Pigmentvlekken- behandeling van pigmentvlekjes - Velthuis kliniek

Pigmentvlekken

Pigment wordt gemaakt door pigmentcellen. Deze cellen bevinden zich in de onderste laag van de opperhuid. Onder invloed van UV-straling (zon en zonnebank) neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe.

Te veel UV-straling, irritatie van de huid of hormonale invloeden kunnen dit proces verstoren, waardoor het pigment zich ophoopt in de huid en pigmentvlekken ontstaan. Pigmentvlekken die in de bovenste huidlagen (opperhuid) liggen, zijn vaak het beste te behandelen.

Pigmentvlekken in het gezicht verminderen

Pigmentvlekjes kunnen ook ontstaan na wondjes, acne of rond operatielittekens. Deze vorm van pigmentatie wordt ook wel postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Het ontstaan van dit pigment is het gevolg van een ontsteking. Ouderdomsvlekken (ook wel lentigo genoemd) zijn vaak wat groter, hebben een duidelijke rondere vorm en ontstaan meestal vanaf de middelbare leeftijd.

De oorzaak voor het ontstaan van dergelijke pigmentvlekken is een overmatige blootstelling aan de zon. Je ziet ze dan ook vaak in het gezicht, op de handen en het decolleté.


Foto's voor en na de behandeling(8)

Deze behandeling is uitgevoerd door Elske Jachimowski, Huidtherapeut

Deze behandeling is uitgevoerd door Ineke Heijneman, Huidtherapeut

Deze behandeling is uitgevoerd door Luca Geleedst, Huidtherapeut

Deze behandeling is uitgevoerd door Marron Wassink, Huidtherapeut

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling van pigmentvlekken te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. De digitale foto’s kunnen per mail naar u toegestuurd worden. 

huidscan-nieuw

huidscan-fotos

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zonder digitale huidscan zijn € 30,- consultkosten verbonden, aan een consult met digitale huidscan € 50,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt gemiddeld vijftien tot dertig minuten. Voor een optimaal resultaat zijn er meestal twee tot drie behandelingen nodig.

Velthuis kliniek beschikt over de Elite MPX met een specifieke IPL (intense pulsed light) en een Alexandrite laser die uitermate geschikt zijn om diverse vormen van pigmentatie te vervagen. De IPL is niet te vergelijken met de IPL voor ontharing waar de meeste schoonheidsspecialistes mee werken. Onze IPL heeft beduidend meer energie en er zijn meerdere behandelcombinaties mogelijk (zoals poikilodermie van Civatte, een gemengd beeld van vaatjes (couperose) en pigment). Na een aantal behandelingen worden ouderdomsvlekken (zoals lentigo of levervlekken) zichtbaar minder.

Afhankelijk van het soort pigment en de diepte van het pigment in de huid kan naast IPL een behandeling met de Alexandrite laser aan te raden zijn. Lentigo wordt bijvoorbeeld behandeld met de Alexandrite laser. Uw huidtherapeute zal u hierover informeren tijdens het consult.

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. De eerste uren na de behandeling kan er een lichte roodheid en lichte zwelling optreden, deze verdwijnt na enkele uren. Ook zal de pigmentatie in de meeste gevallen wat donkerder kleuren, dit kan tot ongeveer een week zichtbaar zijn.

Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Napijn en Herstel

De eerste uren na de behandeling kan er een lichte roodheid en lichte zwelling optreden, deze verdwijnt na enkele uren. Ook zal de pigmentatie in de meeste gevallen wat donkerder kleuren, dit kan tot ongeveer een week zichtbaar zijn. Na de behandeling mag u de huid zes weken niet blootstellen aan de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Voor het beste resultaat adviseren we meestal twee tot drie behandelingen, met een tussenliggende periode van twee weken. De behandelingen in 2013 lieten de volgende resultaten zien:

Resultaat van behandeling
Op een schaal van 0% (geen resultaat) tot 100% (gewenst resultaat, volledig egale huid) scoort de behandeling 68%.

Pijnervaring
Op een schaal van 1 (niet pijnlijk) tot 10 (zeer pijnlijk) scoort de behandeling een 3,2.

Beoordeling van behandeling door patiënt
Op een schaal van 1 (zeer slechte ervaring) tot 10 (zeer goede ervaring) scoort de behandeling een 8.

Herhalingsbezoek
Op de vraag of de patiënt het behandeltraject nog eens wil volgen antwoord 88,9% met 'ja'.

De Elite MPX laser is een zeer veilige laser. Na de behandeling treedt er een lichte roodheid en zwelling op, deze verdwijnt na enkele uren tot een dag. Soms is er sprake van een algehele of gedeeltelijke verkleuring van de huid: de huid wordt lichter (hypopigmentatie) of donkerder (hyperpigmentatie). Deze kleurverandering is meestal tijdelijk en verdwijnt na verloop van tijd weer. Als u last heeft van huidaandoeningen zoals eczeem of een koortslip, dan kan dit door de laserbehandeling verergeren. Gelukkig komen deze complicaties bij ons maar zelden voor.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van een pigmentbehandeling

De kosten van een behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone. 

Behandeling Prijs
Wangen of voorhoofd of handen € 175,00
Gelaat of decolleté € 225,00
Gelaat + decolleté € 325,00
Gelaat + decolleté + hals € 425,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Huidtherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van pigmentvlekken (7)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten