Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Storende haargroei

Laat die vervelende haren verdwijnen

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Storende haargroei in het kort

  • Bij storende haargroei heb je last van overmatige haargroei of haren op plekken waar je ze niet wilt.
  • Overbeharing ontstaat vaak zonder een onderliggend ziektebeeld. Al kunnen hormonen en bepaalde ziektes een rol spelen.
  • Met laserontharing kun je vervelende haren laten verdwijnen.

Wat is storende haargroei?

Vind jij het ook zo vervelend om elke week, of misschien nog vaker, je armen, benen of gezichtsharen te verwijderen? Door overmatige haargroei of haren op plekken waar je ze niet wilt. Overbeharing of storende haargroei is behoorlijk vervelend. Met een medisch woord heet het: hypertrichose of hirsutisme. Bij hypertrichose is de haargroei sterker dan normaal. Bijvoorbeeld erg behaarde armen of benen. Bij hirsutisme hebben vooral vrouwen last van haargroei op ongewenste plekken, zoals snor- en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. Maar ook als man vind je het misschien vervelend om (te) veel borst- of rughaar te hebben. Gelukkig bieden we voor elk haargroeiprobleem een oplossing. Ook als je jouw ‘normale’ haargroei storend vindt. Gewoon omdat je niet van haar onder je armen of op je benen houdt. Of omdat er door de milde huidaandoening hydradenitis suppurativa in de oksels en liezen vaak ingegroeide haren ontstaan. Ook dan kan laserontharen uitkomst bieden. Lees er meer over.

Voor wie?

Voor iedereen die zich stoort aan ongewenste/overmatige haargroei bieden wij een oplossing: de Elite MPX laser. Haar- en huidskleur spelen echter wel een belangrijke rol bij de behandeling: blonde, rode en grijze haren kunnen niet goed behandeld worden. Donkere haren bevatten meer melanine. En omdat juist de melanine het laserlicht absorbeert, werkt laserontharing het best bij mensen met donkerbruin of zwart haar.

Hoe ontstaat overmatige haargroei?

De overbeharing ontstaat vaak zonder een onderliggend ziektebeeld. Het is een variatie van de normale haargroei, maar dan versterkt. Ook spelen hormonen een rol: testosteron en andere mannelijke hormonen. Sommige vrouwen hebben een verhoogd testosterongehalte. En dat leidt vaak tot de versterkte haargroei of zelfs dikkere haren. Ook kan een ziekte de oorzaak zijn voor een verstoorde haargroei. Bijvoorbeeld een probleem met de bijnieren of het polycysteus ovarium syndroom, dat ook zorgt voor onregelmatige menstruatie. Gelukkig ben je bij Velthuis kliniek in goede handen.

Kosten

De prijzen van een laserbehandeling variëren van € 85,- voor bijvoorbeeld de behandeling van de bovenlip, tot € 550,- voor ontharing van de complete benen. Vaak zijn er wel meerdere behandelingen nodig voor een langdurige ontharing. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult en op basis van de huidanalyse.

Video resultaten

Resultaat van een laserbehandeling tegen storende haargroei

Uit het tv-programma 'Het zit in de familie'

Hoe gaat een behandeling voor laserontharing in zijn werk?

De behandeling van storende haargroei

De specialisten bij Velthuis kliniek zijn zeer ervaren in het verwijderen van overmatige haargroei. Tijdens het eerste consult doet onze gediplomeerde huidtherapeut een uitgebreide huidanalyse. Hij of zij beoordeelt samen met jou de gewenste behandellocatie op geschiktheid. Op basis daarvan wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Bij Velthuis kliniek werken we regelmatig met de Elite MPX Alexandrite en Nd:YAG laser. Hiermee worden goede resultaten bereikt. Tijdens de laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van laserpulsen. Dit gebeurt heel nauwkeurig door opname van het licht in de pigmenten van de haarwortel, zonder andere structuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief in de groeifasen van de haren. De laserbehandeling is niet heel prettig, maar kan wel zonder verdoving worden uitgevoerd. Doordat we je huid koelen tijdens de behandeling is de pijn minimaal. Je kunt het vergelijken met een elastiekje die tegen de huid tikt. Sommige plekken, zoals de bovenlip, zijn wel gevoeliger. 

De eerste uren na de behandeling kun je wat last hebben van een gevoelige en rode huid. Net alsof deze wat verbrand is door de zon. In uitzonderlijke gevallen verschijnen blaasjes of korstjes op de behandelde plek. Die verdwijnen gelukkig weer na een paar dagen. Verder kan je huid nog wat gevoelig zijn. Een paracetamol of een koud kompres helpt daarbij goed. Direct na de behandeling kun je weer alle dagelijkse activiteiten hervatten. Maar wees nog even voorzichtig met afdrogen, deodorant of andere geparfumeerde middeltjes. Lees meer over de veiligheid van laserontharing. 

Elite MPX Laser/IPL

De Elite MPX is het neusje van de zalm als het om laserapparatuur gaat. Met de Elite MPX kunnen onze huidtherapeuten alle huidtypes behandelen, zowel de lichte als meer getinte huidskleur. De huidtherapeute beoordeelt tijdens het consult wat voor jou het meest geschikt is. Natuurlijk is de behandeling comfortabel en veilig, want bij Velthuis kliniek staat goede zorg voor jou bovenaan. 

Wat kost een behandeling van storende haargroei?

De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. 

Laserontharing

vanaf 85 euro

Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling met laser. Zij doen er alles aan doen om je huid weer glad en vrij van ongewenste haren te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201