Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Overmatige transpiratie

Reken af met hyperhidrose

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Overmatige transpiratie in het kort

  • Overmatig zweten kan je dagelijkse leven behoorlijk beïnvloeden.
  • Gelukkig is deze kwaal vrij eenvoudig te behandelen met tijdelijke spierontspanners.

Wat is overmatige transpiratie?

Lelijke vlekken in je kleding, deodorant die niet volstaat of zelfs kleding die verpest wordt door agressief transpiratievocht. Overmatig zweten kan je dagelijkse leven behoorlijk beïnvloeden. Misschien moet jij je zelfs meerdere keren per dag verkleden. Vervelend. Gelukkig is deze kwaal vrij eenvoudig te behandelen met tijdelijke spierontspanners. Dat geeft weer frisse lucht.

Hoe ontstaat overmatige transpiratie?

Het is heel normaal om te zweten. Het natuurlijke proces zorgt ervoor dat je lichaam koel blijft. Zweet jij meer dan normaal? Zelfs wanneer het koud is of je je niet eens inspant? Dan noemen we dat: hyperhidrose. Ofwel, overmatige transpiratie. Bijvoorbeeld onder je oksels, in je handpalmen en/of voetzolen. Misschien werkt het bij jou dus net even anders. Hoe dat kan is niet precies bekend. Wel speelt erfelijke aanleg een rol.

Resultaat

Wat een verademing: na één behandeling merk je al verschil. Je zweetklieren produceren direct minder of geen transpiratie meer. Je zult dus minder zweten! En dat resultaat houdt tot zo’n 3 tot 6 maanden aan. Daarna kan de behandeling zonder problemen direct worden herhaald. Helaas helpt de behandeling niet bij iedereen. Maar wij vertrouwen erop dat jij tot het overgrote deel behoort waarbij het wel werkt.

De behandeling van overmatige transpiratie

Verleden tijd met zwetende oksels! Met een effectieve tijdelijke spierontspanner ben je er straks echt vanaf. De gespecialiseerde artsen bij Velthuis kliniek zorgen ervoor dat de werking van de zweetklieren wordt geblokkeerd en je minder zult zweten.

In een eerste consult krijg je een gesprek met de arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt bent voor een behandeling. Ook beoordeelt hij/zij op welke plekken er te veel zweet geproduceerd wordt.

En dan? Per behandeling wordt er een kleine hoeveelheid tijdelijke spierontspanner in de spier gespoten. De huid kan daarna zo’n 1 à 2 uur wat rood worden en opzwellen. Verdoving is niet nodig. De injectienaald die onze specialisten gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. Dat maakt de pijn minimaal. Om eventueel ongemak te verminderen koelen we de huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes. Na de behandeling, die zo’n 5 tot 10 minuten duurt, kun je meteen naar huis.

Tijdelijke spierontspanner

Een tijdelijke spierontspanner is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt. Het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Hierdoor worden de spieren tijdelijk uitgeschakeld waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Een tijdelijke spierontspanner werkt echter ook op de zenuwoverdracht van de zenuw naar de zweetklier. En zo blokkeert het de uitstoot van zweet door de zweetklieren. Heel effectief tegen zweetoksels dus.

Bij Velthuis kliniek gebruiken we de producten van leverancier Allergan: de producent van Vistabel en tijdelijke spierontspanners.

Wat kost de behandeling van overmatig transpireren?

Botox®

Behandeling overmatig zweten van de oksels met tijdelijke spierontspanner Botox®

€ 645,-

Dysport

Behandeling overmatige transpiratie van oksels met de tijdelijke spierontspanner Dysport

€ 900,-
Welke cosmetisch artsen helpen je bij deze behandeling?

De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen. Zij helpen je graag effectief af van je overmatige transpiratie.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201