Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Borstvergroting door lipofilling

vanaf € 5.700,-

Op een veilige manier een cupmaatje meer

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

Behandeling met lichaamseigen vet

Nét iets voller, dat voelt goed

Lipofilling is een alternatief voor de traditionele borstvergroting. We gebruiken daarvoor vetcellen uit je eigen lichaam; deze methode is daardoor volkomen veilig. Verwacht geen enorme verandering: lipofilling geeft je maximaal een cupmaat erbij. Maar dat kan voor jou nét het verschil maken.

Het behandeltraject

De stappen van een borstvergroting met eigen vet

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

  Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen of een borstvergroting met lichaamseigen vet voor jou geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Vervolgens gaat de chirurg twee ingrepen doen: eerst de liposculptuur en daarna de lipofilling. Beide ingrepen gebeuren onder sedatie of narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden.

  Bij de liposculptuur zuigen we zo’n 500 tot 600 ml vet weg uit het donorgebied. In een gesloten systeem worden de goede vetcellen eruit gehaald en klaargemaakt om ingespoten te worden. Vervolgens brengen we de vetcellen in de borsten (het receptorgebied) via een klein prikgaatje. We zorgen ervoor dat de vetcellen goed verspreid worden, want elke vetcel moet naast een gezonde cel liggen om in te kunnen groeien. Gemiddeld lukt dat met 60 tot 70% van de ingebrachte vetcellen. Daardoor slinkt de ingebrachte hoeveelheid altijd nog iets. De arts houdt hier tijdens de behandeling al rekening mee.

 • Nazorg

  De nazorg

  Enkele uren na de operatie mag je weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. De eerste dagen kun je op de plek va de liposculptuur last hebben van een beurs gevoel. De borsten kunnen gespannen aanvoelen, maar dankzij het effect van de lokale verdoving zul je de eerste dag nauwelijks last hebben van pijn. Heb je toch last, dan volstaat paracetamol.

  De eerste weken draag je een elastische broek of bandage op de plek van de liposculptuur. Voor je borsten krijg je een speciale beha. Je borsten moeten twee tot drie weken goed warm blijven: niet koelen dus!

  De eerste week moet je echt rust houden. Daarna kun je rustig je dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar de eerste zes weken moet je zware inspanning (tillen, zwaar werk, sporten) vermijden. De kleine openingen waardoor het vet is weggehaald en ingebracht kunnen in het begin vurig rood zijn, maar dat trekt weg. Je houdt dus nauwelijks zichtbare littekens over aan de behandeling.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

  Soms kunnen de borsten asymmetrisch worden, een correctie kan dan nodig zijn. Het geopereerde gebied kan tijdelijk wat minder gevoelig zijn. 

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in borstvergrotingen met lipofilling. Zij zullen er alles aan doen om je de vorm en het volume te geven dat je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Meer informatie over borstvergroting met lipofilling

Veelgestelde vragen

Kan lipofilling ook bij mij? Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Kan lipofilling ook bij mij?

Dat hangt af van je bouw en je wensen. Met lipofilling kunnen we de borsten 0,5 tot 1,5 cupmaat vergroten. Ook als je asymmetrische of verslapte borsten hebt, geeft deze methode mooie resultaten. Lipofilling is een goed alternatief als je liever geen implantaten wilt, of als je implantaten wilt laten vervangen door natuurlijk vetweefsel. 

Voor lipofilling moet je voldoende vet hebben. Ook kom je met een zeer lage BMI niet voor lipofilling in aanmerking. Twijfel jij of een behandeling met lipofilling iets voor jou is? De plastisch chirurg kijkt daarom graag met je mee of lipofilling een optie voor jou is.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Per behandeling kan maximaal 280 cc per borst worden geplaatst. Na een half jaar kan het resultaat beoordeeld worden. Eventueel kun je dan kiezen voor een vervolgbehandeling.

Word ik slanker op de plekken waar vet wordt weggehaald?

Inderdaad, dat is een bijkomend voordeel van deze methode. In overleg met de arts kan het vet worden weggehaald van een plek waar (te) veel aanwezig is. Bij lipofilling halen we echter veel minder weg dan bij een gewone liposculptuur. Het resultaat is dan ook veel subtieler en niet te vergelijken met een ‘echte’ liposuctie.

Is een borstvergroting met lipofilling veiliger dan met implantaten?

Bij lipofilling maken we gebruik van je eigen vetcellen. Dat maakt lipofilling een volkomen veilige methode om volume te creëren. Voor sommige vrouwen is dat een prettiger idee dan het plaatsen van implantaten. Overigens gebruiken wij uitsluitend de nieuwste generatie siliconen implantaten van excellente kwaliteit. De keuze tussen een ‘gewone’ borstvergroting of lipofilling is dus heel persoonlijk.

Kan ik na een borstvergroting met lipofilling nog borstvoeding geven?

Ja, dat kan als er door de operatie geen schade aan de melkklieren is toegebracht. Er zijn geen aanwijzingen dat door een lipofilling de mogelijkheid tot het geven van borstvoeding wordt beperkt.

Wat gebeurt er met de vetcellen als ik straks afval of aankom?

De verplaatste vetcellen gedragen zich precies zoals de andere vetcellen in je lichaam. Kom je aan, dan nemen ze in volume toe. Val je af, dan worden de vetcellen kleiner. Je borsten ‘groeien’ dus met je gewicht mee.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een borstvergroting met lipofilling?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201