Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Wallen

Weg met die donkere kringen en zakjes onder je ogen

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Wallen in het kort

  • Wallen zijn zakjes die ontstaan als er zich een teveel aan vocht, vet of huid ophoopt onder je ogen. 
  • Wallen zorgen voor een oudere of vermoeide uitstraling.
  • Wallen zijn te behandelen met een onderooglidcorrectie of fillers.

Wallen verminderen?

Stoor jij je aan de wallen onder je ogen? Wallen worden vaak door de war gehaald met donkere kringen, maar zijn echt iets anders. Wallen zijn zakjes die ontstaan als er zich een teveel aan vocht, vet of huid ophoopt onder je ogen. Met het ouder worden verslapt de huid rondom de ogen, waardoor je onder het oog een ophoping van huid kunt krijgen. Daarbij verslappen door ouderdom ook de spiertjes rond de ogen, waardoor het onderhuidse vet de kans krijgt om te zakken. Daarnaast kan er door het ouder worden volumeverlies onder de ogen optreden, wat ervoor zorgt dat er diepte onder de ogen en dat geeft dan een donkere schaduw. Ten slotte kan ook vocht wallen onder de ogen veroorzaken.

Het resultaat van een behandeling bij wallen is dat je jonger oogt, minder moe en vrolijker! 

De behandeling van wallen

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijg je een gesprek met de arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt bent voor een behandeling. Met uitgebreid, open en eerlijk advies, vertellen zij precies wat je kunt verwachten. Vervolgens wordt gekeken welke oplossing het beste bij je past.  

Vetwallen: Onderooglidcorrectie

Heb je last van vetwallen, dan kan het teveel aan uitpuilend vet onder de ogen worden weggehaald met een onderooglidcorrectie. Dit gaat via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid. Voordeel hiervan is dat er geen zichtbare littekens ontstaan. Het sneetje (de incisie) hoeft namelijk niet gehecht te worden.

Bij huidzakjes wordt het te veel aan losse huid verwijderd. Met een sneetje vlak onder de wimperrand. Een klein litteken blijft dan wel zichtbaar, maar dit is uiteraard zo minimaal mogelijk.

Donkere kringen door volumetekort: Fillers

Wanneer er sprake is van volumeverlies onder de ogen, kan een fillerbehandeling geschikt zijn. De fillers die we hier voor gebruiken zijn van Juvéderm. Wanneer er sprake is van wallen die uit vocht bestaan, bieden fillers helaas geen oplossing. 

Juvéderm geeft een zeer natuurlijk effect. Dit resultaat kan 12 tot wel 18 maanden lang zichtbaar blijven. Met een minimale zwelling na de behandeling en een lang houdbaar resultaat. Het hyaluronzuur van Juvéderm is volkomen zuiver en dus veilig. Met een zeer klein risico op allergische reacties. Juvéderm is speciaal ontwikkeld om het verlies aan volume terug te brengen in het gezicht.

Bij Velthuis kliniek gebruiken we de producten van leverancier Allergan: de producent van Juvéderm en tijdelijke spierontspanners.  

Donkere kringen of vochtwallen: Skinbooster

De RRS HA-eyes is een skinbooster speciaal voor het aanpakken van de ‘vermoeide blik’ zoals donkere kringen en vochtwallen rondom de ogen. De ingrediënten van deze skinbooster repareren, vullen en voeden de huid. Naast hyaluronzuur zitten er stoffen in die de lymfeafvoer activeren en hebben deze een blekend effect op de donkere kringen, waardoor er weer een frisse blik ontstaat.

Wat kost een behandeling bij wallen?

De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. Een correcte indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de goede analyse. 

Onderooglidcorrectie

Bij de behandeling van vetwallen

vanaf € 2.250,-

Juvéderm filler behandeling

Bij donkere kringen door volumetekort

vanaf € 325,-

Skinbooster behandeling

Bij donkere kringen of vochtwallen

vanaf € 150,-
Welke artsen helpen je bij deze behandeling?

De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide artsen. Zij weten precies hoe ze wallen kunnen verminderen of verwijderen. Uiteraard met behoud van je natuurlijke uitstraling.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00

Meer informatie over wallen

Veelgestelde vragen

Het antwoord op veelgestelde vragen vind je hieronder.

Is het mogelijk om vochtwallen onder de ogen te behandelen?

Wanneer er sprake is van wallen die uit vocht bestaan, is de RRS HA-eyes skinbooster een oplossing. Deze is speciaal voor het aanpakken van de ‘vermoeide blik’ zoals donkere kringen en vochtwallen rondom de ogen.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag
Bel 088 - 7785201