Ooglidcorrectie: behandeling en kosten | Velthuis kliniek

Ooglidcorrectie

Waar kijken we het eerst naar wanneer we iemand ontmoeten? Precies: naar de ogen. In een fractie van een seconde beoordelen we de oogopslag – en daarmee ook iemands fysieke toestand en humeur. Hangende oogleden of flinke wallen geven de indruk dat je moe, somber of verdrietig bent. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn!

Met een ooglidcorrectie kunnen we dit probleem verhelpen. Afhankelijk van de klachten kan een onderooglidcorrectie of een bovenooglidcorrectie uitkomst bieden. Soms worden deze ingrepen ook tegelijk gedaan. Resultaat: een frisse, uitgeruste blik die je échte ik weerspiegelt.

Meer informatie

Hangende oogleden of wallen onder de ogen geven een vermoeid of somber uiterlijk. Dat is te verhelpen. Van deze ingreep heeft u gemiddeld tien tot vijftien jaar plezier. Bij een bovenooglidcorrectie wordt een sneetje gemaakt in de oogplooi. Er wordt een reepje huid en soms een stukje spier verwijderd en indien nodig wordt ook overtollig vet weggehaald. Daarna wordt het sneetje gehecht. Omdat het litteken precies in de oogplooi valt, is het na een aantal weken nauwelijks zichtbaar.

Bij verslapte onderoogleden of wallen kunnen we een onderooglidcorrectie uitvoeren. De incisie valt vlak onder de wimperrand en laat dus een nauwelijks zichtbaar litteken achter. Er wordt een reepje huid en eventueel overtollig vet weggenomen. Het schotje dat het vet moet tegenhouden wordt verstevigd. Soms wordt het vet niet weggehaald maar opnieuw verdeeld in de groef tussen neus en ogen. Zo voorkomen we dat de ogen na verloop van tijd ‘hol’ worden.

Indien nodig wordt ook de oogkringspier een stukje ingekort en gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek. Deze techniek (spiersuspensie) zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt. Hoewel het een relatief kleine ingreep is, vergt hij veel ervaring en inzicht. Natuurlijk wilt u niet opeens een totaal andere oogopslag krijgen. Dan is het goed om te weten dat onze plastisch chirurgen alle verschillende operatietechnieken beheersen en weten hoe ze het mooiste, meest natuurlijke resultaat kunnen bereiken.

Welke ingreep?

Zit er teveel huid boven de ogen en hangen de oogleden zwaar naar beneden? Dan is een bovenooglidcorrectie nodig. Er wordt dan een reepje huid van het bovenooglid weggenomen en ook kan de vorm van het oog verfraaid worden. Zo krijg je de frisse oogopslag van vroeger terug. En omdat het litteken precies in de oogplooi valt, is het later nauwelijks zichtbaar.

Lees alle informatie over een bovenooglidcorrectie.

Heb je last van wallen onder je ogen of hangt de huid er als een slap ‘zakje’ naar beneden? Dan is een onderooglidcorrectie nodig. Er wordt dan een reepje huid en eventueel overtollig vet onder het oog weggenomen. Het schotje dat het vet moet tegenhouden, wordt verstevigd. Het sneetje komt vlak onder de wimperrand en laat dus een nauwelijks zichtbaar litteken achter. Soms wordt ook de oogkringspier een stukje ingekort, zodat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt.

Lees alle informatie over een onderooglidcorrectie.


Foto's voor en na de behandeling(11)

Ooglidcorrectie onder en boven.

Deze behandeling is uitgevoerd door Jeroen Schots, Plastisch chirurg

Ooglidcorrectie onder en boven.

Deze behandeling is uitgevoerd door Dietmar Ulrich, Plastisch chirurg

Ooglidcorrectie onder en boven.

Deze behandeling is uitgevoerd door Jeroen Schots, Plastisch chirurg

Ooglidcorrectie onder en boven.

Deze behandeling is uitgevoerd door Leon van Adrichem, Plastisch chirurg

Ooglidcorrectie onder en boven.

Deze behandeling is uitgevoerd door Maarten Fechner, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Erik Laban, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Erik Laban, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Leon van Adrichem, Plastisch chirurg

Ooglidcorrectie onder en boven.

