Borstvergroting - door Consumentenbond als beste getest voor borstvergroting.

Borstvergroting

Vindt u uw borsten te klein in verhouding tot de rest van uw lichaam, of zijn uw borsten (bijvoorbeeld na een zwangerschap) slapper geworden? Met een borstvergroting kunnen we uw figuur beter in balans brengen.


Borstvergroting behandeling

Bij een borstvergroting gaat het niet alleen om het vergroten van het volume van uw borsten. Ook de vorm van uw borsten en de verhouding met de rest van uw lichaam zijn belangrijk. 

Eigenlijk is een borstvergroting tegenwoordig veel meer een borstverfraaiing. Waarbij we aandachtig naar u luisteren en de grootte en vorm van uw borsten aanpassen aan uw wensen.

Informatie over borstvergroting

De ingreep wordt vooral uitgevoerd bij vrouwen die zelf vinden dat hun borsten te klein zijn en bij vrouwen die door een zwangerschap of gewichtsverlies minder stevige of kleinere borsten hebben gekregen. Ook hangende borsten kunnen we corrigeren. Door een zacht en natuurlijk aanvoelend siliconenimplantaat in te brengen krijgen uw borsten en decolleté meer vulling. En u eindelijk het figuur dat u altijd al wilde.

Goed om te weten: wij werken met een nieuwe methode van pijnbestrijding, waarbij u al vóór de behandeling met medicatie begint. Daardoor heeft u vlak na de ingreep, maar ook de dagen daarna, zo min mogelijk last. Een unieke aanpak om uw comfort te verhogen. Hiernaast staan veiligheid en kwaliteit voorop bij Velthuis kliniek. In juli 2008 werden wij door de Consumentenbond als beste getest op het gebied van borstvergroting.

Ervaringsverhaal

Bekijk video

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een borstcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

Tijdens het consult bespreekt de chirurg de manier van inbrengen en plaatsen van de implantaten met u. Ook zal hij u adviseren over de grootte en het type implantaat. Velthuis kliniek gebruikt uitsluitend implantaten met een ruw oppervlak vanwege het verminderde gevaar van kapselcontractie. U kunt kiezen voor een ronde vorm of druppelvorm, voor een hoog of laag profiel en voor een vulling van soepele of vaste siliconen. De voor- en nadelen van al deze keuzes worden door de chirurg uitgelegd. Om te bepalen welke maat voor u het beste is, volgt een uitgebreide 'passessie'. U moet hiervoor een strak T-shirt meenemen, zodat u het effect goed kunt beoordelen. Na de passessie bepaalt u samen met de chirurg welke implantaten geplaatst zullen worden.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

3-D animatie: Dual plane borstvergroting

Bekijk video

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. Daarna tekent de plastisch chirurg op de borst af waar de incisies gemaakt zullen worden. Het siliconenimplantaat wordt ingebracht via een sneetje. Na het maken van een 'pocket' (een ruimte waarin het implantaat past) wordt het implantaat ingebracht.

Een implantaat kan op twee manieren geplaatst worden: onder het borstweefsel of onder de borstspier middels de dual plane techniek.

Plaatsing onder het borstweefsel is mogelijk wanneer het klier- en vetweefsel aan de bovenkant van de borst dik genoeg is. Het voordeel hiervan is dat het implantaat een eenheid met de eigen klier vormt waardoor een natuurlijke vorm en beweging van de borst ontstaat.

Is het klier- en vetweefsel niet dik genoeg, dan is plaatsing middels de dual plane techniek de beste optie. Er bestaat dan minder kans dat de randen van het implantaat voelbaar zijn. De bovenkant van de prothese wordt dan onder de grote borstspier geplaatst, terwijl de onderste helft van de prothese zich onder de borstklier bevindt. Ook bij deze techniek zijn de randen van de prothese niet zichtbaar of voelbaar. Deze techniek is iets ingewikkelder. De plastisch chirurg kijkt welke techniek het beste gebruikt kan worden.

De incisie wordt meestal in de plooi onder de borst gemaakt zodat het litteken straks niet opvalt. Maar die plooi kan na een borstvergroting net even lager worden door de nieuwe grootte van de borst. Het is niet makkelijk in te schatten waar de nieuwe plooi precies komt. Maar door een nieuwe techniek, waarbij het onderste deel van het eigen borstweefsel aan de spieren rond de ribben wordt gehecht met oplosbaar hechtmateriaal, is veel beter te bepalen waar de plooi komt. In 98% van de gevallen lukt het perfect.

