Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Borstvoeding na een borstvergroting; hoe zit het nou precies?

28 / 07 / 2020

Wij krijgen regelmatig vragen over borstvergrotingen. En daar zijn we heel blij mee. Een borstvergroting, borstlift of borstverkleining is niet zomaar een kleine behandeling. Daarom is het belangrijk dat je tijd neemt om de ingreep te overwegen. Doe online research, vraag naar ervaringen van vrienden of bekenden en ga vooral niet over één nacht ijs. Door goed na te denken ontstaan er vanzelf vragen die je beantwoord wil hebben. En wij geven daar graag antwoord op.

Open spreekuur

Een tijdje terug zijn we gestart met online Q&A’s. Een soort open spreekuur via Instagram waar iedereen alle vragen mag stellen over een behandeling. Onze plastisch chirurgen, huidtherapeuten en cosmetisch artsen zitten tijdens deze sessies klaar om direct antwoord te geven op de vragen.

Borstvoeding: de 4 meest gestelde vragen

Wij merken dat er tijdens zo’n Q&A en tijdens een persoonlijke consult bij specialisten regelmatig vragen komen over borstvoeding in combinatie met een borstcorrectie. “Kan dat wel?” of “Hoe lang moet je wachten?”. Vandaar dat we de meest gestelde vragen over dit onderwerp graag met je delen in dit artikel. Inclusief de antwoorden van onze specialisten natuurlijk.

1. Kan ik borstvoeding geven na een borstvergroting?

Deze vraag wordt heel vaak gesteld en is eenvoudig te beantwoorden. Door plastisch chirurg drs. Jeroen Schots in dit geval: “Bij een borstvergroting doe je in principe niets aan de borstklier. Dat betekent dat borstvoeding na een borstvergroting goed mogelijk is.”

De melkklieren worden dus met rust gelaten omdat het implantaat achter de borstspier wordt geplaatst. Dit betekent dat de melkproductie gewoon op gang kan komen. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat in Nederland zo’n 75% van de vrouwen borstvoeding kan geven. Operatie of niet, borstvoeding is dus niet voor iedereen in de wieg gelegd. Pas als je baby geboren is, weet je zeker of jij je baby (volledig) borstvoeding kan geven.

2. Kan ik na een borstlift ook nog steeds borstvoeding geven?

Een borstlift is een andere behandeling dan een borstvergroting. Door slapper wordende huid bij ouderdom of bijvoorbeeld na veel te zijn afgevallen, kunnen borsten door zwaartekracht meer gaan hangen. Een borstlift zorgt in zo’n geval voor een mooi natuurlijk resultaat. Het kan echter wel gevolgen hebben voor de borstvoeding. Jeroen Schots: “Bij een borstlift verplaats je ook de tepel. En doordat je de tepel verplaatst, neem je ook vaak de melkgangetjes door. Dat maakt het vaak moeilijker om nog borstvoeding te geven na een borstliftende operatie.”

3. Hoe lang na de borstvoeding kan ik een borstvergroting ondergaan?

Veel moeders herkennen zichzelf niet meer terug na hun zwangerschap. Hoe gezond ze ook eten, goed bewegen en verzorgingsproducten gebruiken. Door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap en ook na de geboorte van je baby gaat je lichaam namelijk ook veranderen. Toch wil je weer maximaal jezelf zijn, van binnen en van buiten. Een mommy makeover of een borstvergroting is dan een ingreep die vaak wordt overwogen. Maar hoe lang na de borstvoeding is zo’n behandeling mogelijk? De tijd is niet met exacte wetenschap te bepalen, maar na 25 jaar ervaring met deze ingrepen, hebben we zeker een advies: Geef je geen borstvoeding na de zwangerschap? Dan kom je zes maanden na je bevalling in aanmerking voor een borstvergroting. Geef je wel borstvoeding? Dan is je lichaam zes maanden na het stoppen van de voeding klaar voor de operatie.

4. Kan ik na een borstverkleining eigenlijk nog borstvoeding geven?

Bij een borstverkleining wordt borstweefsel weggehaald om de borst kleiner te maken. Als er voldoende melkklieren aanwezig blijven en ze goed verbonden blijven met de tepel, dan is borstvoeding zeker mogelijk. Plastisch chirurg dr. Laura Zaal licht toe: “Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 75% van de Nederlandse vrouwen borstvoeding kan geven. Na een borstverkleinende operatie is dat nog gemiddeld 68%.

Wil jij meer weten over borstvoeding in relatie tot een borstcorrectie? Heb je andere vragen over borstvergroting, een borstlift of een borstverkleining? Neem dan contact op met ons, stel je vragen aan onze experts en plan een afspraak voor een consult, wij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201