Deze behandeling is uitgevoerd door Leon van Adrichem, Plastisch chirurg

Een ooglidcorrectie wordt vaak gedaan om cosmetische redenen. Wanneer je in de spiegel een vermoeid gezicht ziet bijvoorbeeld, terwijl je toch goed geslapen hebt. Of wanneer je een sombere uitstraling hebt, terwijl je eigenlijk heel vrolijk bent. Daarbij kunnen hangende oogleden of wallen je ook ouder laten lijken. Een ooglidcorrectie geeft je de frisse oogopslag van vroeger weer terug.

Vanaf welke leeftijd

De meeste mensen laten een ooglidcorrectie doen rond hun veertigste jaar. Maar wanneer hangende oogleden in de familie zitten, kan de erfelijke aanleg ervoor zorgen dat je al veel eerder over zo’n ingreep nadenkt. Ook op latere leeftijd wordt een ooglift nog regelmatig gedaan. We worden immers steeds fitter en vitaler oud en willen dan een uitstraling die daarbij past. 

Medische indicatie

Naast cosmetische zijn er ook medische redenen zoals zwaar overhangende oogleden die het zicht flink belemmeren. Dat kan lastig zijn in het dagelijks leven (denk bijvoorbeeld aan autorijden). Ook hoofdpijnklachten kunnen het gevolg zijn van gezakte oogleden, omdat je de hele dag door de spieren in je voorhoofd aanspant om je oogleden open te houden. In sommige gevallen vergoedt de zorgverzekering dan de ingreep. Tijdens het consult kan de chirurg bepalen of er een medische indicatie is.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent, en ook of het een boven- of onderooglidcorrectie moet worden. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke kosten van de ooglidcorrectie (deze regeling geldt niet wanneer het een consult in een verzekerd traject betreft).

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. Vervolgens kan de behandeling starten. We beginnen met een plaatselijke verdoving. Tijdens de ingreep bent u dus gewoon wakker, maar u voelt verder niets. De verdovende vloeistof bevat adrenaline, deze stof zorgt ervoor dat het bloeden wordt beperkt.

Sommige mensen voelen weinig van de verdovingsinjecties, anderen ervaren ze wel als vervelend. Als u wilt kan een ooglidcorrectie ook onder narcose worden uitgevoerd.

Zo verloopt een bovenooglidcorrectie

De chirurg tekent op het bovenste ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Dan snijdt hij een reepje huid weg. Soms wordt er ook een stukje van de oogkringspier weggenomen. Is er een teveel aan vet aanwezig, dan wordt ook dat verwijderd. Na de ingreep worden de haarvaatjes dichtgebrand en het sneetje weer gehecht. We koelen de oogomgeving meteen, om de zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

Zo verloopt een onderooglidcorrectie

Voor een onderooglidcorrectie zijn verschillende opties, afhankelijk van de oorzaak van het probleem.

Bij vetwallen: wanneer er sprake is van veel uitpuilend vet onder de ogen wordt er vaak gekozen voor het verwijderen via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid. De incisie die hiervoor gemaakt wordt hoeft niet gehecht te worden en er ontstaan geen zichtbare littekens.

Bij huidzakjes: wanneer er te veel losse huid zit op de onderoogleden, zal de chirurg een klein sneetje maken, vlak onder de wimperrand. Vervolgens wordt een reepje huid weggehaald en de incisie weer gehecht. Hierdoor kan een klein litteken zichtbaar blijven.

De Hamra-techniek: bij deze techniek wordt het vet niet weggehaald maar onderhuids verplaatst naar de groef tussen neus en ogen. Daardoor kan worden voorkomen dat de ogen na verloop van tijd wat 'hol' kunnen worden. Indien nodig wordt ook de oogkringspier een stukje ingekort en gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek. Deze techniek (spiersuspensie) zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt.

Verdoving

In de meeste gevallen opereren wij onder plaatselijke verdoving. Alleen voor een onderooglidcorrectie via de binnenzijde van uw oog gaat u onder narcose.

Veel mensen vinden de injecties met verdovingsvloeistof vervelend. Als u wilt kan de operatie ook onder sedatie worden uitgevoerd. Bij een sedatie wordt u, net als bij een narcose, in slaap gebracht. Het verschil met een narcose is echter dat u tijdens de ingreep steeds goed wakker te maken bent terwijl u toch een uitstekende pijnstilling hebt. Het grote voordeel van een sedatie is dat u snel na de ingreep weer fit bent en naar huis kunt gaan. Uw arts zal met u bespreken wat voor u de beste optie is.