Een incisie in de borstplooi heeft meestal de voorkeur omdat de chirurg op deze manier het beste zicht heeft op de holte waarin de prothese geplaatst wordt. Eventueel kan de prothese echter ook ingebracht worden via een sneetje in de tepelhof. Tijdens het consult kunt u met de chirurg bespreken wat uw wensen zijn.

Nadat de implantaten zijn ingebracht worden de sneetjes gehecht. Ook wordt als dat nodig is een dun slangetje in de borst aangebracht dat het wondvocht afvoert. Deze drain wordt echter in bijna alle gevallen voor het vertrek uit de kliniek weer verwijderd. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Extra service: herstelprogramma na dual plane
Wordt er gekozen voor de dual plane techniek, dan start u meteen met een speciaal herstelprogramma dat door de specialisten van Velthuis kliniek is ontwikkeld. Dit programma is erop gericht om de borstspier - die tijdens de operatie gedeeltelijk los wordt gemaakt - zo goed mogelijk voor te bereiden en na de ingreep zo snel mogelijk én met minder pijn te laten herstellen.

Twee weken voor de ingreep krijgt u van de fysiotherapeut oefeningen om de borstspier op te rekken. Ook wordt er gekeken naar uw persoonlijke omstandigheden: heeft u kinderen? Werkt u? Sport u? Door uitgebreide voorlichting en praktische tips begeleiden we u door het complete proces.

Dankzij dit herstelprogramma heeft u na de ingreep veel minder pijnstilling nodig en herstelt u sneller. Ook keert de kracht in de borstspier sneller terug omdat u de spier aan het trainen bent. Bovendien voelen uw nieuwe borsten dankzij de oefeningen soepeler aan.

Velthuis kliniek biedt dit herstelprogramma aan als extra service - u hoeft hier als cliënt niets extra's voor te doen. Alle instructies van de fysiotherapeut worden automatisch gekoppeld aan de vaste controlemomenten, u hoeft er dus niet vaker voor naar de kliniek te komen. Bovendien worden de kosten volledig vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent.

Verdoving

Een borstvergroting wordt onder narcose uitgevoerd. Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw chirurg. Velthuis kliniek gebruikt als enige kliniek in Nederland een speciaal middel voor extra pijnbestrijding na de behandeling. Tijdens de behandeling wordt een verdovingsmiddel in de borstholte gespoten, dit middel werkt nog enige dagen door. Uw comfort staat bij ons voorop!

Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu maar omdat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, is de kans op misselijkheid een stuk kleiner.

Na een dual plane borstvergroting ziet u twee uur na de operatie, wanneer u goed wakker bent en iets gegeten heeft, de fysiotherapeut aan uw bed. U begint dan meteen met oefenen onder begeleiding. De weken erna doet u thuis elk uur twee eenvoudige oefeningen. Na een week komt u terug voor een wondcontrole en ook dan ziet u de fysiotherapeut weer. U krijgt dan uitgebreidere oefeningen mee.

U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is meestal enkele uren na de ingreep. U kunt gewoon naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. U kunt na de operatie wat napijn hebben door de zwelling en lichte bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller hiervoor voldoende.

Napijn en herstel

De eerste weken moet u een sportbeha dragen, die de nieuwe vorm van uw borsten ondersteunt en de zwelling tegengaat. Uw arts vertelt u hoe lang u deze beha precies moet dragen.

Om deze zwelling te perken krijgt u ook nog medicijnen. Gemiddeld wordt de zwelling na drie dagen al veel minder. Na 48 uur mag u weer douchen, waarbij u de beha uit mag doen. Soms wordt aan het eind van de operatie aan de bovenrand van de implantaten een elastische band aangebracht om de implantaten te fixeren. Die band moet u gedurende enkele weken dragen. De arts geeft aan hoe lang dit precies nodig is.

Wij raden u aan om een week rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar probeer zware inspanning de eerste weken te vermijden. Het is belangrijk dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw borsten komt te staan. Na een dual plane operatie is het wel belangrijk dat u elk uur de voorgeschreven oefeningen doet.

Twee weken na de behandeling komt u terug naar de kliniek om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. Na een dual plane ingreep ziet u ook dan weer de fysiotherapeut, die u uitgebreidere oefeningen voor zal schrijven.

De zwelling verdwijnt in de loop van twee tot zes weken. In het begin kan het gevoel in uw tepels anders zijn. Dit varieert van heel gevoelig tot gevoelloos. U krijgt geleidelijk het normale gevoel in uw tepels terug. Hoe lang dit duurt is moeilijk aan te geven, het verschilt van persoon tot persoon.

