Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Liposuctie

vanaf € 1.250,-

Voor een figuur dat gezien mag worden

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Vertrouw op Velthuis kliniek

We krijgen een waardering van een 8,9 door onze cliënten

Behandeling door een ervaren plastisch chirurg

Wanneer liposuctie?

Heb je het gevoel dat je lichaam niet in verhouding is?

Heb je last van storende vetophopingen waardoor je je lichaam het liefst zoveel mogelijk wil verhullen? Dat is ontzettend vervelend. Vooral als het met lijnen en sporten niet lukt om er vanaf te komen. Liposuctie (ook wel liposculptuur genoemd) kan dan een optie zijn om je figuur te verbeteren en je lichaam weer blijvend in balans te brengen.

Het behandeltraject

De stappen van een liposuctie behandeling

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

   

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

  Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  De arts zal bepalen of en hoeveel vet er verwijderd kan worden. Hij bekijkt ook op welke plekken dat moet gebeuren voor een zo mooi mogelijk resultaat. Als je veel overgewicht hebt, kom je helaas niet voor deze behandeling in aanmerking. De Body Mass Index mag nooit meer dan 30 bedragen.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  Behandeling

  Voor de behandeling word je gewogen, worden je maten opgenomen en maken we foto's voor in je medisch dossier. Voordat de arts met de ingreep begint, zal hij de te behandelen gebieden nauwkeurig aftekenen en ook de plekken waar de sneden voor de zuignaaldjes komen. De plekken waar deze sneetjes worden gemaakt, worden verdoofd met behulp van kleine verdovende injecties.

  Liposuctie vindt plaats onder plaatselijke verdoving of een roesje. Tijdens de ingreep ben je dus of bij bewustzijn of in een lichte slaap. Het grote voordeel hiervan is dat je snel na de ingreep weer fit bent en naar huis kunt gaan. Soms wordt er gekozen voor algehele narcose. De plastisch chirurg bespreekt met je wat de beste optie is.

  Zodra de verdoving werkt, worden de sneetjes gemaakt en wordt meer verdovingsvloeistof ingespoten. Na twintig minuten inwerktijd worden de vetcellen opgezogen met behulp van een fijne zuignaald. De arts voelt telkens op de plaats waar vet weggezogen wordt, om goed te kunnen bepalen of de juiste hoeveelheid vet weggehaald wordt. Zo worden de verschillende behandellocaties afgewerkt.

  Het weghalen van het vet is nagenoeg pijnloos. Als de arts klaar is worden de sneetjes afgeplakt met een wondpleister en krijg je een elastische broek aan om bloeduitstortingen en zwellingen tegen te gaan. Gemiddeld duurt liposculptuur ongeveer 1 tot 2,5 uur, afhankelijk van het aantal behandelgebieden.

 • Nazorg

  Nazorg

  Enkele uren na de operatie mag je weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. Na de behandeling worden de kleine sneetjes afgedekt met pleisters of (afhankelijk van de grootte) met hechtdraad gehecht. Krijg je hechtingen, dan worden die na een week verwijderd tijdens de eerste controle. De sneetjes zijn zo klein dat er geen zichtbare littekens overblijven. Je krijgt een elastische broek of bandage die je twee tot vier weken moet dragen om zwelling tegen te gaan. Je zult na de behandeling nog enige uren last hebben van nalekken, daarom krijg je absorberende matjes mee. Wij raden je aan hier gedurende de eerste 24 uur op te zitten en te liggen. Ook is het verstandig om oude kleding te dragen. Door de verdovingsvloeistof heb je zeker tot de eerste nacht na de behandeling nauwelijks last van pijn. Heb je toch last, neem dan een paracetamol.

  Het behandelde gebied is de eerste twee tot drie dagen heel gevoelig, en je kunt je wat slapjes voelen. Dit gevoel trekt geleidelijk weg. Het is aan te raden om regelmatig water, thee of bouillon te drinken en vaak te plassen. Ook is het belangrijk voorzichtig wat te lopen en in beweging te blijven. De zwellingen verdwijnen meestal binnen vier weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Gelukkig komen complicaties dankzij de verfijnde techniek die we bij Velthuis kliniek gebruiken zelden voor. Toch brengt elke operatie risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

  Specifieke problemen als gevolg van liposculptuur zijn een onregelmatig huidoppervlak (vooral bij cliënten met een wat slappere huid), verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in liposculptuur. Zij zullen er alles aan doen om je figuur zoveel mogelijk te verbeteren.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost liposuctie?

