Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Borstvergroting, met of zonder implantaten?

Door Laura Zaal - 03 / 05 / 2024

Wil jij je vrouwelijker of zelfverzekerder voelen, of borsten die meer in balans zijn met de rest van je lichaam? Als het aankomt op een borstvergroting, is het meer dan alleen maar het vergroten van de omvang. Het draait om het creëren van een balans tussen vorm en volume, wat naadloos aansluit bij jouw figuur. Zowel borstvergrotingen met implantaten als borstvergrotingen met eigen vet zijn populaire opties, elk met hun eigen voor- en nadelen. Plastisch chirurg Laura Zaal zet deze voor je op een rijtje.

Rond of druppelvormig?

Bij een borstvergroting met implantaten gaat het niet alleen om het volume, maar ook om de vorm. Er zijn twee soorten implantaten, ronde en druppelvormige (anatomische) implantaten. Het is van belang om bij een borstvergroting met implantaten zorgvuldig de juiste prothese te kiezen. Dit bepaalt namelijk niet alleen de grootte van de borst, maar ook de mate van bedekkingen en de projectie van de borst.

Vergelijk het met het verschil tussen onder een laken of een dekbed liggen: de bedekking beïnvloedt hoe mooi de vorm van de borst wordt weergegeven. Het is essentieel dat de prothese op zo'n manier wordt geplaatst dat de randen niet zichtbaar zijn, en dat hier dus ook de juiste prothese voor wordt gekozen. De projectie van de prothese speelt hierbij een grote rol: een lagere projectie geeft een subtieler effect met meer volume naar de zijkant, terwijl een hogere projectie meer volume naar voren geeft. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans die past bij jouw lichaam en wensen.

Magie van eigen vet

Wanneer je geen fan bent van implantaten, biedt een meer natuurlijke aanpak een alternatief voor vollere borsten. Bij een borstvergroting met eigen vet, ook bekend als lipofilling, wordt overtollig vet weggehaald uit andere plekken in het lichaam en ingebracht in de borsten. Deze methode heeft zo zijn voordelen: je kunt namelijk vet weghalen uit gebieden waar je het liever niet hebt, zoals de buik of heupen. Het is echter geen quick fix; je moet het vaak in meerdere sessies doen omdat ongeveer de helft van het vet overleeft. Verwacht dus geen cupmaten verschil na één behandeling.

In tegenstelling tot implantaten is het resultaat van een borstvergroting met eigen vet ook niet immuun voor gewichtsschommelingen. Hoewel het ingebrachte vetweefsel doorgaans blijft zitten, is het minder stabiel bij grote gewichtsveranderingen. Dus, voor het behoud van een langdurig resultaat heb je een stabiel gewicht nodig.


Wat kies jij?

Of je nu kiest voor implantaten of voor een borstvergroting met eigen vet, het draait allemaal om het bereiken van een resultaat dat past bij jouw lichaam en wensen. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan jouw persoonlijke behoeften en wensen.

Wil je meer weten over borstvergrotingen mét of zonder implantaten, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Maak dan gerust een afspraak voor een consult met een van onze plastisch chirurgen.

  

 Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201