kan hooguit wat gevoelig zijn. Heeft u daar last van, dan kunt u een paracetamol nemen of een koude kompres op de behandelde plek leggen. Behandel de onthaarde huid voorzichtig. Dep haar droog, gebruik geen deodorant, geparfumeerde producten, scrubs of speciale acneproducten.

Soms verschijnen er na de behandeling dikkere haren in het behandelde gebied. Dit zijn geen nieuwe haren, maar door de laser beschadigde haren die het lichaam verwijdert. Ze vallen vanzelf uit, eventueel kunt u ze na twee dagen afscheren.

Napijn en herstel

Er is geen sprake van napijn. De huid kan hooguit wat gevoelig zijn. Heeft u daar last van, dan kunt u een paracetamol nemen of een koude kompres op de behandelde plek leggen. Behandel de onthaarde huid voorzichtig. Dep haar droog, gebruik geen deodorants, geparfumeerde producten, scrubs of speciale acneproducten.

De eerste twee weken kunnen er vrij dikke haren in het behandelde gebied verschijnen. Dit zijn geen nieuwe haren, maar door de laser beschadigde haren die het lichaam verwijdert. Ze vallen vanzelf uit, eventueel kunt u ze na vier dagen afscheren.

Niet iedereen is geschikt voor laserontharing. Haar- en huidskleur spelen een belangrijke rol. Blonde, rode en grijze haren kunnen niet behandeld worden. 

Overmatige haargroei wordt ook wel hypertrichose of hirsutisme genoemd. Bij hypertrichose is er een sterkere haargroei op plekken waar eigenlijk normale beharing zou moeten zijn, zoals op de benen en armen. Bij hirsutisme hebben vrouwen overbeharing in een mannelijk patroon, zoals snor- en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. Ook bij hirsutisme is de haargroei op armen en benen meer uitgesproken dan normaal.

Donkere haren bevatten meer melanine. En omdat juist de melanine het laserlicht absorbeert, werkt deze methode effectiever bij mensen met donkerbruin of zwart haar. De Elite MPX die Velthuis Kliniek gebruikt, maakt behandeling van een donkere huid wel mogelijk.

Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een langdurige ontharing. De reden hiervoor is simpel. Haren worden gemaakt in de haarzakjes. De haarzakjes doorlopen een cyclus van drie fasen. Niet alle haarzakjes doorlopen deze drie fasen op hetzelfde tijdstip.

Op het moment van de laserbehandeling zullen sommige haarzakjes in de groeifase zijn, andere zijn in de overgang- of rustfase. De laser heeft alleen effect op de haarzakjes die in de groeifase zijn, omdat er dan voldoende pigment, ook wel melanine genoemd, is om het laserlicht op te nemen. Op de haarzakjes die in de overgangs- en rustfase zijn heeft de laser geen effect. Meerdere behandelingen zijn dus nodig om zoveel mogelijk haarzakjes in de groeifase te treffen en te inactiveren.

Om zeker te zijn dat een groot gedeelte van de niet behandelde haarzakjes bij een volgende behandeling wel in de groeifase is, dient er circa zes tot acht weken tussen de behandelingen in zitten. Over het algemeen zullen zes tot acht behandelingen voldoende zijn voor een optimaal resultaat. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

 

 

 

 

Mag ik voor de behandeling ontharingscreme gebruiken, scheren of harsen?

Voor een behandeling laserontharen mag u tot 6 weken voor de behandeling en gedurende de gehele behandelperiode niet harsen of een ontharingscrème gebruiken. Scheren mag wel.

De Elite MPX laser is een zeer veilige laser. Na de behandeling treedt er een lichte roodheid en zwelling op, deze verdwijnt na enkele uren tot een dag. Soms is er sprake van een algehele of gedeeltelijke verkleuring van de huid: de huid wordt lichter (hypopigmentatie) of donkerder (hyperpigmentatie). Deze kleurverandering is meestal tijdelijk en verdwijnt na verloop van tijd weer. Als u last heeft van huidaandoeningen zoals eczeem of een koortslip, dan kan dit door de laserbehandeling verergeren. Gelukkig komen deze complicaties bij ons maar zelden voor.