Tijdens het consult zal de arts bekijken wat je wensen zijn en op welke plekken vet weggehaald kan worden voor een zo mooi mogelijk resultaat. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Hals, kin en nek

Liposuctie mogelijk van de hals (onder)kin en nek

vanaf 1.250 euro

Schouderbladen

vanaf 1.650 euro

(Boven)armen

vanaf 1.900 euro

Onderbuik en bovenbuik

Liposuctie mogelijk van de onderbuik en bovenbuik

vanaf 1.600 euro

Rugrollen en onderrug

Liposuctie mogelijk van de rugrollen en onderrug

vanaf 1.450 euro

Taille

vanaf 1.600 euro

Liposuctie billen

Liposuctie mogelijk van de billen en bilplooien

vanaf 1.450 euro

Bovenbenen

Liposuctie mogelijk van de voorkant, achterkant, binnenkant en zijkant van de bovenbenen

vanaf 1.600 euro

Onderbenen (kuiten)

vanaf 1.550 euro

Venusheuvel

vanaf 1.450 euro

Meer informatie over liposuctie

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor liposculptuur? Hoeveel vet wordt er weggehaald bij liposculptuur? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor liposculptuur?

Bij mensen met een normaal gewicht en een stevige huid geeft liposculptuur het beste resultaat. De Body Mass Index mag nooit meer dan 30 bedragen.

Helpt liposuctie mij van mijn overgewicht af en hoef ik nu nooit meer te lijnen?

Liposuctie is een behandelmethode waarmee plaatselijke vetophopingen die hormonaal zijn bepaald, verwijderd kunnen worden. Liposuctie is geen alternatief voor lijnen of het volgen van een dieet. De weggehaalde vetcellen zullen niet meer terugkomen. Wanneer je na de behandeling in gewicht aankomt, zal deze toename gelijkmatig verdeeld over het lichaam plaatsvinden. Liposuctie is alleen zinvol wanneer je geen overgewicht hebt en redelijk stabiel bent in gewicht.

Helpt liposculptuur ook tegen cellulite?

Nee, door liposculptuur wordt cellulite niet verwijderd. Een liposculptuurbehandeling geeft je ook geen gladde en strakke huid. In sommige gevallen is de huid na de behandeling wel minder bobbelig, maar soms ook minder glad.

Hoeveel vet wordt er weggehaald bij liposculptuur?

Dat is helemaal afhankelijk van de plaats en de omvang van het te behandelen gebied, maar ook van je gewicht en lichaamsbouw. De hoeveelheid is niet belangrijk, wat telt is het resultaat!

Ik heb een dikke buik, kan deze door liposuctie verwijderd worden?

Er moet bekeken worden in hoeverre de buik bestaat uit vet en huidoverschot. Wanneer de buik te groot en los is, biedt liposuctie geen oplossing. Een buikwandplastiek zal dan de juiste behandeling zijn. Wanneer de buik wel met liposuctie kan worden behandeld, moet er in sommige gevallen rekening mee worden gehouden dat het huidoverschot in een later stadium operatief verwijderd moet worden.

Komen de weggehaalde vetcellen weer terug?

Nee, verwijderde vetcellen kunnen zich niet opnieuw met vet vullen, weg is weg. Op andere plekken van het lichaam zitten natuurlijk nog wel vetcellen, die zich bij gewichtstoename vullen. Omdat de behandelde zones minder vetcellen bevatten, lijkt het dan of de toename op andere plaatsen groter is. Alsof het vet zich verplaatst, maar dat is niet het geval. Het vet verdeelt zich gelijkmatiger, waardoor de nieuwe contouren mooi behouden blijven.

Wat is het verschil tussen liposuctie en een buikwandcorrectie? 

Bij een liposuctie verwijder je het overtollige vet dat tussen de buikspieren en de huid zit. Wanneer er (bijvoorbeeld door flink gewichtsverlies) teveel huid over is, is liposuctie niet voldoende. Bij een buikwandcorrectie haal je zowel het oppervlakkige vet als het overschot aan huid weg. 

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over liposuctie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201