Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstlift met protheses van Marleen

Borstlift behandeld door Drs. Jeroen Schots

Borsten als theezakjes, niet leuk als je pas 34 bent. Daarom kwam Marleen naar Velthuis kliniek met de vraag: is daar iets aan te doen?

Marleen (34): “Ook ik heb de berichten in het nieuws gezien over borstprotheses. Maar ik heb er goed over nagedacht en heb helemaal geen klachten. Een borstlift mét protheses was de beste manier om weer mooie borsten te krijgen. Nu het volume weer terug is, voel ik me veel vrouwelijker. En dankzij de borstlift hangen ze ook niet meer. Ik ben nu niet meer zo onzeker als vroeger.”

Slappe borsten na borstvoeding
“Twee jaar geleden was ik al bij drs. Jeroen Schots op gesprek geweest omdat ik nadacht over zo’n ingreep. Voor de wens die ik had was een lift alleen niet voldoende, maar ik was er nog niet uit of ik wel implantaten wilde. Ik was pas net gestopt met borstvoeding dus ik dacht: ik geef het nog eventjes. Toen alle zwangerschapshormonen uit mijn lijf waren en ik bovendien tien kilo afgevallen was door sporten, was er van mijn borsten weinig meer over. Ik was blij met mijn figuur, maar heel ongelukkig met mijn borsten. Twee slappe theezakjes, dat is niet wat je in de spiegel wilt zien als je 34 bent.

Omdat er toch een behoorlijke prijs aan hangt, ben ik nog ergens anders geweest om te vergelijken. Maar dat beviel helemaal niet. Ik ben dus teruggegaan naar Velthuis kliniek, want uiteindelijk is geld niet het belangrijkste. Het gaat erom dat je blij bent met het resultaat en het gevoel dat je krijgt. En dat zat bij Velthuis kliniek wel goed. Bovendien had ik ervaringen van anderen gehoord die ook heel tevreden waren.”

Goed advies gekregen
“Dokter Schots heeft heel fijn uitgelegd hoe de ingreep zou verlopen en alle tijd genomen om op mijn vragen duidelijk antwoord te geven. Ik voelde me erg op mijn gemak bij hem. Die tweede keer wist ik zelf ook beter wat ik precies wilde, ik had duidelijk in mijn hoofd wat ik echt mooi vond en kon met plaatjes laten zien wat voor resultaat ik zou willen. Hij heeft me goed advies gegeven en liet de keuze voor wel of geen protheses volledig aan mij. Hij zei wel: als je dit resultaat wilt, is dit de beste optie. Hij adviseerde om ronde protheses te nemen. Dat vond ik spannend, maar dokter Schots legde het goed uit: door de vorm van mijn borsten zou je de ronding van de prothese niet zien. En omdat ik een best brede borst heb, geven ronde protheses ook geen kans op draaien. Ik heb dus weloverwogen voor deze protheses gekozen.”

Drukkend gevoel
“Op de dag van de ingreep dacht ik: wanneer komen de zenuwen? Maar die heb ik eigenlijk niet gehad. Het voelde allemaal prima, ik had geen twijfel. De narcose vond ik nog het meest spannend. Toen ik wakker werd had ik een heel raar gevoel, geen pijn maar een beklemmend gevoel. Dat werd goed opgepakt. Ik kreeg wat tegen de pijn en dat hielp snel. Ik mocht dezelfde dag nog naar huis.

Ik had bewust twee weken vrij genomen voor het herstel. Ik ben niet iemand die lang stil kan zitten, vind het lastig om alles uit handen te geven. Maar een weekje verplicht in bed is best lekker! Ik heb wel last gehad, vooral van dat drukkende gevoel. Er is iets in je borst geplaatst en aan de buitenkant heb je een bandage en een strakke beha. Je hebt dus druk van buitenaf en van binnenuit. Daarvoor heb ik oxycodon gekregen, dat werkte goed. Ik heb ongeveer een week last gehad, daarna ging het al een stuk beter. Na twee weken ben ik weer gaan werken.”

De cupmaat van vroeger
“De operatie is nu ruim een half jaar geleden. Als ik in de spiegel kijk, zie ik als eerste nog de littekens. Dat weet je van tevoren. Ze worden wel steeds minder. Ik heb in het begin littekenpleisters gebruikt en nu smeer ik ze in met littekencrème. Maar ondanks die littekens ben ik heel tevreden met het resultaat. Als ik bikini aan heb of een laag uitgesneden shirtje, dan ben ik ontzettend blij. Ik wilde niet dat het er nep uit zou zien, dat je meteen ziet dat het siliconen zijn. En dat is ook niet zo. Ik heb gewoon weer de cupmaat van vroeger.”

"Dokter Jeroen Schots heeft alles heel goed uitgelegd."

Bel 088 - 7785201