Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Dr.

Tim Nijhuis

Plastisch chirurg

BIG registratienummer: 09916783501 Behandelingen:
Vestiging:

"Het resultaat van mijn behandeling moet eigentijds en natuurlijk zijn”. Dat drijft dr. Tim Nijhuis in zijn werk.

“De primaire drijfveer om bij Velthuis kliniek te gaan werken is het kunnen leveren van optimale zorg met een goed team. Doordat de lijnen binnen het team en de organisatie kort zijn is het mogelijk om snel en efficiënt te schakelen. Dit komt de zorg ten goede en resulteert uiteindelijk in een positief gevoel voor het team, maar veel belangrijker in een positieve ervaring voor mijn cliënt.”

Na het gymnasium is dr. Nijhuis geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na het cum laude afronden van deze opleiding heeft hij de opleiding plastische chirurgie in het Erasmus MC in Rotterdam gevolgd. Hier heeft hij zich in de volle breedte kunnen ontwikkelen en daarnaast extern nationaal en internationaal ervaring kunnen opdoen. Na het afronden van zijn opleiding is hij gestart als plastisch chirurg in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Sinds september 2020 werkt hij in het Radboudumc en bij Velthuis kliniek. In het Radboudumc richt hij zich op genderchirurgie, borstreconstructies en gynaecologische reconstructies. Binnen Velthuis kliniek ligt zijn expertise bij de borst- en aangezichtschirurgie, schaamlipcorrecties en liposuctie van alle regio’s van het lichaam. Binnen de aangezichtschirurgie richt hij zich op de deep plane hals- en facelift, boven- & onderoogleden, wenkbrauwen en oorcorrecties.

Naast het leveren van patiëntenzorg is hij bestuurlijk en wetenschappelijk actief. Zo heeft hij voor zijn promotieonderzoek onder andere een microchirurgisch fellowship in de Cleveland Clinic in Cleveland (OHIO) gedaan en een samenwerking opgestart met de Mayo Clinic in Rochester (Minnesota) in Amerika. In 2011 promoveerde hij met het proefschrift “Bridging the Gap in Relation to Nerve Injury”. Hierna is hij als co-promotor bij 4 promoties betrokken. Voor dit onderzoek heeft hij in 2013 de Esser Prijs ontvangen en op 3 internationale congressen een prijs ontvangen voor de beste wetenschappelijke presentatie. 

Waar vroeger de specialist veel directiever was in het voorstellen van een behandelplan, probeer ik als plastisch chirurg veel meer de dialoog aan te gaan met de cliënt. Door goed te luisteren naar de vraag van de cliënt kan een op maat gemaakt behandelplan worden opgesteld. Vervolgens streef ik naar het bereiken van een zo optimaal mogelijk resultaat om de wensen van de cliënt te beantwoorden. Van belang vind ik dat het resultaat natuurlijk en eigentijds moet zijn.

Dr. Tim Nijhuis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), Nederlandse Vereniging voor Esthetische Chirurgie (NVEPC) en de American Society for Plastic Surgery (ASPS).

"Door goed te luisteren naar de vraag van de cliënt kan in samenspraak een op maat gemaakt behandelplan worden opgesteld. "

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201