Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Alles uit aflevering 6 van tv-programma De Kliniek

plastisch chirurg Marijke van den Elzen Door Marijke van den Elzen - 26 / 06 / 2022

Afgelopen zaterdag was de zesde aflevering van het RTL 4 tv-programma 'De Kliniek' te zien. We volgden plastisch chirurg Marijke van den Elzen tijdens haar werk, en zagen cliënt Ella die een borstlift onderging. Wij geven je graag nog wat extra informatie over alle elementen uit deze aflevering.

Maak kennis met plastisch chirurg Marijke van den Elzen

De balans vinden tussen de schoonheid en de functie. Dat is de uitdaging voor dr. Marijke van den Elzen. "Wanneer deze balans er voor je gevoel niet meer is, ga ik graag met je in gesprek hoe dit zoveel mogelijk terug gevonden kan worden. Samen met jou kijk ik naar de opties en aangepast op jouw wensen en de mogelijkheden van je lichaam, zoeken we samen naar de beste oplossing. Het gaat in de plastische chirurgie beslist niet – zoals het vooroordeel vaak is – alleen om de esthetiek. Het is altijd een combinatie van esthetiek en functionaliteit.

De diversiteit van de plastische chirurgie vind ik fijn; ik behandel van jong tot oud, man en vrouw, van voeten tot oren of vagina. Soms haal ik overbodige huid weg bij mensen die veel zijn afgevallen en op andere momenten ben ik bezig met microchirurgie, waarbij ik op de millimeter werk. Ik vind het ontzettend belangrijk om goed te luisteren naar de wensen van mijn cliënten, maar ook om eerlijk en open te zijn over wat wel en niet kan. Ik wil dat iedereen goed voor ogen heeft waarmee hij of zij wakker wordt."


Meer over de borstlift

Na een zwangerschap, als je bent afgevallen of gewoonweg omdat je wat ouder bent: borsten kunnen door allerlei oorzaken gaan hangen. Vaak verdwijnt ook de vulling aan de bovenkant. Met een borstlift brengen we je de borsten weer terug naar de plek waar ze vroeger zaten. En als je wilt kan een implantaat voor extra volume zorgen.

Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Dan tekent de plastisch chirurg op je borsten af waar de incisies komen en waar de tepel geplaatst zal worden. Een borstlift vindt plaats onder narcose. De chirurg verkleint de borsten door huid en klierweefsel aan de onderkant weg te halen en de tepel naar boven te verplaatsen. Een borstlift kan op verschillende manieren uitgevoerd worden:

- via een incisie rond de tepelhof (bij een kleine lift van maximaal twee centimeter)
- via een incisie rond het tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi (bij een middelmatige uitzakking of slapte)
- via een ankervormige incisie (bij een uitgebreide lift wanneer jouw borsten sterk uitgezakt of verslapt zijn).

Wanneer er implantaten geplaatst worden, zal de plastisch chirurg eerst de borstlift doen en daarna de implantaten plaatsen. Meestal worden er drains aangebracht om het overtollige wondvocht af te voeren, die worden de dag na de behandeling verwijderd.

De borstlift van Ella

Ella was al een aantal jaar onzeker over haar borsten, die waren gaan hangen na haar zwangerschap. Ze schaamde zich hier bijvoorbeeld voor als ze na het volleyballen onder de douche stond samen met haar volleybalvriendinnen, die wél mooie borsten hebben. Om te kijken wat er aan haar hangende borsten gedaan kon worden, ging Ella op consult bij Velthuis kliniek.

Plastisch chirurg Marijke van den Elzen legde Ella uit dat ze de positie van Ella’s tepels wat omhoog kon plaatsen en de ‘huidenvelop’ daaronder wat smaller kon maken,
waardoor de borsten ook weer meer omhoog zouden gaan staan. Met behulp van tape kon dr. Van den Elzen dit effect al provisorisch nabootsen, zodat Ella vooraf al een goede indruk kreeg van het resultaat dat ze kon verwachten. Op zich had Ella van zichzelf al een mooi volume, maar bij een borstlift zou wat meer bolling bovenin het decolleté welkom zijn.

Om dit te bereiken, adviseerde dr. Van Elzen om wat natuurlijk vet rond de navel weg te halen en dit naar boven te verplaatsen. Voorafgaand aan de borstlift tekende dr. Van den Elzen rond Ella’s borsten de zones af waar ze ging opereren. Vervolgens startte ze met het ‘oogsten’ van de goede vetcellen uit de buik. Omdat het vet rond de buik van nature heel zacht is, zijn deze vetcellen heel geschikt om in een borst te spuiten. Zodra het potje met vet gevuld was, kon dr. Van den Elzen Ella’s tepels verplaatsen. Omdat bij Ella alleen een borstlift werd uitgevoerd, werd verder alleen huid weggehaald, en geen borstklierweefsel. Met behulp van een tepelmalletje werden Ella’s tepels aan beide zijden vervolgens exact gelijk gemaakt, met een ‘ideale diameter’ van 42mm.

Ella over het eindresultaat: “Ik heb geen ‘lege theezakjes’ meer, maar mooie volle borsten die weer gezien mogen worden. Van pijn heb ik niet zoveel last gehad, rond mijn borsten eigenlijk nog minder dan rond mijn buik. Ik voel me nu eindelijk weer helemaal mezelf en ben heel blij met de keuze die ik heb gemaakt.”

Meer lezen over De Kliniek? Lees er hier alles over. Wil jij meer weten over een borstlift? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze plastisch chirurgen, wij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201