Na de ingreep

U mag meteen naar huis. U mag echter niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die u naar huis kan brengen. 

De eerste dagen zullen uw ogen gezwollen en blauw zijn. Door goed en regelmatig te koelen worden zwellingen en bloeduitstortingen aanzienlijk minder. De meeste mensen dragen een zonnebril wanneer ze die eerste week de deur uit gaan. Na een week mogen de hechtingen eruit en bent u meestal wel weer toonbaar. Soms blijft de huid nog langer rood zien; met name bij een dunne huid kan dit wel enkele maanden duren.

De napijn is voor elke cliënt anders. Meestal verloopt het herstel nagenoeg pijnloos. Heeft u toch wat last, dan volstaat een paracetamol.

Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling al goed te zien. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden zichtbaar. Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in uw medische dossier.

Risico's

Net als elke operatie brengt ook een ooglidcorrectie risico’s met zich mee. Er is een risico op een allergische reactie op de verdovingsvloeistof, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat we steriel werken, een infectie ontstaan. De kans hierop is klein zo’n 1 tot 2%.

Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Gelukkig hoeft dit geen negatieve gevolgen te hebben voor het uiteindelijke resultaat. Soms trekt de huid wat strakker dan de bedoeling was. Dit kunnen we met een kleine correctie verhelpen.

Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom raden we u dringend aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Lees de chirurgische bijsluiter onderooglidcorrectie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie
Lees de chirurgische bijsluiter bovenooglidcorrectie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Is een narcose nodig?

Een onderooglidcorrectie wordt doorgaans onder lokale verdoving of onder sedatie uitgevoerd. Het voordeel hiervan is dat u na de behandeling weer snel wakker en helder bent en u de kliniek in goede conditie weer kan verlaten. Bij sommige onderooglidcorrecties is een narcose wel noodzakelijk.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een onderooglidcorrectie na een week weer aan het werk. Dat komt met name omdat u die eerste week niet toonbaar bent. U mag die week al wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanningen (ook tillen) mag de eerste maand na de ingreep niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan zijn dat u zich sneller fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Mag ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

U mag nadat de hechtingen zijn verwijderd weer lenzen dragen. Mits u niet aan de oogleden hoeft te trekken om ze in en uit te doen. U mag wel gewoon een bril dragen.

Ik wil graag mijn oogleden laten corrigeren, maar ben echt bang voor de ingreep. Is er een oplossing?

Heeft u veel moeite met het idee dat er dichtbij uw ogen geopereerd wordt, dan kunt u worden behandeld onder narcose. Dit is zowel voor u als voor de plastisch chirurg veel aangenamer. De kosten voor een narcose bedragen € 600,00. De Velthuis Kliniek werkt met de beste narcosemiddelen en u staat de totale operatietijd onder controle van een anesthesist en zijn assistent.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een bovenooglidcorrectie na een week weer aan het werk. Dat komt met name omdat u de eerste week niet toonbaar bent. U mag die week wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanning mag de eerste maand na de operatie niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

In het basispakket wordt een ooglidcorrectie zelden vergoed en alleen wanneer er sprake is van een aangeboren afwijking of bij de geboorte aanwezige chronische aandoening. In het aanvullende pakket is soms wel een ooglidcorrectie vergoeding opgenomen voor. De criteria voor vergoeding van een ooglidcorrectie zijn echter erg aangescherpt; klachten van moeheid en een zwaar gevoel zijn niet voldoende meer voor om voor een ooglidcorrectie vergoeding op basis van een medische indicatie in aanmerking te komen. Elke verzekeraar heeft eigen criteria voor hoever de huid op of over de wimpers moeten vallen. Daarnaast kunnen er nog aanvullende criteria per zorgverzekeraar zijn bepaald. Informeer daarom bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. De aanvraag van een machtiging is verplicht. Deze zullen wij voor u aanvragen indien de plastisch chirurg vergoeding mogelijk acht. Exclusieve samenwerking met zorgverzekeraar CZ, Achmea, ONVZ, P&V en VVaa voor bovenooglidcorrectie Wanneer u een aanvullende zorgverzekering heeft bij zorgverzekeraar CZ, Achmea (behalve Kiemer, De Friesland en FBTO) of ONVZ, P&V en VVaa (labels die vallen onder MultiZorg), en u een bovenooglidcorrectie wilt ondergaan, kunt u, met de verwijsbrief van uw huisarts, via het informatiecentrum direct een afspraak maken voor een consult waarin de plastisch chirurg zelf meteen beoordeelt of uw behandeling vergoed wordt. U weet dan meteen waar u aan toe bent, wel zo gemakkelijk. Patiënten met een zorgverzekering bij het label CZ (incl. Delta Lloyd en OHRA) krijgen een bovenooglidcorrectie niet vergoed bij ieder ziekenhuis maar wel bij een van de door CZ speciaal geselecteerde klinieken in Nederland waaronder Velthuis kliniek, mits uiteraard voldaan wordt aan de polisvoorwaarden van de betreffende CZ zorgverzekering. De plastisch chirurg kan dat direct bepalen,er hoeft geen machtiging aangevraagd te worden. Let u wel op dat u voldoende aanvullend verzekerd bent. Wij raden u aan dit vooraf goed uit te zoeken bij uw zorgverzekeraar.