De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze meer zichtbaar. Hou de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor. Na een jaar is het verstandig om de littekens met mate aan de zon bloot te stellen. Daardoor worden ze minder zichtbaar.

De meeste mensen die een borstvergroting hebben ondergaan, kunnen na één tot twee weken weer gaan werken en zijn na zes weken weer volledig actief.

3D-animatie Borstvergroting

Bekijk video

Het resultaat van de borstcorrectie is direct na de behandeling te zien. Uw borsten zijn dan wel nog flink gezwollen. Na ongeveer drie maanden heeft u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. De incisies die nodig zijn om de implantaten in te brengen worden zo mooi mogelijk gehecht. In de periode direct na de ingreep zullen de littekens rood van kleur en enigszins opgezet zijn. Na verloop van tijd wordt dit minder en na ongeveer een jaar zijn er slechts nauwelijks zichtbare witte lijntjes over. Na een borstvergroting kunt u gewoon borstvoeding geven, als er door de operatie tenminste geen schade aan de melkklieren is toegebracht. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Een nieuw begin

Bekijk video

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%. Bij twijfel krijgt u altijd antibiotica om het risico op infectie te verminderen. Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom raden we u dringend aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Bij elke uitgebreidere chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Soms is er sprake van een verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Tijdens de eerste weken na de ingreep ontstaat er een kapsel rond de prothesen, dit is een natuurlijk proces. Daarom mag u tijdens die periode geen sport beoefenen of zwaar werk doen. In een klein aantal gevallen ontstaat er een kapselcontractuur (het kapsel trekt dan te veel samen). Dit kan leiden tot vormveranderingen of soms tot pijn. Mocht dit gebeuren, dan kunnen we het kapsel weghalen en eventueel de prothesen vervangen. Het is onmogelijk te voorspellen bij wie dit gebeurt, maar het risico op kapselcontractuur is wel veel kleiner geworden dankzij de nieuwe implantaten met een ruw oppervlak (getextureerde prothesen).

Specifieke risico's van een borstvergroting zijn het plooien of het scheuren van de buitenste laag van de prothesen. Een kapotte prothese moet altijd vervangen worden. Met de huidige cohesieve (vaste) siliconenvulling loopt de inhoud echter niet meer naar buiten. Daarnaast kan is er altijd het risico van asymmetrie en blijvende gevoelloosheid van (een deel van) de borst.

Het litteken kan de eerste weken na de ingreep tijdelijk rood, dik en hard worden. Een verstoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken.

Lees ook de chirurgische bijsluiter borstvergroting van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Zijn er bepaalde medicijnen die ik voor de ingreep niet mag gebruiken?

U mag geen bloedverdunnende middelen gebruiken. Daar moet u tenminste een week voor de ingreep mee stoppen. Uw arts bespreekt tijdens het consult altijd uw huidige medicijngebruik.

Moet ik thuis iets regelen voordat ik de behandeling onderga?

De eerste week kunt u wel wat huishoudelijke hulp gebruiken en eventuele opvang voor uw kinderen. Houd er rekening mee dat u zich twee dagen lichamelijk niet mag inspannen. Op tijd boodschappen doen en koelkast vullen dus.

Hoe lang van tevoren moet ik stoppen met roken?

6 weken voor de ingreep. Ook daarna kunt u het beste een tijd niet meer roken, omdat nicotine niet goed is voor het genezingsproces en het risico op infecties kan vergroten.

Hoe lang na de behandeling heb ik nog last van pijn? En hoe erg is die pijn?

Na de behandeling zijn uw borsten gezwollen en voelen ze strak aan. De zwelling trekt vrij snel weg, het strakke gevoel blijft wat langer. Uw huid moet zich immers aanpassen aan uw nieuwe borsten. Na een maand of twee is ook dat gevoel verdwenen. Al met al valt de napijn reuze mee. Met een gewone pijnstiller (paracetamol) is het prima te doen.

Gebruiken jullie ook drains?

Meestal niet, maar in sommige gevallen worden tijdens de ingreep drains geplaatst; dunne plastic slangetjes die het wondvocht afvoeren. Meestal worden die nog voordat u de kliniek verlaat, verwijderd. Mocht er erg veel wondvocht vrijkomen, dan kan de arts besluiten de drains pas de volgende dag te verwijderen.

Heeft het gebruik van de anticonceptiepil invloed op het resultaat van een borstvergroting?

Wanneer u voor de behandeling de anticonceptiepil al gebruikte, heeft dat geen invloed. Wanneer u de pil pas na de behandeling gaat slikken, kán dat invloed hebben op de grootte van de borsten. Of dit zal gebeuren is echter niet van tevoren te voorspellen – het verschilt van vrouw tot vrouw.

