Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Acne

Weer een stralendere huid met langdurig verminderde acne

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Acne in het kort

  • Acne herken je aan mee-eters, rode bultjes en soms flinke onderhuidse ontstekingen
  • Acne wordt veroorzaakt door overmatige talgproductie en oude huidcellen, die zorgen voor verstopte poriën
  • Met een effectieve licht- of laserbehandeling kunnen we de verschijnselen van acne heel goed verminderen.

Wat is acne?

Acne is er in ontzettend veel variaties en medische benamingen. Maar de meest gebruikte term is toch wel: (jeugd)puisten of acne vulgaris. Ook de kenmerken van acne zijn welbekend: mee-eters, rode bultjes en soms flinke onderhuidse ontstekingen. Met als mogelijk gevolg zelfs huidoneffenheden, zoals rode of bruine vlekjes en acnelittekens. Acne uit zich bij jong en oud, man en vrouw. Maar het is vrijwel altijd even vervelend en storend. Dat begrijpen wij als geen ander.

Hoe ontstaat acne?
Overmatige talgproductie en oude huidcellen zorgen voor verstopte poriën. Het talg kan niet gelijkmatig afvloeien, daarbij komt de bacterie propionibacterium acnes die voor een ontsteking zorgt. Dan ontstaat acne. Ofwel: ontstoken verstopte poriën. Het resultaat van de overmatige talgproductie wordt door veel mensen als een belemmering in het dagelijks functioneren gezien. Vooral in het gezicht, op de borst en schouders waar de talgklieren prominenter aanwezig zijn kan de acne ontstaan. Factoren als hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen de klachten nog eens verergeren.

De acne behandeling

We smeren er make-up op, verstoppen de aangedane plekken of ontzien zelfs de buitenwereld. Acne kan je namelijk flink onzeker maken. Bovendien: het kan pijn doen. Daar wil je natuurlijk graag vanaf. Maar hoe? Misschien heb je al verschillende middeltjes geprobeerd of zelfs al eens je dieet aangepast. Als niets lijkt te helpen: wat dan? Hou vol! Wij snappen dat je niet wilt blijven rondlopen met vervelende, ontsierende en soms pijnlijke plekken op je gezicht, rug of welk lichaamsdeel dan ook. En dat hoeft ook niet. Met een effectieve licht- of laserbehandeling kunnen we de verschijnselen heel goed verminderen.

Onze huidtherapeut doet een uitgebreide huidanalyse. We bespreken jouw manier van huidverzorging en stellen een behandelplan op, afgestemd op jouw huidomstandigheden. Eventueel in combinatie met bepaalde medicijnen. Met als doel: het onder controle krijgen van acne en het aanpakken van de ontstane huidbeschadigingen. Ook aandoeningen die op acne lijken, zoals dermatitis perioralis en keratosis pilaris, zijn goed te behandelen.

Oppervlakkige peeling

Met oppervlakkige peeling (zoals een salicylzuurpeeling) brengen we je gezonde huid weer naar boven. Salicylzuur heeft een ontstekingsremmend effect en vermindert daardoor de actieve acne. Ook houdt het je poriën schoner en is deze peeling uitermate geschikt voor de gevoelige huid (zelfs bij rosacea).

Elite MPX Laser/IPL

Bij milde tot matig actieve acne kan de Nd:YAG laser van de Elite MPX worden ingezet. Deze laser werkt op twee niveaus: hij doodt de bacteriën die acne veroorzaken (Propionibacterium Acnes). Daarnaast verwarmt de laser het talg in de talgklieren, waardoor die vloeibaarder wordt en de poriën minder snel verstopt raken. De Elite MPX is het neusje van de zalm als het om laserapparatuur gaat. En comfortabel en veilig natuurlijk, want bij Velthuis kliniek staat goede zorg voor jou bovenaan.

Bij restverschijnselen van acne, zoals roodheid en post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), kan IPL worden ingezet. Deze laser maakt de huid egaler van kleur. Meestal zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig, elke 2-3 weken. Daarna volstaat een behandeling per 3 -4 maanden. Zo blijft het resultaat optimaal.

Huidverzorging

Als je last hebt van acne is goede huidverzorging ontzettend belangrijk. Vooral het gebruik van milde huidverzorgingsproducten. De huid is namelijk snel geïrriteerd en verdraagt veel gewone cosmeticaproducten niet. Onze huidtherapeuten geven je graag uitgebreid advies over de meest geschikte manier van huidverzorging.

Medicatie

Soms volstaat goede huidverzorging niet. Bij Velthuis kliniek kunnen de huidtherapeuten je bacterie- en ontstekingsremmende middelen voorschrijven. En desnoods antibiotica. De mee-eters en ontstekingen in de huid worden vaak aanvullend met een crème of gel behandeld.

Littekens?

Ontsierende littekens als gevolg van acne? Ook daar hebben we een oplossing voor. Lees meer hierover.

Video acne behandeling

Acne behandeling met peelings en laser

Wat kost een acne behandeling?

Voor de behandeling van acne is het lastig om één prijs te noemen. Vaak zijn er meerdere factoren bepalend. De prijs hangt samen met het soort behandeling en het aantal herhalingen dat voor jou geschikt is. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de huidanalyse.

Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van acne. Zij doen er alles aan doen om je huid weer te laten stralen.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie over een acne behandeling?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201