Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Facelifts zitten flink in de lift… en niet voor niks!

07 / 05 / 2022

De tijd dat een facelift nog een ‘zware’ medische behandeling was, waarvoor je volledig onder narcose moest, ligt gelukkig ver achter ons. Een moderne facelift kan uitstekend onder een ‘roesje’ worden gedaan. Hierbij lig je ontspannen te slapen zónder dat je pijn hebt of de prikken van plaatselijke verdoving voelt. En je blijft gewoon zelfstandig ademhalen!

Alternatieven

Daarnaast zijn er nóg laagdrempeligere alternatieven zoals de minilift -waarbij alleen de huid wat strakker getrokken wordt, maar die een tijdelijk effect heeft- en de eveneens steeds populairder wordende liquid facelift, die helemaal zonder operatie wordt uitgevoerd. Wij gebruiken bij een liquid facelift verschillende typen fillers van het A-merk Juvéderm en innovatieve injectietechnieken, waarmee verschillende zones in je gezicht systematisch en gericht worden aangepakt.

Welk type facelift je ook kiest, het effect is natuurlijker dan ooit; je bent simpelweg weer helemaal jezelf, alleen dan met aanmerkelijk minder rimpels… Logisch dus dat facelifts de laatste jaren flink in de lift zitten.

Boven de 45 is een moderne facelift altijd een overweging

Met name boven de 45 kun je last krijgen van een verslapte gezichtshuid. Dit kan ervoor zorgen dat je er vaak vermoeid uitziet, of dat je er ouder uitziet dan je je voelt. Dit kunnen onze plastisch chirurgen met een facelift verhelpen. De huid en het onderliggende spier- en bindweefsel worden bij een facelift strakker getrokken, waardoor je hals en kaak weer hun contouren terugkrijgen en je er weer op een natuurlijke manier uit komt te zien zoals je je voelt. Een facelift kan alleen gedaan worden wanneer de huid behoorlijk verslapt is. Wanneer de huid licht verslapt is, zijn er wellicht andere mogelijkheden geschikter.


De stappen van een moderne faceliftbehandeling

Allereerst wordt het bij een facelift standaard gebruikte sneetje zo klein mogelijk gehouden. Het loopt van boven het oor, in de haargrens, vlak voor het oor door tot achter het oorlelletje. De lengte ervan is afhankelijk van de uitgebreidheid van de facelift. Tijdens de behandeling wordt de huid losgemaakt van het onderhuidse bind- en spierweefsel (SMAS). Deze SMAS laag is eigenlijk het fundament van het gezicht en heeft veel meer stevigheid dan de huid zelf. Door de SMAS te liften, gaat de huid vanzelf mee en bereik je het verfrissende effect. Via speciale hechtingen wordt deze SMAS laag vervolgens aangetrokken en vastgezet, waardoor je langer plezier van de ingreep hebt. Als laatste wordt de hoeveelheid overtollige huid weggesneden en de huid spanningsloos gehecht. Dit is belangrijk om een litteken te krijgen dat zo min mogelijk zichtbaar is. De ingreep zelf duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van de uitgebreidheid. En zoals we aan het begin al zeiden, alleen een ‘roesje’ is hierbij tegenwoordig voldoende!

Wil je meer weten over een facelift? Boek dan snel een consultafspraak!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201