Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Mommy makeover

vanaf € 7.500,-

Om je lichaam weer haar oude vormen terug te geven

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

Gecombineerde behandelingen, dus twee herstelperiodes worden ineen geschoven

Wanneer een mommy makeover?

Is je lichaam veranderd?

Heb je last van slappe, opgerekte huid op je buik en lege borsten die van vorm veranderd zijn? Dit kan een gevolg zijn van een of meerdere zwangerschappen of groot gewichtsverlies. Je voelt je onzeker en niet comfortabel met je eigen lichaam en dat is vervelend. Een mommy makeover helpt dit te herstellen en zorgt dat je lichaam haar vormen terugkrijgt.

Verschillende ingrepen

Een mommy makeover is in feite een combinatie van verschillende ingrepen, die precies de probleemgebieden aanpakken waar veel vrouwen mee zitten: de buik en de borsten. Zo kan er een (mini-) buikwandcorrectie uitgevoerd worden om de overtollige huid op de buik te verwijderen. Een borstlift of borstvergroting kan verslapte borsten verstevigen en omhoog brengen. Samen met de plastisch chirurg kun je bepalen welke behandeling of combinatie van behandelingen het meest geschikt is in jouw unieke situatie. De behandelingen worden tegelijk, tijdens één operatie, uitgevoerd. Je bent daardoor niet langer uit de running dan nodig is. Sterker nog, twee herstelperiodes worden ineen geschoven!

Video's

Mommy make over

Aflevering 1 De Kliniek 2

Het behandeltraject

De stappen van een mommy makeover

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

   

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

  Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  Behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een mommy makeover vindt plaats onder narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden. De narcose wordt exact naar behoefte toegediend, wat inhoudt dat het geen impact heeft op je algehele conditie na de operatie.
  Eerst tekent de chirurg op je borsten af waar de incisies komen en eventueel ook in het geval van een liftende procedure waar de tepelhoven geplaatst zullen worden. De chirurg verkleint de borsten door huid en klierweefsel aan de onderkant weg te halen en de tepelhoven naar boven te verplaatsen. Wanneer er implantaten geplaatst worden, zal de chirurg eerst de borstlift doen en daarna de implantaten plaatsen.

  Vervolgens maakt de plastisch chirurg voor de (mini-)buikwandcorrectie een licht gebogen horizontale snede boven de schaamheuvel. Bij een mini-buikwandcorrectie wordt er alleen huid onder de navel verwijderd, het litteken is vaak iets breder dan van een keizersnede. De standaard buikwandcorrectie houdt in dat huid en vet tot aan de ribbenboog wordt losgemaakt, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Daarna brengt de chirurg eventueel de uitgerekte buikspieren bij elkaar op de normale plaats. In 85% van de gevallen is dit nodig om de buik haar oorspronkelijke contouren zoveel mogelijk terug te geven. De overtollige huid en het teveel aan vet worden verwijderd en de navel wordt op een nieuwe plaats ingehecht.

  ls er aanvullend liposuctie verricht dient te worden van bijvoorbeeld de maag of flankregio dan kan dit tevens tegelijkertijd plaatsvinden.
  De behandeling duurt gemiddeld maximaal drie uur, afhankelijk van welke ingrepen er verricht worden. Meestal zal de chirurg eerst de borstcorrectie uitvoeren en daarna de buikwandcorrectie. Meer informatie over een buikwandcorrectie vind je hier, meer informatie over een borstvergroting vind je hier en meer informatie over een borstlift vind je hier.

 • Nazorg

  Nazorg

  Na een mommy makeover blijf je overnachten. De volgende ochtend mag je naar huis nadat de plastisch chirurg je beoordeeld heeft en je je goed genoeg voelt. Je mag niet zelf autorijden, vraag iemand om je op te komen halen.

  Ondanks de omvang van de operatie staat pijn niet op de voorgrond blijkt uit ervaring van veel cliënten die je voor zijn gegaan. Je krijgt advies van de verpleegkundige welke pijnmedicatie je eventueel kunt innemen. Doordat je buikspieren opnieuw aan elkaar zijn gehecht, kun je na de operatie wel pijn of ongemak hebben bij hoesten, lachen en persen. Drukverhogende momenten dienen vermeden te worden voor zover mogelijk.

  Na de operatie komen er twee slangetjes (drains) uit je buik om eventueel bloed en/of wondvocht af te voeren. Meestal worden deze drains de dag na de operatie verwijderd. Vaak zal de chirurg adviseren om speciaal elastische drukkleding te dragen: een drukpak voor de buik of een sportbeha voor de borsten. Die gaan de zwelling tegen en bevorderen het herstel.

  De eerste week na de operatie bestaat uit bedrust waarbij na een buikwandcorrectie er geen spanning op het litteken dient te worden gezet. Je slaapt in knikstand met extra kussens onder de knieen en loopt niet rechtop. Je mag uiteraard voor de toiletgang, douche en maaltijd opstaan. Beweeg de enkels altijd goed wanneer je veel in bed ligt tegen trombose. Na twee weken kun je je lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken en na zes weken mag je weer zwaarder werk doen en gaan sporten. Gemiddeld nemen dames 2 weken vrij van hun (kantoor-) werkzaamheden.

  De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig of donker van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze permanent meer zichtbaar. Houd de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor ook onder badkleding.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Deze afspraak is reeds na 6 maanden. Het is belangrijk voor je om te weten dat dan het eindresultaat nog niet is bereikt wat betreft de littekenvorming. Het is volstrekt normaal
  als je een half jaar na de ingreep nog klachten ervaart van ‘harde buiken’ na veel inspanning of sporten. Ook het zichtbare litteken is vaak nog rood of paars van kleur. Dit verbetert spontaan tot zelfs anderhalf jaar na de operatie.

  Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel. Extra controles zijn laagdrempelig mogelijk bij Velthuis.

 • Risico's

  Risico's

  Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

  Bij een buikwandcorrectie ontstaat onder in de buik een gevoelloze plek. Dat is tijdelijk; het gevoel komt op deze plek na een tijdje weer terug.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in een mommy makeover. Zij zullen er alles aan doen om je de plattere buik en een betere vorm en eventueel stevigere borsten te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een mommy makeover?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over een mommy makeover

Veelgestelde vragen

Ik ben te zwaar, kan ik toch een buikwandcorrectie ondergaan? Blijft het litteken lang zichtbaar? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Ik ben te zwaar, kan ik toch een buikwandcorrectie ondergaan?

Een buikwandcorrectie kan je een beduidend plattere buik geven, maar deze ingreep is geen oplossing voor overgewicht. Ben je te zwaar, dan is het verstandig om voor de operatie eerst af te vallen. Bij overgewicht loop je namelijk meer risico op complicaties zoals infectie en nabloeding. Een buikwandcorrectie geeft het beste resultaat als je voor de operatie op je streefgewicht bent. Ook mag de Body Mass Index nooit meer dan 30 bedragen (lengte/ gewicht ratio).

Blijft het litteken lang zichtbaar?

Dat is afhankelijk van hoe snel en mooi je geneest. Voor alle littekens geldt dat ze de eerste maanden erg vurig (rood) kunnen zijn en langzaam steeds lichter worden. Een litteken kan zelfs in de jaren na een operatie nog veranderen. Wij geven het advies om de littekens te verzorgen met littekencreme, dit is een crème met Vitamine E.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een mommy makeover?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201