Marloes had last van haargroei op haar kin. Huidtherapeute Ineke Heijneman
behandelde haar met laser.

Marloes (32): “Ik had al langere tijd last van dikke, zwarte haren op mijn kin. Ik trok ze uit, maar soms kwam er een stukje huid mee en dan kreeg ik korstjes. Na verloop van tijd ontstonden daardoor donkere plekken op mijn kin waar het blauw doorheen schemerde. Ik had weleens op internet gezocht of er iets aan te doen was, maar dacht: dat kan altijd nog. Tot ik op een dag van bezorgde collega’s de vraag kreeg of ik misschien mishandeld werd thuis. Dat was voor mij de druppel. Ik wist: nu ga ik er wat aan laten doen om het voorgoed op te lossen.

Ik kende Velthuis kliniek van naam en ze zitten hier in de buurt. Het consult bij huidtherapeute Ineke Heijneman was zo klaar. Ik vertelde mijn verhaal en Ineke zei: daar gaan we wat aan doen. Al na twee dagen kreeg ik mijn eerste laserbehandeling. Ineke had me goede uitleg gegeven dus ik wist wat ik kon verwachten. Pijnlijk vond ik het niet, het is net of er elastiekje tegen je huid aan wordt geschoten. Ik heb er naderhand ook weinig last van gehad.

De sfeer bij Velthuis kliniek vond ik prettig, de kliniek straalt gezelligheid uit op een rustige manier. Het is niet zo dat je een dokter ziet die even snel bepaalt wat hij gaat doen; je krijgt een goede uitleg en uitgebreid antwoord op je vragen. Het gaat er professioneel maar ook informeel aan toe. Ik heb dat als heel fijn ervaren.

In totaal heb ik zes behandelingen gehad en de haren zijn nu voor 80-90% weg. Wat er nu nog zit zijn hele fijne en dunne haartjes, die zie je bijna niet. Ik vind het resultaat echt heel goed en ook Ineke was meer dan tevreden. Van die donkere plekken ben ik ook af en mijn huid ziet ook niet meer rood. Dat is een enorme opluchting. Je wilt gewoon niet dat de buitenwereld dat ziet – en al helemaal niet dat je daar vervelende vragen over krijgt.”

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van de behandeling laserontharing

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, het aantal gebieden en het aantal benodigde behandelingen. De hieronder genoemde prijzen zijn per behandeling. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld zes tot acht. Sommige verzekeraars vergoeden een deel of het volledige bedrag als het gaat om gebieden met extreme haargroei. Informeert u vooraf goed bij uw verzekeraar. Velthuis kliniek kan hierbij niet bemiddelen en kan geen medische verklaringen afgeven.

Daarnaast hanteren wij kortingen bij de behandeling van meer dan 1 locatie.

Bekijk hieronder de prijzen van laserontharing of download de prijslijst (pdf)

Behandeling Prijs
Neusrug € 85,00
Neus € 85,00
Oorschelpen € 85,00
Bakkebaarden € 100,00
Wangen € 150,00
Bovenlip € 85,00
Kin € 100,00
Gezicht € 200,00
Hals € 150,00
Borst, v.a. € 200,00
Tepelhof € 85,00
Bovenarmen € 225,00
Onderarmen € 200,00
Navel € 85,00
Buik, v.a. € 175,00
Bikinilijn.v.a. € 175,00
Schaamstreek € 225,00
Handen € 125,00
Nek € 125,00
Schouders, v.a. € 250,00
Oksels € 125,00
Rug, v.a. € 300,00
Billen € 250,00
Onderbenen € 300,00
Bovenbenen € 350,00
Benen € 550,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Huidtherapeuten gespecialiseerd in laserontharing (5)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten