Facelift
vanaf € 6.690,-
Op een natuurlijke manier weer een frisser en jonger gezicht
Vertrouw op Velthuis kliniek
We zijn te vinden in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Hilversum, Rotterdam en Rozendaal.
Behandeling door een ervaren plastisch chirurg
Wanneer een facelift?
Zie je er ouder uit dan je je voelt?
Heb je last van een verslapte gezichtshuid en zie je er vaak vermoeid uit? Dat kunnen we met een facelift verhelpen. De huid en het onderliggende spier- en bindweefsel worden strakker getrokken, waardoor je hals en kaak weer hun contouren terugkrijgen en je er weer op een natuurlijke manier uit komt te zien zoals je je voelt. Een facelift kan alleen gedaan worden wanneer de huid behoorlijk verslapt is. Wanneer de huid licht verslapt is, zijn er wellicht andere mogelijkheden geschikter.
Verschillende facelift mogelijkheden
Er zijn verschillende facelift technieken:
Bij de minilift of s-lift wordt alleen de huid van de wangen en de kaak losgemaakt en strakker getrokken. We weten dat dit slechts een tijdelijk effect heeft, deze ingreep doen we daarom bij Velthuis kliniek niet meer.
Voor een beter en langduriger resultaat moet je ook de diepere huidlaag liften. Een techniek waarbij dit gebeurt is de MACS lift, waarbij de wangen, kaaklijn en het bovenste gedeelte van de hals worden gelift. De huid wordt losgemaakt van het onderhuidse bind- en spierweefsel (SMAS). Deze SMAS-laag is eigenlijk het fundament van het gezicht en heeft veel meer stevigheid dan de huid zelf. Via speciale hechtingen wordt deze SMAS-laag aangetrokken en vastgezet. Daarna wordt de huid hier overheen gecorrigeerd en weer gehecht.
Bij deze techniek blijft de huid en de onderliggende SMAS-laag aan elkaar vastzitten – de huid gaat dan automatisch met de diepere stevige laag mee - en worden ze als geheel omhoog gebracht. Dat geeft een kleiner wondoppervlak met als grote voordeel dat er minder zwelling en blauwe plekken zijn. Het herstel is daardoor aanzienlijk korter, vaak ben je na 1 week alweer ‘toonbaar’! Ook is er minder spanning op de huid waardoor littekens mooier genezen. Met de en-bloc techniek kunnen we ook de hals meenemen, waardoor we dus zowel de kaaklijn als de halslijn kunnen verbeteren.
Met een 4D-facelift worden niet alleen de verslapte huid van de kaaklijn en de hals ‘opgetild’, maar ook de verslapte huid onder de ogen. Tegelijkertijd wordt hierbij door middel van peeling en lipofilling het hele (opper)huidoppervlak van het gezicht opgefrist. De combinatie van deze verschillende behandelingen in één is uniek voor de 4D-facelift. Deze 4 ‘deelbehandelingen’ versterken elkaar tegelijkertijd bij de behandeling van de echte oorzaak;
- alleen liften wat is gaan ‘hangen’
- de dunnere opperhuid gericht verdikken
- schade door zon, (mee)roken en erfelijke aanleg repareren met je eigen stamcellen
- precies daar vullen waar curve en contour zijn verdwenen.
Videoresultaten facelift
Enbloc Facelift
Aflevering 2 De Kliniek 24D Facelift
Aflevering 5 De Kliniek 2Resultaat van een facelift
Uit het tv-programma 'Het zit in de familile'Resultaat van een facelift
Uit het tv-programma 'Het zit in de familie'Veelgestelde vragen van een facelift
Uit het tv-programma 'Strak in mijn vel, wil ik dat wel?'Ervaringsverhaal van een facelift
Uit Linda TV. Spiegeltje SpiegeltjeHet behandeltraject
De stappen van een facelift
-
Telefonische intake
Telefonische intake
Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.
Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.
-
Advies gesprek met arts
Consult met je behandelend arts
Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg. Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.
-
De behandeling
Behandeling
Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een moderne facelift kan uitstekend onder een “roesje” worden gedaan. Hierbij lig je ontspannen te slapen zonder dat je pijn hebt of de prikken van plaatselijke verdoving voelt, maar je blijft zelfstandig ademhalen. Mocht je liever onder narcose willen, dan is dat ook geen probleem.
Het standaard gebruikte sneetje wordt zo klein mogelijk gehouden. Het loopt van boven het oor, in de haargrens, vlak voor het oor door tot achter het oorlelletje. De lengte ervan is afhankelijk van de uitgebreidheid van de facelift.
Tijdens de behandeling wordt de huid losgemaakt van het onderhuidse bind- en spierweefsel (SMAS). Deze SMAS laag is eigenlijk het fundament van het gezicht en heeft veel meer stevigheid dan de huid zelf. Door de SMAS te liften, gaat de huid vanzelf mee en bereik je het verfrissende effect. Via speciale hechtingen wordt deze SMAS laag daarna aangetrokken en vastgezet, waardoor je langer plezier van de ingreep hebt. Als laatste wordt de hoeveelheid overtollige huid weggesneden en de huid spanningsloos gehecht. Dit is belangrijk om een litteken te krijgen dat zo min mogelijk zichtbaar is. De ingreep zelf duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van de uitgebreidheid. -
Nazorg
Nazorg
Enkele uren nadat je rustig bent bijgekomen van de ingreep mag je naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. Meteen na de ingreep wordt er een elastische bandage (chin-up) om je hoofd aangebracht. Deze bandage beschermt het behandelde gebied en zorgt voor een goed herstel. Dit verband mag wel worden afgedaan om te douchen en de haren te wassen, maar moet de eerste week verder continu worden gedragen.
