Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Wenkbrauwlift

vanaf € 2.650,-

Voor een uitgeruste uitdrukking

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

Minimale littekens dankzij vernieuwde techniek

Heb je last van hangende wenkbrauwen?

Heb je een vermoeide, boze uitdrukking en een beperkt gezichtsveld? Ben je hierdoor de hele dag bezig met het optillen van je wenkbrauwen? Een wenkbrauwlift verhelpt dit probleem. Bij deze ingreep wordt een reep huid boven de wenkbrauw verwijderd waardoor de wenkbrauwen hoger komen te staan.

Het behandeltraject

De stappen van een wenkbrauwlift

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO  08.00 - 20.00

  VR          08.00 - 17.00

   

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult met je behandelend arts

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg. Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

   

 • De behandeling

  Behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een wenkbrauwlift wordt meestal onder plaatselijke verdoving gedaan. Mocht je liever een roesje willen, is dat ook geen probleem.

  Er wordt een sneetje van ongeveer vijf centimeter vlak boven elke wenkbrauw gemaakt. Vervolgens wordt de huid onderhuids losgemaakt tot aan de onderkant van de wenkbrauw. De huid wordt nu glad en strak getrokken totdat de wenkbrauw op de juiste hoogte ligt. Het teveel aan huid wordt verwijderd en het sneetje wordt gehecht. De ingreep duurt maximaal een uur.

 • Nazorg

  Nazorg

  Na de ingreep mag je direct naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. Na een week ziet de verpleegkundige je graag even terug voor een controlebezoek. De wondjes worden na de ingreep gehecht en afgeplakt met watervaste pleisters. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. De overige onderhuidse hechtingen lossen na verloop van tijd vanzelf op.

  De dag na de ingreep mag je alweer kort douchen. Je wenkbrauwen zullen nog een poosje blauw en gezwollen zijn. Deze zwelling verdwijnt vanzelf binnen een of twee weken. De blauwe plekken kunnen vanuit de wenkbrauwen naar beneden zakken en afhankelijk van de intensiteit een tot vier weken zichtbaar zijn. Ook kun je enkele dagen na de ingreep last hebben van hoofdpijn.

  Een wenkbrauwlift geeft in de regel weinig napijn. Heb je toch last, neem dan een van de door ons voorgeschreven pijnstillers. Na een wenkbrauwlift moet je het enkele dagen wat rustiger aan doen, zodat je lichaam tijd heeft om te herstellen. De meeste mensen gaan na een paar dagen weer aan het werk. Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier.

  Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding.

  Specifieke complicaties bij een wenkbrauwlift zijn asymmetrie (die meestal vooraf ook al bestaat), vorming van verdikte littekens en tijdelijke gevoelloosheid in een deel net boven de wenkbrauw. Wanneer je voor en na de behandeling niet enkele weken stopt met roken, is de kans op een infectie of verstoorde wondgenezing duidelijk vergroot.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in een wenkbrauwlift. Zij zullen er alles aan doen om je die uitgeruste en frisse blik te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een wenkbrauwlift?

De kosten van een wenkbrauwlift worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling en de keuze voor plaatselijke verdoving of een roesje.

Meer informatie over een wenkbrauwlift

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft het resultaat van een wenkbrauwlift? Hoe goed zijn de littekens zichtbaar? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder.

Hoe lang blijft het resultaat van een wenkbrauwlift?

Gemiddeld heb je van een wenkbrauwlift 5 tot 15 jaar plezier. Hoewel de klok een aantal jaren is teruggedraaid, gaat het verouderingsproces wel gewoon door. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen haal je het maximale uit de ingreep.

Hoe goed zijn de littekens van een wenkbrauwlift zichtbaar?

De littekens van een wenkbrauwlift proberen we altijd in een huidplooi direct boven de wenkbrauw  of in de haargrens van de wenkbrauw te laten vallen. Uiteindelijk zal hier een streepje van maximaal vijf centimeter lengte te zien zijn.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan enkele dagen na een wenkbrauwlift weer aan het werk. Na een wenkbrauwcorrectie moet je het enkele dagen wat rustiger aan doen, zodat je lichaam tijd heeft om te herstellen. Wanneer de hechtingen zijn verwijderd mag je weer langzaam beginnen met sporten en andere zware lichamelijke inspanning.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een wenkbrauwlift?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

 

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201