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door zorgverzekeraars?

Wanneer het zicht ernstig is beperkt door verslapping of verlamming van bovenoogleden wordt een bovenooglidcorrectie vergoed vanuit de basisverzekering. Indien er voldaan wordt aan de criteria van de zorgverzekeraar wordt de behandeling vergoed. Houd echter wel rekening met uw eigen risico. Een verwijsbrief van uw huisarts is nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Aan de volgende criteria moet worden voldaan: De verslapping/verlamming van het bovenooglid veroorzaakt een verticale ooglidspleet van 7mm of minder. Dit komt overeen met de situatie dat de onderrand van het bovenooglid of de overhangende huidplooi 1mm of lager boven het centrum van de pupil hangt. Gemeten wordt ter hoogte van het centrum van de pupil terwijl de patiënt ontspannen recht vooruit kijkt. Het dient aannemelijk te zijn dat correctie van het bovenooglid deze gezichtsveldbeperking oplost. Het moet gaan om een gezichtsveldbeperking die tot belemmeringen in het dagelijks functioneren leidt. Subjectieve klachten alleen, zoals vermoeide ogen, druk op de ogen, hoofdpijn of vermoeid uitzien, zijn onvoldoende reden/aanwijzing om te kunnen spreken van een gezichtsveldbeperking. Om u snel en goed te helpen kunt u bij Velthuis kliniek voor een bovenooglidcorrectie een zogenaamd fotoconsult aanvragen. Tijdens dit speciaal korte en gratis consult wordt er een foto van uw ogen gemaakt. Uiterlijk de volgende dag bekijkt een plastisch chirurg van Velthuis kliniek uw foto en beslist de arts of Velthuis kliniek een machtiging zal aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar beoordeelt uiteindelijk of de machtiging wordt gehonoreerd en of de behandeling vergoed of gedeeltelijk vergoed wordt.

Mevrouw Milder had last van haar zware oogleden. De bovenooglidcorrectie door drs. Erik Laban werd volledig vergoed door de zorgverzekering.

Mevr. Milder (61): “Twee jaar geleden ben ik al bij de plastisch chirurg in het ziekenhuis geweest om iets aan mijn zware oogleden te laten doen. De chirurg bekeek me en ik proefde uit zijn houding dat hij mijn klacht maar onzin vond. Van de zorgverzekeraar moest ik een selfie opsturen, zodat ze konden beoordelen of ik voor vergoeding in aanmerking kwam. Na een paar dagen kreeg ik al te horen dat er geen medische noodzaak was.

Ik heb er twee jaar in berust met wisselende klachten maar ik kreeg er steeds meer last van. Ik had echt hinder van mijn oogleden, het voelde zwaar en verdrietig en het irriteerde heel erg. Uiteindelijk dacht ik: dan betaal ik het maar zelf.

Eerder al had ik bij Velthuis kliniek ontsierende rode adertjes laten laseren. Ik werd er zo correct en prettig behandeld, dat doet je ontzettend goed. Nu ging ik vragen of ze mijn oogleden wilden doen. Tijdens de eerste afspraak zijn er meteen foto’s gemaakt, niet alleen van de voorkant maar ook van de zijkant. Dat geeft een goed beeld en dan zie je werkelijk wat er aan de hand is. De foto’s waren blijkbaar direct overtuigend want ik kreeg al snel bericht dat de ingreep vergoed zou worden.

