Bekijk het webinar 'Is het vet of is het vel?'   

Bekijk hier
Velthuis kliniek app

Tel: 088 - 7785201

Borstvergroting

vanaf € 5.060,-

Een natuurlijk decolleté dat past bij je lichaam

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

Gespecialiseerde voor- en nazorg bij deze behandeling

Je borsten zijn niet meer in balans met de rest van je lichaam.

Maken je borsten je onzeker? Of vind je je borsten niet meer in balans met de rest van je lichaam?  Dan is een borstvergroting een mogelijkheid om de vorm en volume in verhouding te brengen met elkaar en je figuur. Daarnaast is het belangrijk dat je borsten niet alleen groter worden, maar ook steviger worden en natuurlijk aan blijven voelen.

Welke borstprothesen gebruiken we bij een borstvergroting?

Velthuis kliniek werkt uitsluitend met de nieuwste generatie siliconen borstimplantaten van de allerhoogste kwaliteit. Wij gebruiken implantaten van Mentor. Dit merk is jarenlang getest en voldoet aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen. 

We plaatsen altijd borstimplantaten met een ruw oppervlak, omdat die minder risico geven op kapselcontractie. Je kunt kiezen voor een ronde vorm of een druppelvorm die meer op de anatomische borst lijkt. Ook kun je kiezen voor een hoog of laag profiel en voor een vulling van soepele of vaste siliconen. De chirurg legt de voor- en nadelen van al deze keuzes aan je uit, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. 

Naast borstimplantaten is er ook een andere methode om je borsten meer volume te geven: lipofilling. Hierbij verplaatsen we je eigen vetcellen van je buik, benen of heupen naar je borsten. Meer informatie over deze methode lees je hier

Alles over borstimplantaten

Op deze pagina geven we je zo transparant mogelijk alle informatie over borstimplantaten. Heb je vragen over de veiligheid van borstimplantaten? Hier lees je alles wat je moet weten over borstimplantaten.

Video's borstvergroting

Borstvergroting

Aflevering 3 De Kliniek 2

Videoresultaat borstvergroting

Uit het tv-programma 'Het zit in de familie'

Ervaringsverhaal

Uit Linda TV 'Spiegeltje, Spiegeltje'

Het behandeltraject

De stappen van een borstvergroting

  • Telefonische intake

    Telefonische intake

    Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

    Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

    Direct contact opnemen

    MA - DO 08.00 - 18.00

    VR 08.00 - 17.00

  • Advies gesprek met arts

    Consult met je behandelend arts

    Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

    Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

    Om te bepalen welk implantaat het beste bij je figuur past, ga je verschillende maten en modellen passen. Daarvoor neem je een strak T-shirt mee, zodat je het effect goed kunt zien. Zo bepaal je samen met de chirurg welke implantaten geplaatst zullen worden.

    Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

  • De behandeling

    De behandeling

    Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Vervolgens tekent de plastisch chirurg af waar de incisies geplaatst zullen worden. Een borstvergroting vindt plaats onder narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden.

    Het implantaat wordt ingebracht via een sneetje onder je borst. De plastisch chirurg maakt eerst een ‘pocket’ (holte) op maat en plaatst dan het implantaat op de borstspier, of deels eronder (dual plane). Omdat we een verdovingsmiddel in de borstholte inbrengen, heb je de dagen na de ingreep veel minder pijn. Daarna wordt de incisie gehecht en ga je naar de uitslaapkamer om wakker te worden.

  • Nazorg

    De nazorg

    Enkele uren na de operatie mag je weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. De eerste dagen kun je last hebben van wat napijn en zwelling. Daarvoor krijg je medicatie van ons mee.

    De eerste weken draag je een speciale sportbeha, en soms een elastische band om de bovenkant van de borst. De eerste week moet je echt rust houden. Daarna kun je rustig je dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar zorg er wel voor dat er geen spanning op de borsten komt te staan. Twee weken na de operatie kom je langs om de hechtingen te laten verwijderen. De meeste vrouwen zijn na zes weken weer helemaal hersteld.

    De littekens kunnen nog een poosje vrij vurig van kleur zijn, maar na verloop van tijd worden het dunne witte lijntjes die nauwelijks nog zichtbaar zijn. Ook het gevoel in de tepels is de eerste maanden vaak anders. Geleidelijk komt het normale gevoel terug, maar dit kan even duren.

    Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

  • Risico's

    Risico's

    Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

    Tijdens de eerste weken na de ingreep ontstaat er een kapsel rond de prothesen, dit is een natuurlijk proces. Daarom mag je tijdens die periode niet sporten en geen zwaar werk doen. Heel soms ontstaat er een kapselcontractuur: het kapsel trekt dan te veel samen. In dat geval kunnen we het kapsel weghalen en eventueel de prothesen vervangen. Gelukkig is het risico op kapselcontractuur veel kleiner geworden mede dankzij de nieuwe implantaten met een ruw oppervlak (getextureerde prothesen) en andere maatregelen die tijdens de operatie worden genomen.

    Specifieke risico's van een borstvergroting zijn het plooien of het scheuren van de buitenste laag van de prothesen. Een kapotte prothese moet altijd vervangen worden. Met de huidige cohesieve (vaste) siliconenvulling loopt de inhoud echter niet meer naar buiten. Daarnaast kunnen de borsten asymmetrisch worden en soms is er een blijvende gevoelloosheid van (een deel van) de borst.

