Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Tijdelijke spierontspanner

Vanaf € 105,-

Voor minder zichtbare rimpels

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

Rimpelbehandeling door ervaren cosmetisch artsen

Altijd een natuurlijk resultaat

A merk producten 

Wat is een tijdelijke spierontspanner?

Een tijdelijke spierontspanner is een middel dat de overdracht van de prikkels van zenuwen naar spieren tijdelijk blokkeert. De spier kan daardoor tijdelijk niet meer samentrekken, waardoor de spier ontspant. Het resultaat is dat de huid minder tot geen rimpels vertoont en dat deze (tijdelijk) ook niet kunnen ontstaan. De behandelde spier is na 14 dagen optimaal ontspannen. Dit betekent niet dat de rimpel na 14 dagen volledig verdwenen is. Na een eerste behandeling met een tijdelijke spierontspanner kan dit een aantal huidcycli (1 huidcyclus duurt 4-6 weken, dit is de tijd waarin de opperhuid zich helemaal vernieuwt) duren. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

Mogelijkheden

Heb je zichtbare rimpels in je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen? Of juist kraaienpootjes naast je ogen. De tijdelijke spierontspanner kan dan een oplossing zijn. Het gevolg; een frissere blik! Hier vind je een overzicht waarvoor een tijdelijke spierontspanner o.a. gebruikt kan worden:

Mimiekrimpels: voorhoofd, fronsrimpel en kraaienpootjes

Knijp je je ogen samen door de felle zon? Of krijg je rimpeltjes door het lachen? Een behandeling met tijdelijke spierontspanners kunnen deze mimiekrimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ook kan het gebruikt worden om een kleine wenkbrauwlift te creëren.

Tenslotte kunnen de rimpels op je bovenlip - de liplijntjes of rokerslijntjes - verzacht worden met tijdelijke spierontspanners.

Overmatig transpireren

Een ander probleem dat goed met tijdelijke spierontspanners opgelost kan worden, is overmatig zweten. Door het middel onderhuids in de oksels of handpalmen te spuiten wordt de zweetproductie ongeveer zes maanden geremd.

Migraine of spanningshoofdpijn

We kunnen zelfs spanningshoofdpijn of migraine verminderen of verzachten met een tijdelijke spierontspanner behandeling.

Gummy smile

Bij een tandvleeslach trekken de spiertjes die je bovenlip omhoogtrekken gewoon iets te hard. Een tijdelijke spierontspanner behandeling zorgt ervoor dat deze spieren iets minder hard samentrekken.

Knarsetanden
Word je partner wel eens wakker als jij 's nachts aan het tandenknarsen bent? Of heb je overdag last van kaakklemmen (bruximse)? Dan kan een tijdelijke spierontspanner behandeling een goede oplossing voor je zijn.
Bunny lines

Bunny lines zijn de horizontale lijntjes op je neus. Deze lijntjes kun je behandelen met een tijdelijke spierontspanner.

Lipflip

Bij een lipflip wordt er een klein beetje tijdelijke spierontspanner in de spieren van de bovenlip wordt gespoten, waardoor deze tijdelijk ontspant. Je lip zal hierdoor een beetje omkrullen en wat voller lijken. Deze behandeling is vooral geschikt voor mensen die een hele kleine subtiele verandering van de lippen willen. Voor een echte lipvergroting met meer volume gebruiken we meestal fillers.

Video's van een behandeling met een tijdelijke spierontspanner

René stoort zich aan de rimpels in zijn voorhoofd

Uit 'Winq'

Ervaringsverhaal

Uit het LINDA.tv-programma 'Spiegeltje Spiegeltje'

Injectables; hoe werkt het?

Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de cosmetisch arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult

  Tijdens het consult word je ontvangen door de cosmetisch arts. De cosmetisch arts geeft je informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Je bespreekt samen jouw wensen en verwachtingen. De cosmetisch arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is om het resultaat te verkrijgen wat jij voor ogen hebt. Zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de cosmetisch arts onderteken je deze behandelovereenkomst. 

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Bij een behandeling met een tijdelijke spierontspanner is een verdoving niet nodig. De injectienaald die hiervoor gebruikt wordt, is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje.

  Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen en spiertrekkingen achterwege blijven. Bij Velthuis kliniek maken we gebruik van de A-merk producten van Dysport.

  De behandeling duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

 • Nazorg

  De nazorg

  Na de behandeling mag je meteen naar huis en direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten. De huid kan even rood of gezwollen zijn, maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. Probeer de eerste 4 uur na de behandeling zoveel mogelijk je hoofd rechtop te houden. Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van je gezicht zakt waardoor andere spiergroepen ook het effect kunnen gaan vertonen.

  Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de behandeling de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de tijdelijke spierontspanner zich zo goed mogelijk in de spier en wordt de werking optimaal. 

  Tijdens de eindcontrole op de kliniek wordt gecontroleerd of de behandelde spieren optimaal ontspannen zijn en dus of de tijdelijke spierontspanner behandeling geslaagd is.

  Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Er zijn over het algemeen geen complicaties, gevaren of nadelen bij deze behandeling. Allergische reacties worden zeer zelden gezien.

  In uitzonderlijke gevallen kan de behandeling een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt ingespoten; een 'hangend' ooglid is dan het gevolg. De behandelend arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een behandeling in aanmerking komen.

  Mensen met een zenuw- of spieraandoening, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mogen bij ons niet behandeld worden.

  Ongeveer 1 tot 2% van de mensen heeft antistoffen tegen de tijdelijke spierontspanner. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Welke cosmetisch artsen helpen je bij deze behandeling?

Deze cosmetisch artsen zijn gespecialiseerd in behandelingen met een tijdelijke spierontspanner. Zij zullen er alles aan doen om je een gladde, rimpelloze huid terug te geven en je natuurlijke uitstraling te behouden.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een behandeling?

De kosten van een behandeling worden bepaald door de zone van de tijdelijke spierontspanner. 

Meer informatie over tijdelijke spierontspanners

Veelgestelde vragen

Krijg ik littekens na de behandeling? Moet ik een speciale slaaphouding aannemen? Antwoord op deze vragen vind je hieronder.

Krijg ik littekens na de behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een inspuiting met een tijdelijke spierontspanner.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de behandeling?

Het is belangrijk dat je tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van de tijdelijke spierontspanner naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn.

Is de behandeling pijnlijk?

De injecties worden door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Om het eventuele ongemak te verminderen koelen we je huid voor en direct na de behandeling met coldpacks.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is de tijdelijke spierontspanner bij de meeste mensen uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

Wordt een tijdelijke spierontspanner in sommige gevallen vergoed?

Cosmetische behandelingen bij Velthuis kliniek worden niet vergoed door zorgverzekeraars. 

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over tijdelijke spierontspanners?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact op met ons Informatiecentrum.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201