Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Liposuctie, wat is dat precies?

11 / 12 / 2019

Verstop jij je buik liever onder een wijde of dikkere trui? Schaam jij je voor je eigen lichaam? Werkt sporten of diëten niet? Dan is een liposuctie behandeling misschien wel iets voor jou. Maar grote kans dat je nog aan het twijfelen bent, want wat is het nou precies? En hoe gaat het hele proces dan?

Alle ins en outs over het proces

Wij staan klaar om te helpen en al je vragen te beantwoorden over onze behandelingen. Al 25 jaar helpen we mensen zoals jij op het gebied van cosmetische chirurgie en behandelingen. Hierdoor snappen we waar jij mee zit en kunnen we samen met jou kijken naar de juiste oplossing. Voor ons is het heel belangrijk dat jij er vertrouwen in hebt en uiteindelijk tevreden bent, zodat jij onze kliniek verlaat met een grote glimlach. Daardoor zijn wij dan weer tevreden.


Wat is liposuctie precies?

Bij een liposuctie wordt een teveel aan vetweefsel weggezogen. Dit kan op verschillende plekken zoals de bovenarmen, bovenbenen, nek en onderbuik. Het zorgt ervoor dat de vetophopingen waar jij je zo aan stoort, worden verwijderd. Dit kan alleen niet zomaar en bij iedereen. Het is namelijk geen manier om snel en makkelijk af te vallen. Een liposuctie behandeling is alleen bedoeld om de vetophopingen te verwijderen en zo weer een mooier lichaam te krijgen.


Wanneer kom ik in aanmerking voor liposuctie?

Wanneer sporten en diëten niet werkt, is liposuctie misschien wel dé oplossing voor jou. Alleen zijn er wel een paar puntjes waar eerst naar gekeken moet worden. Zo is een liposuctie alleen mogelijk wanneer je een gemiddeld gewicht hebt en je BMI niet hoger dan 30 is. Een van onze specialisten, die jou gaat behandelen, zal dit tijdens het adviesgesprek bespreken met jou. Ook zal er gekeken worden naar de elasticiteit van de huid. Wanneer deze te los is, kan het gewenste resultaat niet bereikt worden door middel van een liposuctie. Een betere optie zou dan een buikwandcorrectie kunnen zijn.


Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Tijdens de liposuctie zelf worden er kleine sneetjes gemaakt in het betreffende lichaamsdeel. Deze zijn klein en onopvallend, dus je ziet er na je herstel niets meer van. Je krijgt dus geen littekens.

Verder worden er geen andere mesjes gebruikt tijdens de behandeling. Er wordt namelijk een verdovingsvloeistof onder de huid gespoten, waardoor het vet los van de huid raakt. Na ongeveer twintig minuten wordt dit vet weggezogen met een fijne zuignaald.

De behandeling wordt over het algemeen uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Bij grotere oppervlakken wordt er wel eens gekozen voor een algemene narcose. Tijdens de voorafgaande gesprekken met de arts wordt er samen met jou gekeken naar de beste optie.

Doet de behandeling veel pijn?

Nee. Doordat de behandeling zelf onder plaatselijke verdoving of algehele narcose wordt uitgevoerd is hij nagenoeg pijnloos. Daarna ben je nog een tijdje onder invloed van de verdovingsvloeistof, dus de eerste nacht slaap je sowieso lekker. Pas daarna kun je wat last krijgen van het behandelde gebied. Het is dan namelijk nog erg gevoelig. Wanneer je er last van hebt, kun je gewoon een paracetamol pakken tegen de pijn.

Zitten er risico’s aan deze behandeling?

De kans is heel erg klein dat er iets misgaat. Een nabloeding of infectie van de wond kan, maar deze kans is minimaal. Ons team zal alles nauwkeurig in de gaten houden en ervoor zorgen dat alles verloopt zoals het hoort. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een allergische reactie krijgt op een van de vloeistoffen of middelen bijvoorbeeld. Daarom is het altijd handig om eventuele allergieën door te geven, zodat daar rekening mee kan worden gehouden.

Hoe gaat het herstellen na de behandeling?

Na de behandeling worden de sneetjes gehecht en afgeplakt met wondpleisters. Ook krijg je een elastische broek aan. Deze moet je een aantal weken dragen om zo te voorkomen dat je zwellingen of bloeduitstortingen krijgt. Wanneer jij je verder prima voelt, mag je in principe de kliniek verlaten en naar huis toe gaan. Meestal is dit na twee of drie uur.

Het behandelde gebied zal de eerste paar dagen en na de behandeling wat gevoelig aanvoelen. Ook kun je je wat slapjes voelen. Of futloos, dat je gewoon nergens zin in hebt. Dit hoort er allemaal bij! Zorg er dan voor dat je regelmatig wat water, thee of bouillon drinkt en af en toe de wc bezoekt. We raden je aan om in beweging te blijven, maar niet meteen vol gas te gaan. Door rustig je dagelijkse bezigheden op te pakken, zullen de zwellingen binnen vier weken verdwijnen en kun je daarna weer alles doen.

Hoe lang blijf ik resultaat zien?

Voor altijd. De vetcellen worden definitief verwijderd tijdens een liposuctie en kunnen daar niet meer terug komen. Op andere plekken van het lichaam zitten natuurlijk nog wel vetcellen, die zich bij gewichtstoename vullen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog meer vragen hebt over liposuctie. Of misschien wil je wel kijken of liposuctie een optie voor je is? Dat kan! Plan nu meteen je eerste consult in en dan zien we je binnenkort in een van onze klinieken.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201