Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Webinar ‘Alles over een facelift’; de belangrijkste vragen op een rijtje | Deel 2

07 / 03 / 2022

Een tijdje terug vertelde onze plastisch chirurg Jacques van der Meulen tijdens de webinar ‘Alles over een facelift’ over alles wat bij een facelift komt kijken. Zo gaf hij onder meer uitleg over de manier waarop het gezicht veroudert en voor wie een facelift geschikt is. Maar ook over welke facelift technieken er zijn om jou van buiten weer echt uit te laten stralen hoe je je van binnen voelt! Natuurlijk was er tijdens de webinar ook de gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen. Heb je dit gemist? Geen probleem, de interessantste vragen hebben we nog even voor je op een rijtje gezet. Nadat we in deel 1 de vragen hebben behandeld over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een facelift, gaan we in dit tweede deel in op de vragen over nazorg en de praktische vragen, bijvoorbeeld over kosten en de hersteltermijn.

De interessantste praktische vragen over een facelift en vragen over nazorg op een rijtje:

Hoe lang blijft het effect van een facelift eigenlijk zichtbaar?

Daar is maar één echt onderzoek naar gedaan, in Amerika. De vraag die hierbij gesteld werd was ‘Hoeveel tijd zit er tussen de eerste facelift en de tweede facelift?’. In dat artikel werd tien jaar genoemd. Omdat het een Amerikaans onderzoek is, werd er echter wel op een andere manier gekeken naar dit soort operaties en werden er andere doelen gesteld dan wij hier doen. Bij ons zit er meestal eerder vijftien jaar tussen twee facelifts, en de mensen die dit doen zijn over het algemeen mensen die hun inkomen voor een belangrijk deel verdienen met hun uiterlijk en uitstraling. De meeste mensen hebben aan één facelift genoeg.

Wat is het verschil tussen de huid van een man en de huid van een vrouw?

De mannenhuid is vaak wat steviger, wat dikker. Dat maakt de operatie in het gedeelte onder de kaaklijn vaak wat uitgebreider, omdat er daar wat meer verplaatst moet worden om te zorgen dat het effect van de lift goed op zijn plaats blijft. Littekens zijn bij mannen vaak ook net wat anders dan bij vrouwen. Daar houden we bij Velthuis kliniek natuurlijk ook goed rekening mee, een facelift is bij ons altijd maatwerk.

Wat zijn de kosten van de facelift?

Dat is een beetje afhankelijk van welke operatie er gedaan wordt. De door Velthuis kliniek vaak uitgevoerde hals-/facelift kost €8.500,-, inclusief de voor- en nabehandelingen. Sommige mensen willen hierbij ook meteen een behandeling rond de ogen, maar dit is de basisprijs waar je aan moet denken.

Hoe zien de littekens van een facelift eruit?

Je moet goed kijken om de littekens van een facelift te zien, deze bevinden zich namelijk precies op een natuurlijke schaduwlijn bij het oor. Ze beginnen vlak onder de oorschelp en eindigen al boven de oorlel en ze zijn behoorlijk dun, dus erg moeilijk te zien. Helemaal als je wat langer haar hebt!

Hoe lang is de hersteltermijn voor een facelift in combinatie met een ooglidcorrectie?

Voor zowel een facelift als voor een ooglidcorrectie is de hersteltermijn zo’n één tot twee weken. Voor alleen een ooglidcorrectie nemen de meeste mensen één week vrij, bij een facelift duurt het herstel meestal een paar dagen langer. Dus als je voor beide operaties gecombineerd een marge aanhoudt van twee weken, dan zit je altijd goed.

Kunnen er complicaties optreden?

Complicaties zijn eigenlijk altijd gerelateerd aan het wondoppervlak. Hoe groter het wondoppervlak, hoe groter de kans op complicaties. Met name bij de al langer bestaande ‘Amerikaanse’ facelift wordt vrij veel huid losgemaakt en heb je maar liefst vier wondoppervlakken, waar ook bloeduitstortingen kunnen ontstaan. Bij de moderne facelifts die Velthuis kliniek doorgaans uitvoert, wordt veel minder huid losgemaakt. Zo is er dus ook veel minder wondoppervlak, en minder kans op complicaties. Bij de ‘ouderwetsere’ facelifts zagen we vroeger nog wel eens wat wondgeneesproblemen, maar bij de moderne facelifts die we inmiddels al zeven jaar uitvoeren, is het risico echt minimaal. Met name bloeduitstortingen zijn ook drastisch verminderd door deze nieuwe techniek, en daar zijn we heel erg blij mee!

Voert de plastisch chirurg die ik zie tijdens het consult ook mijn operatie uit? Of misschien iemand anders?

Bij Velthuis kliniek is de arts die de operatie uitvoert altijd dezelfde als degene met wie je consultafspraak gehad hebt. Daar kan verder geen misverstand over bestaan!

Op welke termijn is er plaats voor zo'n ingreep?

De wachttijd is normaal gesproken een aantal weken. Dat geldt zowel voor de poliklinische intake als voor de operatie zelf. Voor actuele wachttijden kun je het beste contact opnemen met ons Informatiecentrum. We adviseren altijd om wel een aantal maanden vooruit te denken als je een dergelijke ingreep wilt laten doen.

Wil je de hele webinar ‘Alles over een facelift’  terugkijken? Kijk dan hier!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201