Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Alles uit aflevering 3 van tv-programma De Kliniek

Door Laura Zaal - 04 / 06 / 2022

Afgelopen zaterdag was de derde aflevering van het RTL 4 tv-programma 'De Kliniek' te zien. We volgden plastisch chirurg Laura Zaal tijdens haar werk, en zagen cliënt Gerita die een borstvergroting onderging. Wij geven je graag nog wat extra informatie over alle elementen uit deze aflevering.

Maak kennis met plastisch chirurg Laura Zaal

Velthuis kliniek staat garant voor kwaliteit en persoonlijke aandacht. Essentiele ingrediënten voor dr. Laura Zaal. “Ik vind het belangrijk om elke cliënt persoonlijke aandacht te geven en goed en realistisch voor te lichten. Ik heb me inmiddels met name toegelegd op één speciaal aandachtsgebied: borstchirurgie. Een specialisatie die om een grote mate van inlevingsvermogen vraagt. Wil jij bijvoorbeeld iets aan je borsten laten doen, dan denk je daar toch eerst heel goed over na. Vervolgens zullen we samen de beste manier zoeken én vinden om een zo natuurlijk mogelijk resultaat na te streven. Naast borstchirurgie doe ik ook andere lichaamscorrecties. 

Wist je dat een borstvergroting dè cosmetische ingreep met de hoogste tevredenheid is? Jouw verwachtingen en wensen spelen hierbij een grote rol en verschillen per persoon. Persoonlijk advies en maatwerk zijn hierbij essentieel. Dat maakt een borstconsult ook altijd zo bijzonder. Door goed te luisteren naar jouw wensen, precies de maten in te meten en uitgebreid te passen met pasvolumes kan ik een ‘perfect fit’ advies geven met jouw gewenste look van de borsten. Door de 3D simulatie is het ook mogelijk om goed weer te geven hoe de vergrote borsten er bloot uit komen te zien.

Samen met twee fysiotherapeuten voer ik een uniek herstelprogramma uit na een dual plane borstvergroting. De resultaten zijn bijzonder goed te noemen: vrouwen hebben veel minder pijn na de ingreep, ze herstellen veel sneller en de borsten voelen veel soepeler aan. Enorm veel pluspunten dus!"


Meer over borstvergrotingen

Heb je altijd al kleine borsten gehad? Of zijn ze na de zwangerschap of door afvallen ‘leger’ geworden? Of wil je gewoon een cupmaat meer? Dan is een borstvergroting een dankbare ingreep. Door het plaatsen van implantaten krijg je de vorm en het volume dat je altijd al wilde, zodat je je op en top vrouwelijk voelt.

De stappen van een borstvergroting

Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Vervolgens tekent de plastisch chirurg af waar de incisies geplaatst zullen worden. Een borstvergroting vindt plaats onder narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden.

Het implantaat wordt ingebracht via een sneetje onder je borst. De plastisch chirurg maakt eerst een ‘pocket’ (holte) op maat en plaatst dan het implantaat op de borstspier, of deels eronder (dual plane). Omdat we een verdovingsmiddel in de borstholte inbrengen, heb je de dagen na de ingreep veel minder pijn. Daarna wordt de incisie gehecht en ga je naar de uitslaapkamer om wakker te worden.

De borstvergroting van Gerita

Gerita had op de middelbare school al de bijnaam ‘Gerrit A’, vanwege haar minimale cupmaat. Ook daarna heeft ze nooit echt borsten ontwikkeld, ook niet na het krijgen van 5 kinderen. Ze voelde zich daardoor erg onzeker. Ze wilde dolgraag haar borsten laten vergroten, zodat deze voortaan meer in verhouding zouden zijn met de rest van haar lichaam.

Plastisch chirurg Laura Zaal legde Gerita uit dat het bij een borstvergroting heel belangrijk is om samen eerst de juiste balans tussen vorm en volume te vinden, passend bij Gerita’s postuur en bmi. Omdat Gerita een grote vrouw is, adviseerde Dr. Zaal haar ook een bovengemiddeld groot volume. Een 3D simulatie en pas-bh’s gaven Gerita al een voorproefje van het te verwachten resultaat en hielpen haar bij haar beslissing; ze ging ervoor!

Voorafgaand aan haar borstvergroting stelde Dr. Zaal Gerita nog even op haar gemak.
Daarna tekende ze de protheses af en spoot ze een verdovingsmiddel in de borstspieren
om ervoor te zorgen dat Gerita na de ingreep goede pijnstilling had. Na het maken van de incisies en het plaatsen van de protheses onder de borstspieren werd alles tenslotte netjes gehecht. Deze ingreep is inmiddels al jaren het ‘superspecialisme’ van Dr. Zaal,
waardoor het risico op complicaties minimaal is.

Gerita over het eindresultaat: “Bizar dat deze mooie borsten echt van mij zijn! Het herstel is supergoed gegaan en ik heb nu eindelijk iets om naar te kijken, als ik nu in de spiegel kijk ben ik echt blij. Het belangrijkste voor mij is dat ik iets gedaan heb dat helemaal voor mezelf is; wat ik vanaf mijn 16e al als trauma heb ervaren, kan ik nu eindelijk loslaten.”

Meer lezen over De Kliniek? Lees er hier alles over. Wil jij meer weten over een facelift? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze plastisch chirurgen, wij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201