Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Alles uit aflevering 5 van tv-programma De Kliniek

plastisch chirurg Jeroen Stevens Door Jeroen Stevens - 19 / 06 / 2022

Afgelopen zaterdag was de vijfde aflevering van het RTL 4 tv-programma 'De Kliniek' te zien. We volgden plastisch chirurg Jeroen Stevens tijdens zijn werk, en zagen cliënt Trieni die een 4D facelift onderging. Wij geven je graag nog wat extra informatie over alle elementen uit deze aflevering.

Maak kennis met plastisch chirurg Jeroen Stevens

“De ellende is eindelijk weg uit mijn gezicht, ik ben klaar voor een frisse start”. Dat is één van de vele reacties die dr. Jeroen Stevens hoort bij zijn eindcontroles. Binnen Velthuis kliniek is hij gespecialiseerd in cosmetische plastische chirurgie van aangezichtborsten en buik. De laatste jaren houdt dr. Stevens zich intensief bezig met de ‘biologische chirurgie’. “De laatste vijf jaar zijn er nieuwe technieken ontwikkeld en verfijnd binnen de cosmetische, biologische plastische chirurgie. Door gebruik te maken van lichaamseigen vetcellen kunnen we volume teruggeven. En met reparatiecellen uit het onderhuids weefsel (STROMA) en de signaalstofjes die uit je eigen bloedplaatjes komen (Plaatjes Rijk plasma of PRP) worden in onderzoeksverband veelbelovende resultaten geboekt."

Dr. Stevens doet in dat kader ook zelf onderzoek naar deze nieuwe behandelmethode: Plaatjes Rijk Stroma, een techniek die volop in de belangstelling staat en die hij vaak toepast in combinatie met lipofilling. “Tegenwoordig zijn we beter in staat de echte oorzaak achter jouw wens en belang beter te begrijpen. En zo weten we ook wat de beste aanpak is om je er weer mooi uit te laten zien, precies zoals je je van binnen voelt!”


Meer over de facelift

Heb je last van een verslapte gezichtshuid en zie je er vaak vermoeid uit? Zie je er ouder uit dan je je voelt? Dat kunnen we met een facelift verhelpen. De huid en het onderliggende spier- en bindweefsel worden strakker getrokken, waardoor je hals en kaak weer hun contouren terugkrijgen en je er weer op een natuurlijke manier uit komt te zien zoals je je voelt. 

Veroudering van je gezicht kan ontstaan door (zon)schade, (mee)roken, erfelijke aanleg en natuurlijk ‘gewoon’ door ouder worden. De 4D-facelift combineert precies de juiste elementen van alle momenteel beschikbare technieken om dit verouderingsproces grondig aan te pakken. Precies deze 4 ‘deelbehandelingen’ versterken elkaar tegelijkertijd bij de behandeling van de echte oorzaak;

  • alleen liften wat is gaan ‘hangen’
  • de dunnere opperhuid gericht verdikken 
  • schade door zon, (mee)roken en erfelijke aanleg repareren met je eigen stamcellen
  • precies daar vullen waar curve en contour zijn verdwenen.

Het resultaat is dat je eigen gezicht weer ‘terugkrijgt’, met een fittere, energiekere uitstraling én een zichtbaar gladdere huid. Kortom: Je bent weer helemaal jezelf!

De 4D-facelift van Trieni

Trieni heeft een moeilijke echtscheiding achter de rug en had het gevoel dat verdriet daarvan nog letterlijk van haar gezicht af te lezen was. Ze stoorde zich met name aan de wallen onder haar ogen, de marionetlijnen aan weerskanten van haar mond en haar verslapte kaaklijn. Ze vond dat ze er daardoor niet meer fris uitzag,
maar juist heel erg vermoeid. “Dit ben ik helemaal niet,” dacht ze steeds vaker.

Plastisch chirurg Jeroen Stevens bevestigde dat dit alles inderdaad veroorzaakt kon zijn door wat Trieni had meegemaakt, maar ook door het feit dat ze lang had gerookt en door overdadige zonbelasting. Hij legde haar uit dat zijn zogenaamde superspecialiteit, de 4D-facelift, bij uitstek geschikt is om de verschillende probleemzones bij Trieni in één keer aan te pakken. Met een 4D-facelift worden niet alleen de verslapte huid van de kaaklijn en de hals ‘opgetild’, maar ook de verslapte huid onder de ogen. Tegelijkertijd wordt hierbij door middel van peeling en lipofilling het hele (opper)huidoppervlak van het gezicht opgefrist. De combinatie van deze verschillende behandelingen in één is uniek voor de 4D-facelift. Omdat er tijdens de operatie zoveel ineens wordt gedaan, duurt deze in totaal zo’n 3 uur.

Voorafgaand aan de 4D-facelift van Trieni hing Dr. Stevens een 10 jaar oude foto van Trieni in de operatiekamer, als richtlijn om met het hele ok-team naartoe te werken.
Vervolgens werd Trieni door een deskundig anesthesieteam onder volledige narcose gebracht en kon Dr. Stevens beginnen met de peeling. Hierna was het tijd voor het ‘echte’ werk; allereerst de onderooglidcorrectie, waarna geleidelijk naar beneden werd gewerkt volgens de ‘Enbloc’ techniek. Deze techniek, vrij vertaald ‘als één blok’, heeft als voordeel dat de chirurg structuren die aan elkaar vastzitten veel meer kan respecteren en dat de huid veel minder wordt gekneusd. Als finishing touch werd bij Trieni nog een zogenaamde halslift uitgevoerd en gaf Dr. Stevens d.m.v. lipofilling de huidcellen in het gezicht nog een extra ‘boost’.

Trieni over het eindresultaat: “Het is een verschil van dag en nacht. Als ik nu ’s morgens in de spiegel kijk, zie ik er ook echt wakker uit. Toen ik na de operatie in de auto in de spiegel keek, schrok ik in eerst instantie heel erg, maar ik heb totaal geen pijn of jeuk gehad. Het is me allemaal heel erg meegevallen.”

Meer lezen over De Kliniek? Lees er hier alles over. Wil jij meer weten over een facelift? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze plastisch chirurgen, wij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201