Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Pigment

Verminder verkleuringen en pigmentvlekken

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Pigment in het kort

  • Op je handen, armen, decolleté maar vooral ook in je gezicht kun je last krijgen van pigmentvlekken. Ook wel ouderdomsvlekken genoemd.
  • Afhankelijk van jouw wensen en het pigmentprobleem bepalen we de meest geschikte methode, bijvoorbeeld een peeling, laser- of IPL behandeling.

Wat is pigment?

Mensen met een lichte huid hebben minder pigment dan iemand met een donkere huid. Onze huidskleur hangt namelijk af van het soort pigment, de hoeveelheid en de verdeling in de opperhuid. Een bijzonder proces. Raakt dit proces verstoord? Dan kunnen ouderdomsvlekken of pigmentvlekken ontstaan. 

Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Op je handen, armen, decolleté maar vooral ook in je gezicht kun je last krijgen van pigmentvlekken. Pigment wordt gemaakt door pigmentcellen. Deze zitten in de onderste laag van de opperhuid. Door zonnestraling (UV) neemt het aantal werkzame pigmentcellen toe. Zo krijg je meer pigment. Maar door (jarenlang) te veel Uv-straling beschadigen de cellen. Ouderdomsvlekken (Lentigo) zijn dan vaak het gevolg. Maar ook na wondjes, acne of rond operatielittekens ontstaan soms pigmentvlekken. Deze vorm van pigmentatie wordt ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Het ontstaan hiervan is het gevolg van een ontsteking. Gelukkig zijn pigmentvlekken die in de bovenste huidlagen (opperhuid) liggen vaak goed te behandelen. Ook wanneer de huid geïrriteerd raakt of door hormonale invloeden (bijvoorbeeld een zwangerschap) kan het proces worden verstoord. Deze pigmentvlekken zijn over het algemeen moeilijker te behandelen.

De behandeling van pigment

Tijdens het eerste consult doet onze ervaren huidtherapeut een uitgebreide huidanalyse. Hij/zij bespreekt de mogelijke behandelingen. Afhankelijk van jouw wensen en het pigmentprobleem bepalen we de meest geschikte methode. Bijvoorbeeld een peeling, laser- of IPL behandeling.

Met de Elite MPX Alexandrite laser kunnen scherp begrensde sproeterige of ronde pigmentvlekken, die zijn ontstaan door UV-straling, worden behandeld. Deze behandeling is niet pijnlijk. Is er sprake van meer algehele UV-schade, roodheid en pigmentvlekken als gevolg van wondjes of acne? Dan zetten we IPL (Intense Pulsed Light) in. Deze behandeling is niet prettig, maar met goede koeling is het prima te verdragen. De CO2 lasertherapie is pijnlijk en passen we daarom toe onder verdoving. Hiermee verhelpen we aanzienlijke tot sterke zonneschade en huidveroudering. Natuurlijk is elke behandeling comfortabel en veilig, want bij Velthuis kliniek staat goede zorg voor jou bovenaan. 

Elite MPX Laser/IPL

De Elite MPX is het neusje van de zalm als het om laserapparatuur gaat. Bij Velthuis kliniek beschikken we over de Elite MPX Alexandrite laser en een specifieke IPL (intense pulsed light). Deze apparaten zijn uitermate geschikt om diverse pigmentvlekken te vervagen.

TCA Peeling

Met deze intensieve TCA peeling kunnen oppervlakkige lijntjes verminderen en verzachten we de huidstructuur. Ook verkleuringen en pigmentvlekken verminderen. Dat geeft je weer een frisse uitstraling.  

CO2 Rejuvenation & Resurfacing

Bij aanzienlijke tot sterke zonneschade en huidveroudering gebruiken onze specialisten Laser Rejuvenation. Deze behandeling verbetert je huidstructuur: je huid krijgt nieuwe veerkracht. Fijne en grove rimpels verminderen en een grove huidstructuur of vale huidskleur is verleden tijd. 

Wat kost een behandeling tegen pigmentvlekken?

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de te behandelen zone. De bedragen hieronder zijn indicaties. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult en op basis van een analyse van jouw huid door de huidtherapeut.

IPL wangen, voorhoofd of handen

€ 180,-

IPL gelaat, hals of decolleté

€ 230,-

IPL gelaat en hals of decolleté

€ 335,-

Laserbehandeling 1 tot 15 pigmentvlekken

€ 80,- tot € 335,-

TCA peeling gelaat, 1 tot 4 behandelingen

€ 285,- tot € 775,-

CO2 Laser Rejuvenation

vanaf € 525,-
Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidspecialisten en -therapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van pigmentvlekken. Zij doen er alles aan doen om je huid weer glad te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Ik wil van mijn (pigment)vlekken in mijn gezicht af. Op welk moment in het jaar kan ik dat het beste laten doen?

We hebben diverse methodes om (pigment)vlekken te behandelen, bijvoorbeeld door een laserbehandeling of TCA peeling. Hiervoor geldt dat we het beste resultaat kunnen bereiken wanneer de zonblootstelling voor en na de behandeling zo minimaal mogelijk is. Voor een veilige en effectieve behandeling vragen we dus ook jouw hulp. Samen met de huidtherapeut kun je bepalen welke periode het meest geschikt is voor de behandeling van pigment.

Kan een laser ook de ouderdomsvlekken op je handen weghalen en de huid van de handen verjongen?

Er zijn lasers die naast pigmentvlekken ook de huidstructuur vernieuwen en daarmee de huid van je handen kunnen verjongen. Een voorbeeld is een behandeling met de fractional CO2 laser. Een andere optie voor huidverjonging van de handen is de microneedling behandeling met de Dermapen gecombineerd met RRS Skinboosters. Door deze methode wordt je huid vernieuwd en gehydrateerd.

Kunnen jullie moedervlekken verwijderen?

Moedervlekken, oftewel naevus naevocellularis, zijn opeenhopingen van pigmentcellen in je huid. Onze huidtherapeuten behandelen moedervlekken alleen op verwijzing en in samenwerking met artsen, zoals een dermatoloog. 

Wil je alvast je moedervlek zelf controleren? Bekijk dan hier meer informatie over verschillende soorten vlekjes.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201