Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Verslapte huid

Krijg een zichtbaar strakkere huid en een jongere uitstraling

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Verslapte huid in het kort

  • Een verslapte huid laat je er ouder uitzien. Je huid gaat hangen en verliest volume en stevigheid.
  • Verslapte huid kan worden behandeld met Accent Radiofrequentie of een laserbehandeling.

Wat is een verslapte huid?

Hoe graag we het ook zouden willen, huidveroudering zetten we niet stil. Vanaf ons 30e levensjaar neemt collageen in de huid af en wordt de huid minder elastisch. Het gevolg is dat je huid begint te verslappen, contouren verminderen en lijnen beter zichtbaar worden. In de hals en op de kaaklijn bijvoorbeeld, kan je huid wat gaan hangen. Maar wat kun je eraan doen? Bij Velthuis kliniek snappen we dat je niet wil toegeven aan de zwaartekracht. Gelukkig hoeft dat ook niet.

Hoe ontstaat een verslapte huid?

Als je ouder wordt, wordt de huid van je gezicht steeds slapper. De kwaliteit van je huid gaat achteruit. De huid kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie afneemt. Daarnaast wordt de huid dunner en het onderhuidse steunweefsel verliest haar volume en stevigheid. Het resultaat? Hangende bovenoogleden. Maar ook wallen en een slappe huid bij de kaaklijn. Omdat de huid van de hals dunner is dan die van je gezicht, veroudert deze vaak sneller. Ook kan er vet ophopen waardoor plooien ontstaan. En dat zowel bij mannen als bij vrouwen.

Resultaat

Een zichtbaar strakkere huid. En dat al na één behandeling. Maar bovendien ook voor lange tijd. Omdat de huid zich blijft herstellen na de behandeling, kun je pas na twee tot vier maanden het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Even geduld dus!

Voor een optimaal resultaat raden onze specialisten je meestal wel aan om de behandeling elke 3-4 maanden te herhalen. En dat tot zo’n 9 behandelingen in totaal. Zo blijft het effect behouden en heb je lang(er) plezier van je jonge uitstraling. Let er wel op dat overmatig zonlicht en roken een nadelige invloed hebben op het resultaat.

De behandeling van een verslapte huid

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijg je een gesprek met de specialist die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bespreek je of je geschikt bent voor een behandeling. Ook bekijken we welke behandeling het meeste bij je past. Biedt huidverstrakking door Accent Radiofrequentie en verschillende lasers jou voldoende resultaat? Of moet er ook worden gedacht aan een ooglidcorrectie, face-, hals- of kaaklift?

Bij beginnende verslapping is Accent Radiofrequency de aangewezen behandeling. Dit apparaat heeft een groter effect op het onderhuidse weefsel en kan dus echt een verschil maken. Ook kunnen andere laserbehandelingen het gewenste resultaat geven. Is de huid meer verslapt of is volume het probleem? Dan is behandeling met Accent niet mogelijk. Een behandeling met injectables of eventueel een chirurgische ingreep is dan wellicht beter. Ook zou de Profhilo behandeling geschikt kunnen zijn. Met deze behandeling pak je  huidverslapping in je gezicht, hals, decolleté, handen of bovenarmenaan en wordt de huid daadwerkelijk hersteld en verjongd. Welke aanpak en frequentie voor jou geschikt zijn bespreken we in een persoonlijk consult.

Onderstaande behandelingen zijn doorgaans geschikt voor beginnende huidverslapping. Diepe rimpels, volumeverlies of grote mate van verslapping van de huid kunnen hiermee niet behandeld worden. In deze gevallen is een behandeling met een filler of een plastisch chirurgische ingreep meer geschikt.

Accent Radiofrequentie

Bij beginnende huidverslapping van het gezicht, kaaklijn en de hals is Accent Radiofrequentie bijzonder effectief. Door met radiofrequente straling diep in de huid door te dringen en het weefsel te verwarmen, wordt er meer collageen aangemaakt. Dat maakt de huid strakker. Uiteraard is de behandeling zeer veilig door gebruik van onschadelijke radiogolven.

Nd:YAG laser

Bij beginnende huidveroudering en een verslechterde huidconditie in het gezicht geeft de Elite MPX Nd:YAG laser, eventueel in combinatie met een oppervlakkige peeling, goed resultaat. Door middel van warmte stimuleert de laser de aanmaak van nieuw collageen. Dit proces vindt plaats in de dermale (diepere) laag van de huid. De epidermis (bovenste huidlaag) blijft bij behandeling intact. De behandeling is door de warmte een klein beetje gevoelig.

CO2 Laser Rejuvenation

Is de huid meer verouderd, dan is een behandeling met fractional CO2 laser een goede oplossing.  De zogenaamde Laser Rejuvanation verwijdert lijntjes en rimpeltjes in de gezichtshuid door een flinterdun laagje van de huid te ‘verdampen’. Er komt ruimte voor een nieuwe huid die er in alle opzichten veerkrachtiger uitziet: gladder, soepeler, minder vochtarm en beter van teint. 

Wat kost een behandeling?

Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak meerdere behandelingen nodig. De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. Een correcte indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de goede analyse. 

Huidverstrakking hals

vanaf € 175,-

Huidverstrakking decolleté

vanaf € 225,-

Huidverstrakking gelaat

Vanaf € 275,-

Huidverstrakking gelaat + hals

Vanaf € 375,-

Huidverstrakking gelaat + hals + decolleté

Vanaf € 575,-
Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling met laser en radiofrequente straling. Zij doen er alles aan doen om je huid weer glad te maken. Mocht je voor een intensievere behandeling kiezen, dan helpen onze cosmetisch artsen of plastisch chirurgen je graag verder.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201