Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Adertjes op benen

Weer gladde, egale benen zonder ontsierde haarvaatjes

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Adertjes op de benen in het kort

  • Adertjes op de benen zijn (vaak ontsierende) rode of blauwe adertjes of haarvaatjes op de benen.
  • Chronisch verwijde haarvaatjes (ook wel 'berkentakjes') op de benen ontstaan door het verslappen van de vaatwandjes.
  • Dit kan bijvoorbeeld komen door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep.
  • Adertjes op de benen zijn eenvoudig te verminderen met een laserbehandeling.

Wat zijn adertjes op de benen?

Draag jij altijd een legging of lange broek om je benen te verbergen? Als je last hebt van ontsierende rode of blauwe adertjes of haarvaatjes herken je dat vast. De zogenaamde berkentakjes maken je benen minder fraai. En ondanks dat de verwijde haarvaatjes geen medische klachten geven, wil je er natuurlijk wel vanaf. Bij Velthuis kliniek helpen we graag.

Hoe ontstaan berkentakjes?
Chronisch verwijde haarvaatjes op de benen zijn het gevolg van vaatwandverslapping. Dit ontstaat vaak door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep. Wat de oorzaak ook is, bij Velthuis kliniek kijken we liever naar de oplossing.

De behandeling van adertjes op de benen

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijg je een gesprek met de huidtherapeut. Samen bespreek je of je geschikt bent voor een behandeling. Bijvoorbeeld met de Elite MPX Nd:YAG: een effectieve laser die heel goed werkt voor die vervelende adertjes.

De ultramoderne Elite MPX Nd:YAG beschadigt de verwijde vaatjes. Deze worden vervolgens binnen enkele weken door het lichaam zelf opgeruimd. De behandeling is enigszins pijnlijk. Je kunt het vergelijken met warme prikjes of een elastiekje dat tegen je huid tikt. De behandeling kan gewoon zonder verdoving plaatsvinden. Dankzij de koude koeling tijdens de behandeling is het goed te verdragen en heb je er nadien weinig last van. Onze specialisten doen er bovendien alles aan om de behandeling voor jou zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Een behandeling met de Elite MPX duurt gemiddeld 15 tot 40 minuten. De eerste uren na de behandeling is de huid wat roder en gevoeliger. Ook kunnen er voelbare onderhuidse bobbeltjes ontstaan. Dit verdwijnt gelukkig weer snel. De kleur van de vaatjes verandert in lichtrood en soms paarsblauw. Daarnaast kunnen er kleine pigmentvlekjes ontstaan. Deze effecten verdwijnen vaak wat langzamer: tot enkele weken na de behandeling. Dat is afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes. Na de behandeling kun je vrijwel altijd meteen weer naar huis en je dagelijkse bezigheden hervatten. Heb je een staand beroep? Blijf dan nog even een dag thuis. Vermijd sowieso een warme douche of bad in de eerste 24 uur en ga pas na 3 dagen weer sporten of naar de sauna. Ook met de zon moet je voorzichtig zijn. Dus: smeren!

Elite MPX Laser

Ontsierende adertjes op de benen verdwijnen met de Elite MPX. Deze laser is het neusje van de zalm onder de laserapparatuur. Met de Elite MPX kunnen onze huidtherapeuten alle huidtypen behandelen met verschillende laserstralen. En natuurlijk is de behandeling comfortabel en veilig.

Spataderen

Bij Velthuis kliniek kunnen we wel ontsierde vaatjes op je benen behandelen, maar geen spataderen. Hiervoor kun je terecht bij een fleboloog of vaatchirurg. We begrijpen dat je wellicht wel vragen hebt wat spataderen zijn. Dit leggen we graag aan je uit. 

Wanneer we bewegen spannen de kuitspieren zich aan. Ze worden dan korter en dikker en drukken daardoor de aderen in de onderbenen plat. Het bloed in die aderen stroomt omhoog en kan dankzij de kleppen in de aderen niet terug naar beneden lopen. Maar als deze kleppen niet goed werken, stroomt er wél bloed omlaag. Er ontstaat dan overdruk in de aderen en in de haarvaatjes. De aderen zetten uit, worden langer en gaan daardoor kronkelen. Dat zie je door de huid heen: er is sprake van een spatader. Spataderen moet je in de gaten houden, want deze kunnen medische klachten geven. Dit in tegenstelling tot ontsierende adertjes op de benen, die geheel onschuldig zijn. 

Wat kost een behandeling tegen adertjes op benen?

Tarieven van de behandeling van adertjes op de benen met onze Elite MPX laser.

Enkele vaatjes 1 been (extra klein)

€ 90,-

Enkele vaatjes 2 benen (middelgroot)

€ 205,-

Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten en zijn gespecialiseerd in de behandeling met laser. Zij doen er alles aan doen om je benen weer mooi en egaal te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201