Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Borstlift

vanaf € 5.890,-

Borsten die weer fier rechtop staan

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

Altijd een natuurlijk resultaat

Mijn borsten zijn gaan hangen...

Na een zwangerschap, als je bent afgevallen of gewoonweg omdat je wat ouder bent: borsten kunnen door allerlei oorzaken gaan hangen. Vaak verdwijnt ook de vulling aan de bovenkant. Met een borstlift brengen we je de borsten weer terug naar de plek waar ze vroeger zaten. En als je wilt kan een implantaat voor extra volume zorgen.

Het behandeltraject

De stappen van een borstlift

  • Telefonische intake

    Telefonische intake

    Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

    Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

    Direct contact opnemen

    MA - DO 08.00 - 18.00

    VR 08.00 - 17.00

  • Advies gesprek met arts

    Consult met je behandelend arts

    Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

    Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen hoe een borstlift uitgevoerd kan worden en ook of het plaatsen van een implantaat een goede optie is. Is dat het geval, dan ga je verschillende maten en modellen passen om te bepalen welk implantaat het beste bij je figuur past. Daarvoor neem je een strak T-shirt mee, zodat je het effect goed kunt zien. Je krijgt eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

    Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

  • De behandeling

    De behandeling

    Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Dan tekent de chirurg op je borsten af waar de incisies komen en waar de tepel geplaatst zal worden. Een borstlift vindt plaats onder narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden.

    De chirurg verkleint de borsten door huid en klierweefsel aan de onderkant weg te halen en de tepel naar boven te verplaatsen. Een borstlift kan op verschillende manieren uitgevoerd worden:

    - via een incisie rond de tepelhof (bij een kleine lift van maximaal twee centimeter)
    - via een incisie rond het tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi (bij een middelmatige uitzakking of slapte)
    - via een ankervormige incisie (bij een uitgebreide lift wanneer jouw borsten sterk uitgezakt of verslapt zijn).

    Wanneer er implantaten geplaatst worden, zal de chirurg eerst de borstlift doen en daarna de implantaten plaatsen. Meestal worden er drains aangebracht om het overtollige wondvocht af te voeren, die worden de dag na de behandeling verwijderd.

  • Nazorg

    De nazorg

    Meestal mag je enkele uren na de operatie weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen.

    De eerste dagen kun je last hebben van wat napijn en zwelling. Daarvoor krijg je medicatie van ons mee. De eerste vier weken draag je een stevige sportbeha, zowel overdag als ’s nachts. De eerste week moet je echt rust houden. Een week na de operatie kom je langs om de hechtingen te laten verwijderen. Na drie weken kun je rustig je dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar zorg er wel voor dat er geen spanning op de borsten komt te staan. De meeste vrouwen zijn na zes weken weer helemaal hersteld.

    De littekens kunnen nog een poosje vrij vurig van kleur zijn, maar na verloop van tijd worden ze steeds minder zichtbaar. De littekens mogen het eerste jaar niet in de zon komen! Ook het gevoel in de tepels is de eerste maanden vaak anders. In sommige gevallen is die verandering blijvend.

    Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

  • Risico's

    Risico's

    Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

    Specifieke risico's van een borstlift zijn gevoelloosheid van de tepels en de vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens. Je moet er rekening mee houden dat de borsten niet altijd volledig symmetrisch zullen worden. Soms is het geven van borstvoeding niet meer mogelijk. Wanneer er implantaten geplaatst worden, is er een klein risico op kapselcontractie.

    Lees ook de chirurgische bijsluiter borstlift van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Borstlift + lipofilling

De Kliniek 2

Aflevering 6
Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in borstlifts. Zij zullen er alles aan doen om je borsten de vorm te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Meer informatie over een borstlift

Veelgestelde vragen

Hoef ik na een borstlift nooit meer een beha te dragen? Moet ik na de behandeling op controle komen? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder. 

Hoef ik na een borstlift nooit meer een beha te dragen?

Het is juist heel belangrijk dat je wél een beha draagt! Daarmee ondersteun je de borsten. Het verouderingsproces gaat immers gewoon door en wanneer je geen beha draagt zal het resultaat van de borstlift eerder verdwenen zijn.

Moet ik na de behandeling op controle komen?

Jazeker, wij vinden het prettig om te weten hoe het met je gaat. Een week na de behandeling kom je voor controle en eventuele verwijdering van de hechtingen naar de kliniek. Daarna kom je na 3 of 6 maanden op eindcontrole.

Ik rook, is dat een probleem?

Nicotine is niet goed voor het genezingsproces en kan het risico op infecties vergroten. Daarom raden we aan 6 weken voor de ingreep te stoppen met roken. Ook daarna is het beter om niet meer te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Hoe lang duurt het herstel na een borstlift?

Na een borstlift duurt het herstel meestal 4 tot 6 weken. Het is belangrijk om in deze periode voldoende rust te nemen en je lichaam de tijd te geven om te herstellen. Zware lichamelijke inspanning en activiteiten waarbij je je armen veel gebruikt, zoals sporten en zware dingen tillen, moeten tijdens het herstel vermeden worden.

Kan een borstlift helpen als mijn borsten door gewichtsschommelingen zijn veranderd?

Ja, een borstlift kan helpen om de vorm van je borsten te herstellen als deze door gewichtsschommelingen zijn veranderd. Het is echter belangrijk om een stabiel gewicht te hebben voor de ingreep, om het beste resultaat te bereiken en te behouden.

Kan ik een borstvergroting en borstlift in één operatie doen?

Ja, het is mogelijk om tijdens dezelfde operatie zowel een borstlift als een borstvergroting uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld met een prothese of door lipofilling, waarbij vet van een ander deel van je lichaam wordt gebruikt om je borsten te vergroten. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de extra risico's die hiermee gepaard kunnen gaan en dit grondig te bespreken met je arts.

Verandert een borstlift de grootte van mijn borsten?

Een borstlift is voornamelijk bedoeld om de vorm en positie van je borsten te verbeteren, niet om hun grootte te veranderen. Als je meer volume wenst, zou je kunnen overwegen om ook een borstvergroting te laten uitvoeren.

Wat is het verschil met een borstverkleining en een borstlift? 

Het verschil tussen een borstlift en een borstverkleining is dat bij een borstverkleining het overtollige volume wordt verwijderd, terwijl we bij een borstlift al het weefsel behouden en het gebruiken om het volume naar boven te brengen. In beide gevallen onderga je een borstlift, maar bij een borstverkleining wordt het overtollige weefsel weggehaald, terwijl dat bij een borstlift juist wordt gespaard. 

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een borstlift?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201