Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Verslapte huid

Krijg een zichtbaar strakkere huid en een jongere uitstraling

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Verslapte huid in het kort

  • Een verslapte huid laat je er ouder uitzien. Je huid gaat hangen en verliest volume en stevigheid.
  • Een verslapte huid kan worden behandeld met een skinbooster, een laserbehandeling, injectables of een chirurgische ingreep.

Wat is een verslapte huid?

Hoe graag we het ook zouden willen, huidveroudering zetten we niet stil. Vanaf ons 30e levensjaar neemt collageen in de huid af en wordt de huid minder elastisch. Het gevolg is dat je huid begint te verslappen, contouren verminderen en lijnen beter zichtbaar worden. In de hals en op de kaaklijn bijvoorbeeld, kan je huid wat gaan hangen. Maar wat kun je eraan doen? Bij Velthuis kliniek snappen we dat je niet wil toegeven aan de zwaartekracht. Gelukkig hoeft dat ook niet.

Hoe ontstaat een verslapte huid?

Als je ouder wordt, wordt de huid van je gezicht steeds slapper. De kwaliteit van je huid gaat achteruit. De huid kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie afneemt. Daarnaast wordt de huid dunner en het onderhuidse steunweefsel verliest haar volume en stevigheid. Het resultaat? Hangende bovenoogleden. Maar ook wallen en een slappe huid bij de kaaklijn. Omdat de huid van de hals dunner is dan die van je gezicht, veroudert deze vaak sneller. Ook kan er vet ophopen waardoor plooien ontstaan. En dat zowel bij mannen als bij vrouwen.

Resultaat

Een zichtbaar strakkere huid. En dat al na één behandeling. Maar bovendien ook voor lange tijd. Omdat de huid zich blijft herstellen na de behandeling, kun je pas na twee tot vier maanden het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Even geduld dus!

Voor een optimaal resultaat raden onze specialisten je meestal wel aan om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen. En dat tot zo’n 9 behandelingen in totaal. Zo blijft het effect behouden en heb je lang(er) plezier van je jonge uitstraling. Let er wel op dat overmatig zonlicht en roken een nadelige invloed hebben op het resultaat.

De behandeling van een verslapte huid

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijg je een gesprek met de specialist die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bespreek je of je geschikt bent voor een behandeling. Ook bekijken we welke behandeling het meeste bij je past. Biedt huidverstrakking door verschillende lasers jou voldoende resultaat? Of moet er ook worden gedacht aan een chirurgische ingreep of injectables omdat je huid meer verslapt is?

Beginnende huidverslapping
Bij beginnende verslapping is een laserbehandeling de aangewezen behandeling.

Verslapping of volume verlies
Is de huid meer verslapt of is volume het probleem? Een behandeling met injectables, een skinbooster of eventueel een chirurgische ingreep zoals een ooglidcorrectie, face-, hals- of kaaklift is dan wellicht beter. Ook zou de Profhilo behandeling geschikt kunnen zijn. Met deze behandeling pak je huidverslapping in je gezicht, hals, decolleté, handen of bovenarmen aan en wordt de huid daadwerkelijk hersteld en verjongd. Welke aanpak en frequentie voor jou geschikt zijn bespreken we in een persoonlijk consult.

Nd:YAG laser

Bij beginnende huidveroudering en een verslechterde huidconditie in het gezicht geeft de Elite MPX Nd:YAG laser, eventueel in combinatie met een oppervlakkige peeling, goed resultaat. Door middel van warmte stimuleert de laser de aanmaak van nieuw collageen. Dit proces vindt plaats in de dermale (diepere) laag van de huid. De epidermis (bovenste huidlaag) blijft bij behandeling intact. De behandeling is door de warmte een klein beetje gevoelig.

CO2 Laser Rejuvenation

Is de huid meer verouderd, dan is een behandeling met fractional CO2 laser een goede oplossing.  De zogenaamde Laser Rejuvenation verwijdert lijntjes en rimpeltjes in de gezichtshuid door een flinterdun laagje van de huid te ‘verdampen’. Er komt ruimte voor een nieuwe huid die er in alle opzichten veerkrachtiger uitziet: gladder, soepeler, minder vochtarm en beter van teint. 

Skinbooster

Bij een verslapte huid biedt de RRS® HA Tensorlift Skinbooster een oplossing. Deze skinbooster bevat hyaluronzuur, organisch silicium en DMAE (dimethylaminoethanol) speciaal voor het verbeteren van de stevigheid van de huid. DMAE is bewezen effectief in het liften en verstevigen van de huid doordat het de fibroblasten stimuleert en de verbinding van collageen en elastine beschermt en herstelt.

RRS-inject skinboosters zijn ook uitstekend geschikt om te combineren met peelings, fillers of botox. Ze vormen daarmee een goede aanvulling op een huidverstevigende ingreep.

Injectables en chirurgische ingreep

Is de huid meer verslapt of is volume het probleem? Dan is een injectables behandeling wellicht een betere oplossing. Ook zou de Profhilo behandeling geschikt kunnen zijn. Met deze behandeling pak je huidverslapping in je gezicht, hals, decolleté, handen of bovenarmen aan en wordt de huid daadwerkelijk hersteld en verjongd. Welke aanpak en frequentie voor jou geschikt zijn bespreken we in een persoonlijk consult.

Diepe rimpels, volumeverlies of grote mate van verslapping van de huid kunnen met Accent Radiofrequentie of een laserbehandeling niet behandeld worden. In deze gevallen is een behandeling met een filler of een plastisch chirurgische ingreep, zoals een ooglidcorrectie, face-, hals- of kaaklift, meer geschikt.

Wat kost een behandeling?

Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak meerdere huid behandelingen nodig. De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. Een correcte indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de goede analyse. 

Laserbehandeling

Elite MPX of C02 laser

Vanaf € 130,-

Skinbooster

Vanaf € 230,-
Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling met laser. Zij doen er alles aan doen om je huid weer glad te maken. Mocht je voor een intensievere behandeling kiezen, dan helpen onze cosmetisch artsen of plastisch chirurgen je graag verder.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201