Wanneer mag ik na een borstvergroting weer gemeenschap hebben?

De eerste weken na de behandeling is het beter om zware lichamelijke of geestelijke inspanning te vermijden. U zult zelf aanvoelen wanneer u zich weer goed genoeg voelt om gemeenschap te hebben. Hou er rekening mee dat uw borsten in het begin nog gevoelig kunnen zijn, en dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw borsten mag komen te staan.

Moeten de protheses na een bepaalde tijd vervangen worden?

Binnen Velthuis kliniek gebruiken wij alleen door de Amerikaanse Keuringsdienst van Waren goedgekeurde borstprotheses. Deze protheses zijn bewezen veilig door onderzoeken onder duizenden vrouwen. Het zijn de meest onderzochte protheses die er zijn en worden gezien als het A-merk onder de borstprotheses. Wij adviseren vrouwen na 10 jaar een echo te laten maken via de huisarts, ook als er geen klachten zijn. Dit is een periodieke controle van de protheses om te kijken of de protheses nog goed zijn. Laat de echo geen bijzonderheden zien, dan adviseren wij hierna elke 5 jaar een controle echo te laten maken. Zijn er geen klachten en is de echo goed, dan kunnen de protheses blijven zitten. Hoe ouder het product hoe meer kan op slijtage, vandaar dat de periode van controles middels een echo korter worden. Laat de echo wel een mogelijke scheur in de prothese zien, dan adviseren wij ter controle een MRI te laten maken. Is de prothese gescheurd, dan adviseren wij de prothese te laten vervangen. Tot nu toe vergoeden de meeste verzekeraars de kosten van de operatie.

Moet ik na de behandeling op controle komen?

Ja, we vinden het prettig om te volgen hoe het met u gaat. Een week na de behandeling komt u voor controle en verwijdering van de hechtingen naar de kliniek. Daarna komt u na 3 of 6 maanden op eindcontrole.

Waarom moet ik een elastische beha dragen?

De eerste 4 weken draagt u dag en nacht een elastische sportbeha om zwellingen tegen te gaan en uw borsten te ondersteunen. Zodra uw borsten zich hebben hersteld, kunt u weer uw favoriete lingerie dragen. Laat uw cupmaat daarna wel goed meten in een goede lingeriezaak, zodat u de juiste maat aanschaft.

Wat als ik zwaarder word of juist afval?

Wordt u zwaarder na een borstvergroting, dan zullen ook uw borsten groter worden. Valt u flink af, dan kan ook na een borstvergroting verslapping ontstaan. Kleine gewichtsschommelingen zullen geen zichtbare verschillen geven. Een goede stabiliteit in uw gewicht geeft de meeste garantie voor een langdurig mooi resultaat.

Wat is de invloed van een zwangerschap?

Als u zwanger raakt, verandert uw hormoonhuishouding en daardoor zullen uw borsten zwaarder worden. Dit neemt na de zwangerschap en eventuele borstvoeding weer af. Door die borstvoeding kunnen uw borsten overigens wel verslappen.

Kan ik onderzoek naar borstkanker goed laten uitvoeren na een borstvergroting?

Ja, dat is geen probleem. Het verdient wel aanbeveling de radioloog te melden dat er protheses geplaatst zijn.

Hoe kan ik er (later) achter komen wat het type borstimplantaat is dat bij mij is ingebracht?

Alle implantaten die artsen van Velthuis kliniek inbrengen, worden volgens de richtlijnen van de NVPC geregistreerd in het Dutch Breast Implant Registry. Hierdoor kan niet alleen gemonitord worden of borstimplantaten veilig zijn of gerelateerd aan bepaalde klachten of complicaties, maar kunnen zo nodig ook de patiënten die een bepaald borstimplantaat hebben gekregen worden teruggevonden.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek

  • Zeer deskundige artsen
  • De grootste privé kliniek van Nederland
  • De beste en allernieuwste behandelingen

Kosten borstvergroting

Bij een borstvergroting wordt een groot deel van de kosten bepaald door het gekozen implantaat. De diverse types en maten variëren in prijs. Laat u goed adviseren door de arts en kies niet bij voorbaat voor het goedkoopste implantaat. Bij Velthuis kliniek wordt gebruik gemaakt van protheses van Natrelle of de protheses van Mentor. Beide prothesen zijn jaren lang getest. 


Soort Kosten
Prijs borstvergroting met siliconen implantaten (rond) € 4.200,-
Prijs borstvergroting met siliconen implantaten (anatomisch) € 4.600,-

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over een borstvergroting

Neem dan gerust contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten