Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Borstvergroting: Waar moet je aan denken?

Door Hanneke Tielemans - 10 / 07 / 2018

De zomer komt er weer aan, of is eigenlijk al aardig begonnen. Zon, zee, strand… voel jij je lekker je in bikini? Of niet helemaal en overweeg je misschien een borstoperatie? Maar waar moet je beginnen? Hoe weet je wat goed is en wat niet? Als plastisch chirurg hoor ik deze vragen vaak en in deze blog wil ik graag mijn tips met je delen!

Oriënteer en informeer je over verschillende type borstvergrotingen

Er zijn veel soorten operaties. Oriënteer jezelf online: wat passend zou kunnen zijn, wat de ervaringen van anderen zijn en wat voor resultaat je precies zou willen hebben. Ook kan het handig zijn om op internet de verschillende klinieken met elkaar te vergelijken, dit geeft al een aardig beeld.

Tip: eigen oriëntatie is erg belangrijk, maar wacht ook niet te lang met navraag bij een plastisch chirurg. Ik kan per persoon beoordelen wat de meest passende operatie voor je is, en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Op je gemak met een persoonlijke klik

Wat ik zelf heel belangrijk vind, is dat je je prettig voelt bij degene die je opereert! Het is goed om een gesprek te hebben met degene die je opereert. Hierbij merk je al snel of je je goed begrepen voelt en of je een ‘klik’ hebt. Het kan handig zijn verschillende klinieken te bezoeken, maar soms voelt het bij de eerste al goed.

Tip: Vraag goed na of degene die je spreekt, ook degene is die je opereert zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Haal het meeste uit het kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste gesprek leg je uit wat je wensen precies zijn en is er de mogelijkheid om verschillende maten te passen. Dit geeft vaak al een heel goed beeld van hoe het er na de operatie uit komt te zien, en is eigenlijk heel leuk! Je plastisch chirurg zal je hierbij uitleggen waar je op moet letten.

Zorg voor duidelijkheid over alle details

Ga voor kwaliteit! Het is niet niks om je te laten opereren, dus doe dit niet bij de eerste de beste. Informeer wat de kosten zijn en wat daar allemaal bij inbegrepen is. Denk bijvoorbeeld aan de volgende punten:

  • Komen er nog kosten bij?
  • Moet je blijven overnachten?
  • Zijn de controles na de operatie inbegrepen?
  • Wat als er een complicatie optreedt?
  • Hoe is de kliniek bereikbaar in bijvoorbeeld de avonduren of het weekend?
  • Kan je er altijd terecht?

Schrijf de vragen die je hebt op papier en neem ze mee naar het gesprek, zo weet je zeker dat je niks gaat vergeten!

In een volgende blog zal ik je meer vertellen over de voorbereiding op de operatie, de grote dag zelf en de periode na de operatie.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201