Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Hoe wordt liposuctie gedaan?

24 / 11 / 2020

Voordat je liposuctie ondergaat, heb je eerst een consultgesprek met een plastisch chirurg. Tijdens dit gesprek bespreek je jouw wensen en verwachtingen, en kijkt de arts of deze behandeling inderdaad voor jou geschikt is. Daarna wordt bepaald hoeveel vet er weggehaald kan worden en op welke plekken dit het beste kan voor het mooiste resultaat.

Op welke plek liposuctie?

Liposuctie is mogelijk op verschillende plaatsen zoals de buik, billen, armen, heupen of (boven)benen. Bekijk ook voor en na foto’s van deze behandeling. Belangrijk om te weten is dat liposuctie bij Velthuis kliniek niet mogelijk is wanneer je een BMI van hoger dan 30 hebt.

Het verloop van de liposuctie behandeling

Op de dag van de behandeling wordt het te behandelen gebied eerst afgetekend op je lichaam. Vervolgens wordt de verdoving toegediend. Je kunt kiezen voor een plaatselijke verdoving of voor een roesje, en soms wordt er voor algehele narcose gekozen. Als de verdoving eenmaal werkt, worden er kleine sneetjes gemaakt en wordt er nog extra verdovingsvloeistof ingespoten. Deze zorgt ervoor dat de vetcellen meer vloeibaar worden en vermindert de bloedingen. De vetcellen worden vervolgens weggezogen met een dunne canule (zuignaald). De plastisch chirurg zorgt, door zorgvuldig te voelen, ervoor dat juiste hoeveelheid vet weggezogen wordt. Ten slotte worden de kleine sneetjes afgeplakt met een wondpleister en zit de ingreep erop. Om zwellingen en bloeduitstortingen tegen te gaan krijg je een speciale, elastische broek of bandage. Gemiddeld duurt liposuctie 1 tot 2 uur, afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden. Je hoeft niet bang te zijn voor de pijn, liposuctie is door de verdoving namelijk voor de meeste mensen nagenoeg pijnloos.

Wil jij meer weten over een liposuctie behandeling? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze plastisch chirurgen, zij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201