Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Kashmira

Borstvergroting behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Kashmira kreeg haar borstvergroting vergoed van de verzekering. “Ik dacht altijd dat je daarvoor heel zielig moest doen, maar dat is helemaal niet zo.”

Kashmira: “Ik had totaal geen borsten, alleen huid met een tepel erop. Daar heb ik me altijd heel erg voor geschaamd. Ik heb twee kindjes gekregen en hoopte dat het daarna misschien veranderd zou zijn. Maar het werd alleen maar erger, ik voelde me er niet prettig bij. Ik had gespaard voor een borstvergroting, maar toen vertelde mijn zusje mij dat ze ook een borstvergroting had laten doen en dat ze de ingreep vergoed had gekregen van de verzekering. Dat wist ik helemaal niet, ze is daar nooit open over geweest. Ik heb naar haar foto’s gekeken op de website en dat was precies zoals mijn borsten eruitzagen. Zij was bij drs. Wiebren van den Berg geweest, dus daar wilde ik ook naartoe.”

Druppelvormige implantaten
“Ik wist niet precies wat ik wilde, behalve dat het er natuurlijk uit moest zien. Ik heb dus meteen gezegd tegen dokter Van den Berg: ik wil druppelvormige implantaten. Hij heeft me eerst protheses van 250 cc laten passen, maar daarmee voelde ik me nog niet echt vrouwelijk. Nog voordat ik iets had gezegd, zei hij al: het mag nog wel wat groter. De pasprotheses van 350 cc zagen er echt heel mooi uit, groot genoeg maar totaal niet overdreven. Dus heb ik daarvoor gekozen. Velthuis kliniek heeft de aanvraag ingediend en na twee weken kwam het akkoord van de verzekering dat de ingreep vergoed zou worden.”

Bang voor naalden
“Ik wilde de operatie graag in de vakantie laten doen, en dat kon. Begin juni ben ik geholpen. Ik moest al heel vroeg in de kliniek zijn want ik was als eerste aan de beurt. Ik was wel wat zenuwachtig want ik ben heel bang voor spuiten en naalden. Maar tegelijk wilde ik deze operatie zo graag, omdat ik wist dat mijn leven een stukje ging veranderen. Iedereen was heel lief dus het is allemaal goed gegaan.”

Elke dag beter
“De pijn viel best wel tegen, vooral de eerste zes dagen. Je spieren zijn losgemaakt dus je kunt niks. Ik had geen kracht in mijn armen en kon niet zelf in en uit bed komen, dat vond ik wel lastig. Maar als je hulp krijgt, is het prima te doen. Na die eerste zes zagen ging het echt iedere dag een stukje beter.

De tweede dag mocht ik douchen. Toen ik mijn beha uitdeed, dacht ik: help, wat heb ik gedaan? Mijn borsten zaten heel hoog, heel onnatuurlijk. Nu weet ik: daar moet je niet van schrikken want het wordt zo mooi!”

Trots op het resultaat
“Als ik nu naar mijn borsten kijk, ben ik zo’n gelukkig mens. Het is misschien nog wel beter dan ik had verwacht. Ik vind mezelf gewoon mooi, ben heel tevreden met mijn lichaam en dat had ik voorheen echt niet. Ik schaamde me, ook voor mijn partner. En als ik ging zwemmen met de kinderen dacht ik dat iedereen keek omdat ik niks had. Nu ben ik trots op wat ik heb. Ik loop er niet mee te koop, maar ik zit lekkerder in mijn vel.”

"Ik wist dat deze operatie mijn leven een stukje ging veranderen."

Bel 088 - 7785201