Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Alles uit aflevering 2 van tv-programma De Kliniek

Door Jacques van der Meulen - 29 / 05 / 2022

Afgelopen zaterdag was de tweede aflevering van het RTL 4 tv-programma 'De Kliniek' te zien. We volgden plastisch chirurg Jacques van der Meulen tijdens zijn werk, en zagen cliënt Mirjam die een facelift onderging. Wij geven je graag nog wat extra informatie over alle elementen uit deze aflevering.

Maak kennis met plastisch chirurg Jacques van der Meulen

Het optimaliseren van jouw eigen natuurlijke uitstraling. Dat is het handelsmerk van plastisch chirurg Jacques van der Meulen. “Je gezicht bepaalt je identiteit, hoe je overkomt, hoe je communiceert en hoe andere mensen op je reageren. Ik ben me zeer bewust van de waarde van die eerste indruk en neem jouw eigen uitstraling als basis voor mijn behandelingen. Bij de ingrepen die ik doe - met name facelifts en neuscorrecties - gaat het bij uitstek om balans. Door zo’n behandeling mag je jezelf nooit verliezen, je uitstraling moet kloppen en bij je passen, met respect voor je natuurlijke grenzen. Ik streef ernaar om het zo te doen dat alles weer op z’n plek valt. Je oogopslag, je persoonlijkheid, de vorm van je lichaam.

Ik ben overtuigd van het effect van uitstraling op communicatie en interactie, bij iedere ontmoeting die je hebt. Leeftijdsadequaat optimaliseren is wat ik nastreef, maar ik geloof daarbij niet in één manier voor iedereen. Ik ben me bewust van het vertrouwen dat mensen moeten hebben om hun gezicht aan iemand toe te vertrouwen en evolueer elke dag om dat vertrouwen waard te blijven. Mijn operatietechnieken zijn gericht op minimale genezingstijd (zo kort mogelijke en onopvallend mogelijke littekens met zo efficiënt mogelijke operaties). Ik weet dat operaties een enorm positief verschil kunnen maken. Toch geloof ik niet in perfect, maar wel in optimaal. Het moet bij je passen."


Wanneer een facelift?

Heb je last van een verslapte gezichtshuid en zie je er vaak vermoeid uit? Dat kunnen we met een facelift verhelpen. De huid en het onderliggende spier- en bindweefsel worden strakker getrokken, waardoor je hals en kaak weer hun contouren terugkrijgen en je er weer op een natuurlijke manier uit komt te zien zoals je je voelt. Een facelift kan alleen gedaan worden wanneer de huid behoorlijk verslapt is. Wanneer de huid licht verslapt is, zijn er wellicht andere mogelijkheden geschikter. 

De stappen van een facelift

Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een moderne facelift kan uitstekend onder een “roesje” worden gedaan. Hierbij lig je ontspannen te slapen zonder dat je pijn hebt of de prikken van plaatselijke verdoving voelt, maar je blijft zelfstandig ademhalen. Mocht je liever onder narcose willen, dan is dat ook geen probleem.

Het standaard gebruikte sneetje wordt zo klein mogelijk gehouden. Het loopt van boven het oor, in de haargrens, vlak voor het oor door tot achter het oorlelletje. De lengte ervan is afhankelijk van de uitgebreidheid van de facelift. Tijdens de behandeling wordt de huid losgemaakt van het onderhuidse bind- en spierweefsel (SMAS). Deze SMAS laag is eigenlijk het fundament van het gezicht en heeft veel meer stevigheid dan de huid zelf. Door de SMAS te liften, gaat de huid vanzelf mee en bereik je het verfrissende effect. Via speciale hechtingen wordt deze SMAS laag daarna aangetrokken en vastgezet, waardoor je langer plezier van de ingreep hebt. Als laatste wordt de hoeveelheid overtollige huid weggesneden en de huid spanningsloos gehecht. Dit is belangrijk om een litteken te krijgen dat zo min mogelijk zichtbaar is. De ingreep zelf duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van de uitgebreidheid. 

De kosten van een facelift worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling en de keuze voor narcose of een roesje. Het kan zijn dat een overnachting noodzakelijk is bij deze ingreep.

De enbloc facelift van Mirjam

Mirjam had op zich niet zo’n probleem met ouder worden, maar vond dat haar uitstraling gewoon wat frisser kon. Vooral nadat ze 30 kilo was afgevallen, was naar eigen zeggen ‘alles gaan hangen’, terwijl ze zich feitelijk juist heel vitaal voelde. Ze wilde er van buiten graag precies zo uitzien als ze zich van binnen voelde.

Plastisch chirurg Jacques van der Meulen legde Mirjam uit dat de Enbloc halsfacelift hiervoor de uitgelezen methode is. Niet ‘op z’n Amerikaans’ zo strak mogelijk naar achteren trekken, wat er heel onnatuurlijk uitziet, maar juist subtiel omhoog trekken, wat een veel natuurlijker resultaat geeft. Zodat je er gewoon goed uitziet voor je leeftijd; precies wat Dr. Van der Meulen vanuit professioneel oogpunt wil bereiken.

Voorafgaand aan de Enbloc halsfacelift van Mirjam tekende Dr. Van der Meulen zeer nauwkeurig af waar de snedes geplaatst dienden te worden. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat is het van belang om het gezicht niet te beschadigen en littekentjes zo strategisch mogelijk te ‘plannen’; in natuurlijke plooien, waar je er zo min mogelijk van ziet. In het geval van een halsfacelift ligt die natuurlijke plooi vlak voor het oor, waarbij de lichtval vanaf de wang een natuurlijke schaduw creëert. Als het litteken precies daarin valt, zie je het eigenlijk niet. Tijdens deze zelfde sessie voerde Dr. Van der Meulen bij Mirjam bovendien een boven- en onder-ooglidcorrectie uit, die letterlijk zorgde voor een frisse blik.

Mirjam over het eindresultaat: “Na de operatie voelde ik me in eerste instantie alsof ik door een tractor was overreden, maar het was het echt waard, ik zie er nu veel uitgeruster uit. Ik ben gewoon nog mezelf, maar dan in een meer zelfverzekerde versie, wat voor mij een enorme meerwaarde is. Het is nu niet meer nodig, maar anders zou ik het zo weer doen!”

Meer lezen over De Kliniek? Lees er hier alles over. Wil jij meer weten over een facelift? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze plastisch chirurgen, wij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201