    Het litteken kan de eerste weken na de ingreep tijdelijk rood, dik en hard worden. Een verstoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken. Lees ook de chirurgische bijsluiter borstvergroting van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

    Op deze pagina geven we je zo transparant mogelijk alle informatie over borstimplantaten. Heb je vragen over de veiligheid van borstimplantaten? Hier lees je alles wat je moet weten over borstimplantaten.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in borstvergrotingen. Zij zullen er alles aan doen om je de vorm en het volume te geven dat je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Borstvergroting kosten

Wat kost een borstvergroting?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken, de kosten zijn afhankelijk van welke borstvergroting en implantaten je kiest. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over een borstvergroting

Veelgestelde vragen

Hoeveel cc past bij mij?

Deze vraag krijgen we vaak, maar cc zegt heel weinig. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor 200 cc in een heel smal implantaat met veel volume naar voren, of juist heel breed met weinig volume naar voren toe. Hoewel de hoeveelheid hetzelfde is, krijg je een totaal ander resultaat. Om te weten hoeveel cc je nodig hebt, moet de arts je borsten tot op de millimeter inmeten. Aan de hand van die afmetingen en van je wensen, bepaalt de arts samen met jou het volume en het profiel van het implantaat.

Hoe lang duurt het herstel na een borstvergroting?

Voor het herstel van een borstvergroting moet je twee weken uittrekken. De volgende dag kun je wel al buiten wandelen en zelf douchen, en na vijf dagen kun je weer autorijden. Na zes weken mag je weer gaan sporten.

Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

Bij een borstvergroting doe je in principe niets aan de borstklier. De melkklieren worden bij de operatie met rust gelaten omdat het implantaat achter de borstspier wordt geplaatst. Dit betekent dat borstvoeding na een borstvergroting goed mogelijk is.

Is een borstvergroting pijnlijk?

Na een borstvergroting zijn je borsten gezwollen en voelen ze strak aan. De zwelling trekt vrij snel weg, het strakke gevoel blijft wat langer. Je huid moet zich immers aanpassen aan het nieuwe volume. Na een maand of twee is ook dat strakke gevoel verdwenen. Al met al valt de napijn reuze mee, ook omdat we een speciale methode van pijnstilling toepassen. Met een gewone pijnstiller (paracetamol) is het prima te doen.

Gebruiken jullie ook drains?

Meestal niet, maar in sommige gevallen worden tijdens de ingreep drains geplaatst. Deze dunne plastic slangetjes voeren het wondvocht af. Meestal worden die al verwijderd voordat je de kliniek verlaat. Mocht er erg veel wondvocht vrijkomen, dan kan de arts besluiten de drains pas de volgende dag te verwijderen.

Waarom moet ik een elastische beha dragen?

De eerste 4 weken draag je dag en nacht een elastische sportbeha om zwellingen tegen te gaan en je borsten te ondersteunen. Zodra je borsten zich hebben hersteld, mag je je nieuwe lingerie gaan dragen. Laat je cupmaat eerst even opmeten in een goede lingeriezaak, zodat je de juiste maat aanschaft.

Hoe kan ik er (later) achter komen wat voor type borstimplantaat ik heb?

Alle implantaten die wij inbrengen, worden volgens de richtlijnen van de NVPC geregistreerd in het Dutch Breast Implant Registry. Hierdoor kan niet alleen gemonitord worden of borstimplantaten veilig zijn of gerelateerd aan bepaalde klachten of complicaties, maar kunnen zo nodig ook de patiënten die een bepaald borstimplantaat hebben gekregen worden teruggevonden. 

Zit er garantie op de protheses?

Mentor, de fabrikant van de protheses die wij gebruiken, geeft levenslange garantie op scheurvorming. Moet er eentje vervangen worden, dan wordt de prothese vergoed door de fabrikant.

Moeten de protheses na een bepaalde tijd vervangen worden?

De chirurgen van Velthuis kliniek gebruiken alleen door de Amerikaanse Keuringsdienst van Waren (FDA) goedgekeurde borstprotheses. Deze protheses zijn bewezen veilig door onderzoeken onder duizenden vrouwen. Het zijn de meest onderzochte protheses die er zijn en worden gezien als het A-merk onder de borstprotheses.

Wij adviseren je om na 10 jaar een echo te laten maken via de huisarts, ook als je geen klachten hebt, om te kijken of de protheses nog goed zijn. Laat de echo geen bijzonderheden zien, dan adviseren wij hierna elke 5 jaar een controle echo te laten maken. Zolang je geen klachten hebt en de echo’s goed zijn, kunnen de protheses blijven zitten. Laat de echo wel een mogelijke scheur in de prothese zien, dan adviseren wij ter controle een MRI te laten maken. Is de prothese inderdaad gescheurd, dan is het beter om hem te laten vervangen. Tot nu toe vergoeden de meeste verzekeraars de kosten van de operatie.

Kan ik onderzoek naar borstkanker laten uitvoeren na een borstvergroting?

Ja, in de meeste gevallen is dat geen probleem. Zeg wel vooraf tegen de radioloog dat er protheses geplaatst zijn. Afhankelijk van de plaats en omvang van het borstimplantaat kan het bij een kleine groep vrouwen voorkomen dat er onvoldoende borstweefsel zichtbaar is op het mammogram. Het onderzoek naar borstkanker is dan niet meer geschikt. Echografie, gespecialiseerde mammografie en MRI kunnen ingezet worden om veranderingen aan borsten op basis van (specifieke) klachten te beoordelen op mogelijke borstkanker. Dit zijn echter geen standaard screeningsmethoden, worden niet aangeboden vanuit het bevolkingsonderzoek en kunnen kosten voor eigen rekening met zich meebrengen. 

Is een harde borst door kapselvorming te verhelpen? 

Een harde en pijnlijke borst komt altijd door kapselvorming, dit noemen we kapselcontractuur. Gelukkig is dit probleem te verhelpen. Het is raadzaam om niet te lang met kapselcontractuur rond te blijven lopen. 

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een borstvergroting?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201