Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Neuscorrectie

vanaf € 5.525,-

Zodat je weer van alle kanten gefotografeerd en gezien wil worden

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Stoor je je aan de vorm of grootte van je neus?

Dit kan enorme impact hebben op je zelfvertrouwen. Een neuscorrectie laat je neus bij de rest van je gezicht passen. Soms gaat het alleen om een eenvoudige ingreep om de neustip of neusvleugels smaller te maken. Soms zijn er gecompliceerde operaties nodig aan de neusbrug of de hele neus. Ook kan de hoek tussen neuspunt en bovenlip worden aangepast. Samen met de arts bespreek je je wensen tijdens het consult.

Video's van een neuscorrectie

Neuscorrectie

Aflevering 4 De Kliniek 2

Resultaat - neuscorrectie

Uit het tv-programma 'Het zit in de familie'

Animatie neuscorrectie

Het behandeltraject

De stappen van een neuscorrectie

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

   

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg. Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Tijdens het eerste consult worden direct foto's gemaakt, aan de hand waarvan een profielanalyse wordt gemaakt. De verhouding tussen neus en kin kan bepalend zijn voor de keuze van de juiste behandeling. Vaak hebben mensen met een grote neus namelijk een kleine kin, en dan is een kin correctie misschien een betere keuze om het gewenste resultaat te verkrijgen.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

   

 • De behandeling

  Behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een neuscorrectie vindt over het algemeen plaats onder narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden.

  De neuscorrectie wordt open of gesloten uitgevoerd. Bij een open neuscorrectie worden er sneetjes in de neus gemaakt en in de huid tussen de neusgaten, bij een gesloten operatie krijg je geen littekens aan de buitenzijde van de neus. Als alleen de neustip wordt gecorrigeerd, krijg je na de operatie een pleisterverbandje over de neus.

  Als je ook een correctie van je neusrug ondergaat, krijg je na de operatie ook een spalkje over je neus. In sommige gevallen krijg je wondtampons in beide neusgaten om het wondvocht op te vangen. Deze mogen de derde dag na de operatie er weer uit.  

  De ingreep zelf duurt twee tot drie uur, de voorbereiding op de ingreep ongeveer een half uur. Het herstellen van de narcose duurt enige uren.

 • Nazorg

  Nazorg

  Enkele uren na de operatie mag je weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. Na de operatie kan je neus zwellen en kunnen je ogen ook enkele dagen dichtzitten. Je kunt moeilijker door je neus ademhalen en zult daardoor een droge mond krijgen. Zorg ervoor dat je genoeg drinkt! Binnen twee weken kun je alweer redelijk door je neus ademen, en na enkele weken is het grootste deel van de zwelling verdwenen.

  Na de behandeling worden pleisters of een neusspalk aangebracht. Deze worden na 7 tot 10 dagen verwijderd tijdens een controle in de kliniek.
  De dag na de ingreep mag je alweer kort douchen, zolang de neus droog blijft. Na het verwijderen van het kapje en de pleisters kun je weer gewoon douchen of in bad. Wanneer je slaapt, kun je het beste op je rug met je hoofd iets hoger gaan liggen, zodat er geen druk op je gezicht ontstaat.

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

   

 • Risico's

  Risico's

  Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

  Een specifiek risico van een neuscorrectie kan een langdurig verdoofd gevoel van de neuspunt zijn.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in neuscorrecties. Zij zullen er alles aan doen om je de vorm en de grootte te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een neuscorrectie?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over neuscorrecties

Veelgestelde vragen

Wanneer zie ik het eindresultaat? Is een narcose nodig? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Wanneer zie ik het eindresultaat?

Daarvoor moet je even geduld hebben. Bij een neuscorrectie gaat het herstelproces langzaam en is het afhankelijk van de structuur en kwaliteit van bot, kraakbeen en huidweefsel. Het eindresultaat van een neuscorrectie is vaak pas na een jaar goed te beoordelen. De factor die het resultaat het meest beïnvloedt, is je eigen verwachting. Die moet realistisch zijn.

Is een narcose nodig?

In principe worden alle neuscorrecties onder narcose uitgevoerd. Alleen een neustip correctie kan in sommige gevallen onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Het volledig bijkomen uit een narcose duurt vaak enkele uren. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden.

Wanneer ben ik weer toonbaar?

Na de operatie plaatsen wij een gipskapje dat zeven tot tien dagen moet blijven zitten. Ook kun je neustampons krijgen, welke na één tot vijf dagen worden verwijderd. Na het verwijderen van het verband, het gipskapje, de neustampons en de hechtingen verdwijnt het ongemak snel. Je kunt na een tot twee weken je dagelijkse werkzaamheden weer oppakken, maar je zult zwaar lichamelijk werk pas na vier weken langzaam kunnen gaan doen.

Voeren jullie verzekerde neuscorrecties uit? 

Nee, helaas voeren wij dit niet uit. Een neuscorrectie bij Velthuis kliniek wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar. 

Wat is het verschil tussen een esthetische en functionele neuscorrectie?

Een esthetische neuscorrectie heeft als doel om de vorm en grootte van je neus te veranderen zodat deze beter bij je gezicht past. Een functionele neuscorrectie is gericht op het verbeteren van problemen met ademhalen. Het kan zijn dat je zowel esthetische als functionele problemen ervaart. In dat geval kunnen we beide aspecten aanpakken in dezelfde operatie.

Hoe snel kan ik weer aan het werk?

Over het algemeen kun je na ongeveer 10-14 dagen weer aan het werk, afhankelijk van de aard van je werk. Het is belangrijk dat je tijdens de herstelperiode lichte activiteiten uitvoert en vermijdt om zware objecten op te tillen of intensieve fysieke activiteiten te ondernemen.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een neuscorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

 

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201