Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ongewenste haargroei

Laat die vervelende haren verdwijnen met een laserontharing behandeling

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Storende haargroei in het kort

  • Bij storende haargroei heb je last van overmatige haargroei of haren op plekken waar je ze niet wilt.
  • Met laserontharing kun je deze vervelende haren laten verdwijnen.

Wat is storende haargroei?

Vind jij het ook zo vervelend om elke week, of misschien nog vaker, je armen, benen, oksels of gezichtsharen te verwijderen door te scheren, epileren of waxen? Voor iedereen die zich stoort aan deze ongewenste haargroei bieden wij een oplossing: de Elite MPX laser. Deze laserbehandeling is het perfecte alternatief om af te rekenen met die overmatige haargroei of haren op plekken waar je ze niet wilt. Gelukkig bieden we voor elk haargroeiprobleem een oplossing. 

Bij Velthuis kliniek kun je ook terecht als je jouw ‘normale’ haargroei storend vindt. Gewoon omdat je niet van haar onder je armen of op je benen houdt. Of omdat je het vervelend vindt om voor elke zomer je bikinilijn, oksels, armen of benen te scheren.

Overmatige haargroei

Overmatige haargroei heet met een medisch woord: hypertrichose of hirsutisme. Bij hypertrichose is de haargroei sterker dan normaal. Bijvoorbeeld erg behaarde armen of benen. Bij hirsutisme hebben vooral vrouwen last van haargroei op ongewenste plekken, zoals snor- en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. Maar ook als man vind je het misschien vervelend om (te) veel borst- of rughaar te hebben. 

Overbeharing ontstaat vaak zonder een onderliggend ziektebeeld. Het is een variatie van de normale haargroei, maar dan versterkt. Ook spelen hormonen een rol: testosteron en andere mannelijke hormonen. Sommige vrouwen hebben een verhoogd testosterongehalte. En dat leidt vaak tot de versterkte haargroei of zelfs dikkere haren. 

Natuurlijk kan ook een ziekte of huidaandoening de oorzaak zijn voor een verstoorde haargroei. Bijvoorbeeld een probleem met de bijnieren of het polycysteus ovarium syndroom, dat ook zorgt voor onregelmatige menstruatie. Door de milde huidaandoening hydradenitis suppurativa kunnen in de oksels en liezen ook vaak ingegroeide haren ontstaan. Gelukkig ben je bij Velthuis kliniek in goede handen.

De behandeling van storende haargroei

De specialisten bij Velthuis kliniek zijn zeer ervaren in het verwijderen van storende haargroei. Tijdens het eerste consult doet onze gediplomeerde huidtherapeut een uitgebreide huidanalyse. Hij of zij beoordeelt samen met jou de gewenste behandellocatie op geschiktheid. Op basis daarvan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. 

Bij Velthuis kliniek werken we met de Elite MPX Alexandrite en Nd:YAG laser. Deze laser in het neusje van de zalm als het om laserapparatuur gaat. Natuurlijk is deze behandeling comfortabel en veilig, want bij Velthuis kliniek staat goede zorg voor jou en veiligheid voor jou voorop. Door het koelen met koude lucht tijdens de laserbehandeling is deze zonder verdoving goed te verdragen.

Het consult

Tijdens het eerste consult doet onze gediplomeerde huidtherapeut een uitgebreide huidanalyse. Hij of zij beoordeelt samen met jou de gewenste behandellocatie op geschiktheid. Op basis daarvan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld welke laserbehandeling voor jouw huid- en haartype het meest geschikt is.

De behandeling

Bij Velthuis kliniek werken we met de Elite MPX Alexandrite en Nd:YAG laser. Deze laser in het neusje van de zalm als het om laserapparatuur gaat. Tijdens de laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van laserpulsen. Dit gebeurt heel nauwkeurig door opname van het licht in de pigmenten van de haarwortel, zonder andere structuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief in de groeifasen van de haren.

Met de Elite MPX kunnen onze huidtherapeuten alle huidtypes behandelen, zowel de lichte als meer getinte huidskleur. Haarkleur speelt echter wel een belangrijke rol bij de behandeling: blonde, rode en grijze haren kunnen niet goed behandeld worden. Donkere haren bevatten meer melanine. En omdat juist de melanine het laserlicht absorbeert, werkt laserontharing het best bij mensen met donkerbruin of zwart haar.

Natuurlijk is deze behandeling comfortabel en veilig, want bij Velthuis kliniek staat goede zorg voor jou en veiligheid voor jou voorop. De laserbehandeling is echter niet pijnvrij, maar kan wel zonder verdoving worden uitgevoerd. Doordat we je huid koelen tijdens de behandeling is de pijn minimaal. Je kunt het vergelijken met een elastiekje die tegen de huid tikt. Sommige plekken, zoals de bovenlip, zijn wel gevoeliger. 

Na de behandeling

De eerste uren na de behandeling kun je wat last hebben van een gevoelige en rode huid. Net alsof deze wat verbrand is door de zon. In uitzonderlijke gevallen verschijnen blaasjes of korstjes op de behandelde plek. Die verdwijnen gelukkig weer na een paar dagen. Verder kan je huid nog wat gevoelig zijn. Een paracetamol of een koud kompres helpt daarbij goed. Direct na de behandeling kun je weer alle dagelijkse activiteiten hervatten. Maar wees nog even voorzichtig met afdrogen, deodorant of andere geparfumeerde middeltjes. 

Video laserontharing

Hoe gaat een behandeling voor laserontharing in zijn werk?

Resultaat van een laserbehandeling tegen storende haargroei

Uit het tv-programma 'Het zit in de familie'

Wat kost een behandeling van storende haargroei?

De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. De prijzen van een laserbehandeling variëren van € 85,- voor bijvoorbeeld de behandeling van de bovenlip, tot € 550,- voor ontharing van de complete benen. Vaak zijn er wel meerdere behandelingen nodig voor een langdurige ontharing. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult en op basis van een analyse van jouw huid door de huidtherapeut.

Laserontharing in het gezicht

Diverse gebieden in het gezicht kunnen behandeld worden: van de kin, bovenlip, neus(rug), wangen, bakkebaarden tot aan de oorschelpen.

vanaf 90 euro

Laserontharing lichaam

Verschillende gebieden van het lichaam zijn geschikt voor laserontharing: van het laseren van de bikinilijn, benen, armen en de billen. Tot het laseren van de oksels, buik, handen, nek en schouders.

vanaf 90 euro
Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling met laser. Zij doen er alles aan doen om je huid weer glad en vrij van ongewenste haren te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Hoeveel laserontharing behandelingen heb je nodig?

Om het gewenste resultaat te behalen, zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Dit komt omdat een laserbehandeling enkel effectief is in de groeifases van de haren. Het is echter zo dat haren zich niet allemaal tegelijk in hetzelfde stadium bevinden. Om die reden zijn meerdere laserbehandelingen nodig.

Hoeveel tijd moet er gemiddeld zitten tussen de verschillende laserbehandelingen?

De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het behandelgebied. Voor het gelaat is dit meestal 5 tot 6 weken en voor het lichaam ongeveer 8 weken.

Wordt laserontharing vergoed?

Laserepilatie wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Vaak eenmalig en alleen bij overmatige haargroei in het gezicht bij vrouwen. Bekijk een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar om te zien of jij hiervoor in aanmerking komt.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een laserontharing behandeling?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201