Adertjes op de benen en haarvaatjes behandelen

Adertjes op benen

Beenvaatjes zijn chronisch verwijde haarvaatjes (adertjes) als gevolg van vaatwandverslapping. Deze beenvaatjes kunnen ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep waardoor veel druk uitgeoefend wordt op het haarvatensysteem.

Meer informatie over het laseren van haarvaatjes

Deze vaatjes geven medisch geen klachten, maar kunnen cosmetisch storend zijn. Ontsierende rode of blauwe haarvaatjes, ook wel berkentakjes genoemd, kunnen efficiënt worden verwijderd met de Elite MPX.

Heeft u behalve berkentakjes ook spataderen, dan moeten die eerst behandeld worden om zo de druk op de haarvaatjes weg te nemen. Lasertherapie wordt dan pas aan het eind van een behandeltraject gedaan.


Foto's voor en na de behandeling(3)

Deze behandeling is uitgevoerd door Elske Jachimowski, Huidtherapeut

Het intakegesprek voert u met een huidtherapeute, zij zal ook de behandeling uitvoeren. In dit gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: of de vaatjes geschikt zijn voor behandeling met de Elite MPX, welk resultaat u van de behandeling mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. Ook zal de huidtherapeute vragen naar uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid.

De ultramoderne Elite MPX geeft door de huid heen energiepulsen die het bloed in de haarvaatjes verhitten. Door de warmte beschadigen de vaatjes en worden ze door het lichaam opgeruimd. De behandeling is enigszins pijnlijk, vergelijkbaar met warme prikjes of een elastiekje dat tegen de huid tikt. Een verdoving is bij lasertherapie echter niet nodig, de laser geeft koude luchtkoeling tijdens de behandeling, dit maakt dat de behandeling zonder verdoving te verdragen is. Door de huid meteen na de behandeling te koelen verdwijnt de pijn snel.

Na de behandeling wordt de huid extra gekoeld waardoor de pijn snel verdwijnt. De huid is na de behandeling wat roder en licht opgezwollen. U kunt direct na de behandeling weer aan het werk.

De kleur van de vaatjes verandert in licht rood. Sommige vaatjes zullen wat paarsblauw verkleuren. De verkleuring van de behandelde vaatjes zal geleidelijk aan minder worden, maar dat kan afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes wel enkele weken duren. Soms ontstaan er kleine blaartjes en/of pigmentvlekjes. Ook deze verdwijnen met de tijd vanzelf.

De vaatjes die behandeld zijn, worden opgeruimd door uw lichaam en blijven voorgoed weg. Echter: de oorzaak waardoor de berkentakjes ontstaan (vaak een erfelijke factor) is door de lasertherapie niet weggenomen. Na verloop van tijd kunnen er weer nieuwe vaatjes ontstaan. Ook deze kunnen weer worden behandeld.

De Elite MPX laser is een zeer veilige laser. Na de behandeling treedt er een lichte roodheid en zwelling op, deze verdwijnt na enkele uren tot een dag. Soms is er sprake van een algehele of gedeeltelijke verkleuring van de huid: de huid wordt lichter (hypopigmentatie) of donkerder (hyperpigmentatie). Deze kleurverandering is meestal tijdelijk en verdwijnt na verloop van tijd weer. Als u last heeft van huidaandoeningen zoals eczeem of een koortslip, dan kan dit door de laserbehandeling verergeren. Gelukkig komen deze complicaties bij ons maar zelden voor.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten

Tarieven van de behandeling van adertjes op de benen met onze Elite MPX laser

Behandeling Kosten
Enkele vaatjes 1 been (extra klein) € 90,-
Enkele vaatjes 1 been (klein) € 150,-
Enkele vaatjes 2 benen (middel) € 200,-
Meerdere zones 2 onderbenen (uitgebreid gebied) € 300,-
Meerdere zones 2 benen (extra uitgebreid gebied) € 425,-

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in de behandeling van adertjes op de benen (7)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten