Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

De 10 meest gestelde vragen over een borstvergroting

plastisch chirurg Laura Zaal Door Laura Zaal - 12 / 02 / 2021

Wij krijgen regelmatig vragen over borstvergrotingen. En daar zijn we alleen maar heel blij mee. Een borstvergroting is niet zomaar een kleine behandeling, dus het is belangrijk dat je tijd neemt om de ingreep te overwegen. En als je daarbij vragen hebt, helpen wij je graag!

Borstvergroting: de meest gestelde vragen

We delen de meest gestelde vragen over dit onderwerp graag met je.

1. Wat kan ik doen als de hechtingen gaan ontsteken?

Het litteken in de plooi van de borst wordt gehecht in drie lagen, zodat de borstplooi goed stevig is. De hechtingen die we hiervoor gebruiken zijn allemaal oplosbaar. Soms kan er een draadje van het tussenlaagje irriteren. Op het instructieformulier dat je meekrijgt na de ingreep staat wat je hieraan kunt doen. Daarin lees je ook wat voor littekencrème je kunt gebruiken, hoe het zit met zonnen, roken etc. In geval van twijfel kun je ook contact opnemen met de vestiging of mailen naar je behandelend plastisch chirurg.

2. Hoe lang duurt het voordat implantaten indalen?

Borstimplantaten dalen niet in, die moeten exact op de juiste plek ingebracht worden. Dat ze in het begin toch hoog lijken te zitten komt omdat er veel zwelling aan de bovenkant zit. Met het speciale herstelprogramma van Velthuis kliniek Amsterdam vermindert de zwelling sneller. Vraag hiernaar tijdens het consult.

3. Hoe ziet het herstelproces eruit na een borstvergroting?

Voor het herstel moet je twee weken uittrekken, maar de volgende dag kun je buiten wandelen en zelf douchen en na vijf dagen weer autorijden. Na zes weken mag je weer sporten. Laura Zaal heeft een speciaal herstelprogramma ontwikkeld waarbij je twee weken vóór de operatie speciale fysiotherapieoefeningen doet. Ook direct na de ingreep start je weer met oefeningen. Vrouwen die dit herstelprogramma volgen hebben significant minder pijn en minder last van zwelling. Ook zijn hun borsten sneller soepel.

4. Welke oefeningen kun je het beste doen na een borstvergroting?

Voor de operatie doe je oefeningen om de borstspier voor te bereiden, na de operatie zorgen oefeningen ervoor dat de borstspier niet verkrampt maar sneller kan genezen. Tijdens het herstelprogramma van Velthuis kliniek Amsterdam krijg je hiervoor duidelijke instructies van onze fysiotherapeuten.

5. Moet je nog een sportbeha dragen na de ingreep?

Na een borstvergroting draag je vier weken dag en nacht een sportbeha. Tijdens het douchen mag de beha natuurlijk even uit. Langer dragen mag ook, maar hoeft niet.
Wil je direct een sexy beha dragen? Informeer dan naar de speciale postoperatieve beha die Laura Zaal zelf heeft ontwikkeld.

6. Moet je enige tijd op je zij slapen na een borstvergroting?

Nee, dat moet zeker niet. Na een dag of twee met een sportbeha aan op je zij slapen mag wel.

7. Wanneer mag ik na de borstvergroting weer sporten?

Dat mag weer na zes weken. Wel langzaam opbouwen natuurlijk!

8. Kan een vrouw na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

78% van de Nederlandse vrouwen kan borstvoeding geven. Na een borstvergroting is dat aantal hetzelfde, een borstvergroting heeft daar dus geen invloed op. Na een borstverkleining kan 72% van de vrouwen nog borstvoeding geven, dat is dus iets minder.

9. Ik heb ongelijke bosten, kan ik toch een natuurlijk decolleté krijgen?

Ja, dat kan. We kunnen dan één kant vergroten of met twee verschillende implantaten werken.

10. Hoeveel cc past bij mij?

Deze vraag krijgen we vaak, maar cc zegt heel weinig. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor 200 cc in een heel smal implantaat met veel volume naar voren, of juist heel breed met weinig volume naar voren toe. Hoewel de hoeveelheid hetzelfde is, krijg je een totaal ander resultaat. Net zoals de cupmaat weinig zegt. Niet alleen draagt 70% van de vrouwen een verkeerde cupmaat, ook weet niet iedereen de cup van 85C hetzelfde is als van 75E. Merk en soort lingerie spelen ook nog een grote rol. Daarom doen onze artsen nooit uitspraken over cupmaten, we geven alleen een schatting. Om te weten hoeveel cc je nodig hebt, moet de arts je borsten tot op de millimeter inmeten. Aan de hand van die afmetingen en van je wensen, bepaalt de arts samen met jou het volume en het profiel van het implantaat.

Wil jij meer weten over een borstvergroting? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze plastisch chirurgen, zij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201