Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

plastisch chirurg Tim Nijhuis

Dr.

Tim Nijhuis

Plastisch chirurg

BIG registratienummer: 09916783501 Behandelingen:
Vestiging:

"Het resultaat van mijn behandeling moet eigentijds en natuurlijk zijn”. Dat vindt dr. Tim Nijhuis belangrijk.

“De primaire drijfveer om bij Velthuis kliniek te gaan werken is het kunnen leveren van optimale zorg met een fijn team. Doordat de lijnen binnen het team en de organisatie kort zijn is het mogelijk om snel en efficiënt te schakelen. Dit komt de zorg ten goede en resulteert uiteindelijk in een positief gevoel voor het team, maar veel belangrijker ook in een positieve ervaring voor mijn cliënt.”

Na het gymnasium is dr. Nijhuis geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast het cum laude afronden van deze opleiding begon hij al vroeg met wetenschappelijk onderzoek binnen de plastische chirurgie.

Voor dit onderzoek heeft hij onder andere een microchirurgisch fellowship in de Cleveland Clinic in Cleveland (OHIO) gedaan en een samenwerking opgestart met de Mayo Clinic in Rochester (Minnesota) in Amerika. In 2011 promoveerde hij met het proefschrift “Bridging the Gap in Relation to Nerve Injury”. Hierna is hij als co-promotor bij 4 promoties betrokken. Voor dit onderzoek heeft hij in 2013 de Esser Prijs ontvangen en op 3 internationale congressen een prijs ontvangen voor de beste wetenschappelijke presentatie. 

“Gedurende mijn opleiding specialiseerde ik mij in de volle breedte van de plastische, reconstructieve en handchirurgie in het Erasmus MC in Rotterdam. Ook heb ik nog een periode in Taiwan (Taipei) meegekeken en 3 maanden in het Amsterdam UMC, locatie VUmc gewerkt voor verdere verdieping in de genderdysforie. Ik was bestuurlijk betrokken binnen de Junior Vereniging voor Plastische Chirurgie (JVPC) en initiatiefnemer van de cursus “Wat is er aan de hand?

Mijn specialisatie is plastische chirurgie, waarbij ik mij binnen de academische zorg richt op de reconstructieve chirurgie (i.e. borstkanker & genderdysforie). Binnen de esthetische zorg van Velthuis kliniek richt ik mij op de wens van de cliënt om de vorm van de borsten te verbeteren en op de wens om het gelaat weer terug te brengen naar een vorm die past bij een natuurlijke en eigentijdse uitstraling.

Waar vroeger de specialist veel directiever was in het voorstellen van een behandelplan, probeer ik als jonge specialist veel meer de dialoog aan te gaan met de cliënt. Door goed te luisteren naar de vraag van de cliënt kan in samenspraak een op maat gemaakt behandelplan worden opgesteld.

Vervolgens streef ik naar het bereiken van een zo optimaal mogelijk resultaat om de wensen van de cliënt te beantwoorden. Van belang vind ik dat het resultaat natuurlijk en eigentijds moet zijn.

Recent heb ik een borstvergroting (augmentatie) gedaan bij een moeder met 2 jonge kinderen. Haar borsten waren na het geven van twee keer borstvoeding van vorm veranderd en meer gaan hangen. Ze vond dit zelf zo vervelend dat ze niet met ontbloot bovenlichaam in haar slaapkamer durfde rond te lopen. Haar gevoel van vrouwelijkheid was verstoord. De wens van deze cliënt was om weer borsten te hebben die passen bij haar natuurlijke postuur en leeftijd. Een wens die ik vaak hoor en ook verschillende behandelopties voor kan aanbieden.

Samen hebben we vervolgens nagedacht over de verschillende opties en uiteindelijk gekozen voor een borstvergroting met siliconen prothese.

Twee weken na de operatie vertelde ze trots dat ze zichzelf betrapte op het feit dat ze al een half uur in haar slaapkamer met ontbloot bovenlichaam stond om kleren uit te zoeken! Het teruggeven van haar natuurlijke gevoel van vrouwelijkheid voelt als een enorm compliment.”

Dr. Tim Nijhuis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC), Nederlandse Vereniging voor Esthetische Chirurgie (NVEPC) en de American Society for Plastic Surgery (ASPS).

plastisch chirurg Tim Nijhuis

"Door goed te luisteren naar de vraag van de cliënt kan in samenspraak een op maat gemaakt behandelplan worden opgesteld. "

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201