Blog
Voel je weer zelfverzekerd na een borstlift
Borsten kunnen door allerlei oorzaken slapper worden en gaan hangen. Misschien ben je veel afgevallen, ontstaan ze na een zwangerschap of komt het doordat je wat ouder bent. Hangende borsten gaan vaak gepaard met volumeverlies aan de bovenkant van je borsten. Je kunt hier erg onzeker door worden en dat is natuurlijk erg vervelend. Een borstlift kan dan een oplossing bieden. Met een borstlift worden je borsten weer teruggebracht naar de plek waar ze voorheen zaten.
De voorbereiding
Veel vrouwen twijfelen wanneer zij het beste een borstlift kunnen laten uitvoeren. Een specifiek ‘perfect’ moment is er meestal niet, maar je kunt zeker zorgen dat je een aantal zaken op orde hebt. Zo is het belangrijk dat je een stabiel gewicht hebt om het beste resultaat te bereiken en te behouden. Daarnaast is het van belang dat je (tijdelijk) gestopt bent met roken. Roken heeft een negatieve invloed op het herstelproces en kan het risico op infecties vergroten. Wij raden daarom altijd aan om minimaal 6 weken voor de ingreep te stoppen. Ook het kiezen van een betrouwbare kliniek en plastisch chirurg waarbij jij je op je gemak voelt en vertrouwen hebt in het eindresultaat is essentieel. Doe daarom vooraf altijd research, bijvoorbeeld door reviews te lezen of de voor- en na foto’s te bekijken. Dat jij er een goed gevoel bij hebt is echt het allerbelangrijkste!
Verschillende soorten borstliftprocedures
Bij een borstlift verkleint de plastisch chirurg de borsten door overtollige huid van de borst weg te halen en de tepel naar boven te verplaatsen. Een borstlift wordt altijd onder narcose gedaan, maar kan op verschillende manieren uitgevoerd worden.
- Wanneer er een kleine borstlift van maximaal twee centimeter uitgevoerd wordt, dan gebeurt dit via een incisie rond de tepelhof.
- Bij een middelmatige verslapping of uitzakking, wordt gekozen voor een incisie rond het tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi.
- Een laatste optie is via een ankervormige incisie. Dat is een incisie rond de tepelhof, een verticale snede tussen de tepel en de borstplooi en in de borstplooi. Dit gebeurt voornamelijk bij een uitgebreide borstlift, wanneer de borsten sterk verslapt of uitgezakt zijn.
Wanneer je kiest voor een combinatie met een borstvergroting, en dus implantaten krijgt, zal de plastisch chirurg eerst de borstlift uitvoeren en vervolgens de implantaten plaatsen.
Ervaringen rondom een borstlift
Wanneer je een borstlift overweegt, ben je vast ook benieuwd hoe anderen deze ingreep hebben ervaren. Zowel wij als de cliënten die al een borstlift ondergaan hebben, vinden het daarom belangrijk om hun verhaal te delen. Zo ook Marleen. Zij was blij met haar figuur, maar heel ongelukkig met haar borsten. Twee slappe theezakjes, dat is niet wat je in de spiegel wilt zien als je 34 bent. Zij kwam voor een borstlift met protheses naar onze plastisch chirurg Jeroen Schots. Haar hele ervaring vind je hier.
Borstlift kosten
Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij een borstlift; zo kun je kiezen voor de standaard borstlift of de uitgebreide borstlift en kun je het combineren met een borstvergroting. Tijdens het consult beslis je samen met de arts welke behandeling het beste bij jou past. De prijs zal daardoor ook afhankelijk zijn van de gekozen ingreep. Bij Velthuis kliniek is een standaard borstlift mogelijk vanaf 5890 euro.
Twijfel jij of een borstlift iets voor jou is? Maak gerust eens een afspraak bij een van onze plastisch chirurgen, zij helpen je graag verder!