De eerste dagen na de ingreep is het gezicht gezwollen en voelt nog strak aan. Deze zwelling verdwijnt vanzelf binnen een paar weken. Als er blauwe plekken ontstaan, dan zullen deze vanuit het gezicht naar de hals zakken en waarschijnlijk een paar weken zichtbaar zijn.
De hechtingen worden verwijderd bij de controle na een of twee weken. Als er oplosbare hechtingen zijn gebruikt, is het verwijderen hiervan uiteraard niet nodig. De sneden die worden gemaakt om de facelift uit te kunnen voeren, worden op een zo mooi mogelijke wijze gehecht. De littekens worden verborgen in de plooi voor de oren of in het oor, in de haargrens of direct achter het oor. De eerste maanden kunnen de littekens vurig zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen. Meestal blijft er niet meer over dan een klein, licht lijntje dat voor je omgeving niet meer zichtbaar is. De eerste maanden is de huid van de wang nog gevoelloos. Dit verdwijnt geleidelijk.
Een facelift geeft in de regel weinig napijn. Heb je toch last, neem dan een van de door ons voorgeschreven pijnstillers. Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier.
Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel. -
Risico's
Risico's
Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.
Specifieke complicaties bij een facelift zijn de beschadiging van zenuwen in het gezicht, asymmetrie (die meestal vooraf ook al bestaat), haarverlies, vorming van verdikte littekens en blijvende gevoelloosheid in een deel van het gezicht. Wanneer je voor en na de behandeling niet enkele weken stopt met roken is de kans op afstervend huidweefsel duidelijk vergroot.
Kosten
Wat kost een facelift?
De kosten van een facelift worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling en de keuze voor narcose of een roesje. Het kan zijn dat een overnachting noodzakelijk is bij deze ingreep.
Gerelateerde blogs
Gerelateerde ervaringsverhalen
Meer informatie over een facelift
Veelgestelde vragen
Gemiddeld heb je van een facelift 10 tot 15 jaar plezier. Hoewel de klok een aantal jaren is teruggedraaid, gaat het verouderingsproces wel gewoon door. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen, haal je het maximale uit de ingreep. De voorsprong die je krijgt door de operatie, houd je natuurlijk altijd.
Nee, een facelift kan onder een roesje worden uitgevoerd. Hierbij ga je niet onder narcose, maar krijg je een klein beetje slaapmiddel waardoor je niets van de ingreep meekrijgt. Het voordeel hiervan is dat je niet de negatieve effecten van de narcose achteraf hebt en je weer snel helder en op de been bent.
Wat is de beste leeftijd voor een facelift?
De beste leeftijd is het moment waarop je spiegelbeeld niet meer past bij hoe je je voelt. Een facelift geeft het mooiste resultaat wanneer er sprake is van een verslapte huid. Op welke leeftijd die huidverslapping ontstaat, is voor iedereen anders. Voor een deel is huidveroudering erfelijk, voor een deel komt het door je leefstijl (denk aan voeding, roken, zonnen). We kunnen natuurlijk wel een indicatie geven, en dat is vanaf een leeftijd van ongeveer 50 jaar.
Hoe goed zijn de littekens van een facelift zichtbaar?
De littekens worden verborgen in de plooi voor de oren (soms in het oor), in de haargrens of direct achter het oor. De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen. Uiteindelijk blijft er niet meer over dan een klein licht lijntje. We adviseren om de littekens te verzorgen met een littekencrème, dit is een eigen crème met vitamine E.
Tijdens het eerste consult laat je de arts weten welke medicijnen je gebruikt. De arts zal dan adviseren met welke medicijnen je eventueel moet stoppen. Vanaf twee weken voor de ingreep mag je geen bloedverdunnende medicijnen meer nemen (dus ook geen aspirine).
Ja, de eerste week kan het eten wat moeizamer gaan vanwege de zwelling. Houd er rekening mee dat je de eerste week wat vloeibaarder voedsel eet.
Je kunt het beste met je hoofd wat hoger gaan liggen, dus met een extra kussen of het hoofdeinde van het bed wat omhoog. Verder is het aan te raden om de eerste week op je rug te slapen zodat er geen druk op je gezicht ontstaat.
De meeste mensen gaan twee weken na een facelift weer aan het werk. Na een ingreep onder narcose moet je de eerste dagen absolute rust nemen. Na twee dagen mag je administratieve bezigheden verrichten en na een week mag je lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten, maar je mag daarbij niet bukken. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste maand na de ingreep niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat je je sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.
Is een facelift een geschikte behandeling voor mij?
Een facelift is geschikt wanneer er sprake is van (beginnende) veroudering in het gezicht. Dit start meestal rond het 50e levensjaar.
Wordt het resultaat van een facelift wel natuurlijk?
Bij een facelift proberen we de weefsels die door het verouderingsproces zijn gaan zakken, weer op hun oorspronkelijke plaats terug te brengen. Dat geeft een erg natuurlijk resultaat.
Wanneer ben je te oud voor een facelift?
Er is geen absolute leeftijdsgrens voor een facelift. Als je een goede gezondheid hebt, kan het zelfs nog als je zeventig jaar of ouder bent. Wel kijken we altijd naar de huidkwaliteit, omdat die mede het eindresultaat bepaalt. We bespreken vooraf goed wat je van een facelift verwacht en of die verwachting reëel is.
Direct contact opnemen
Tel: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Vestigingen Stel een vraag
Maak een afspraak
Plan een telefonische intake
Boek uw afspraak eenvoudig online
Stel een vraag
Contactformulier
Je kan via bovenstaande knop online een afspraak boeken.