Dokter Laban vertelde heel duidelijk wat er ging gebeuren. Hij was heel zakelijk en duidelijk, daar voelde ik me prettig bij. Een week later al kon ik geholpen worden. Ik was best zenuwachtig, je moet toch de regie uit handen geven. Heel fijn was dat dokter Laban me zelf op kwam halen en meenam naar de behandelkamer. Dat gaf vertrouwen en deed me heel goed. Ik ging op de behandeltafel liggen en binnen no time was het klaar. Toen ik weer rechtop mocht zitten, leek het alsof er een hek van mijn hoofd getild was. Dat hele zware stuk was weg, het luchtte meteen op. De dagen na de ingreep ben ik erg blauw geweest. Ik ging zelfs niet met een zonnebril op de hond uitlaten, ik heb me echt anderhalve week verstopt. Maar het was het zó waard. Behalve dat ik een stuk vermoeidheid kwijt ben, ben ik ook van die zware oogleden af. Ik kan me weer goed opmaken en merkte dat ik ineens makkelijk mascara op kon doen. Ik kijk weer fris in de spiegel en als er foto’s gemaakt worden, kijk ik zonder problemen recht in de lens. Dat had ik al een hele tijd niet meer gedaan.

Ik ben echt razend enthousiast en had het veel eerder moeten doen. Velthuis kliniek is gewoon keurig. Niet overdreven, geen toeters en bellen maar gewoon: een eerlijk verhaal.”


Dhr. Moret had zoveel last van zijn overhangende oogleden, dat hij ze met zijn vinger open moest houden. Dr. Leon van Adrichem voerde een bovenooglidcorrectie uit.

Dhr. Moret (68): “Eigenlijk heb ik veel te lang gewacht met die operatie. Mijn oogleden waren al zover gezakt dat ze voor mijn pupil hingen. Ik moest mijn oogleden de hele dag met mijn vinger omhoog duwen om iets te kunnen zien. De druk op mijn ogen was enorm en ’s avonds had ik veel last van vermoeidheid. Ook met autorijden en sporten is het heel lastig als je niets ziet in de hoeken. Op het laatst werd het echt te gek, en toen ben ik naar de huisarts gegaan.

In het ziekenhuis waar ik al onder behandeling was bij de neuroloog, heb ik een gesprek gehad met de arts die mijn bovenoogleden zou doen. Maar vervolgens kreeg ik bericht van zorgverzekeraar CZ dat ze geen verbintenis hadden met dat ziekenhuis. Dat betekent dat de ingreep dus niet vergoed zou worden. Ik kreeg een lijstje van ziekenhuizen en klinieken waar wel afspraken mee zijn gemaakt. De keuze voor Velthuis kliniek heb ik puur gevoelsmatig gemaakt. Het voelde goed.

Je hebt weleens dat het lekker klikt met een arts en dat had ik tijdens het eerste consult al met dr. Van Adrichem. Dat is heel fijn. Het was meteen duidelijk dat de ingreep vergoed zou worden en het kon vier weken later al gebeuren. Je hoort vaak dat de verdovingsprik het ergste is. Ik had me dus op alles voorbereid, maar het viel bijzonder mee. Tijdens de ingreep zei dr. Van Adrichem steeds wat hij ging doen, dat was heel prettig. De ingreep was echt een fluitje van een cent, het was klaar voordat ik wist.

Achteraf kan ik alleen maar zeggen: wat een zaligheid dat ik het heb laten doen. Die druk op mijn ogen is weg en de vermoeidheid is veel minder. Ook met sporten is het heel fijn. Het trekt nog een klein beetje, maar dat gaat nog over. Ik hoor van kennissen dat ik er tien keer beter uit zie. Ik hoefde er niet mooier van te worden hoor, maar het valt wel echt op. Ik kan echt alleen maar positief zijn over de kliniek, de artsen en het personeel. De kliniek straalt rust uit, iedereen is vriendelijk en hartstikke deskundig. Alle afspraken worden voortreffelijk op tijd geregeld en hoe het personeel met je omgaat, dat is niet te vergelijken met een ziekenhuis. Wat mij betreft: een dikke tien voor iedereen!”


Mevrouw Kuypers had last van hangende bovenoogleden door ptosis (verslapping van de spier die het ooglid omhoog trekt). Haar ptosiscorrectie werd volledig vergoed door de zorgverzekering.

Mevrouw Kuypers (51): “Mijn oogleden hingen meer dan halverwege over mijn ogen. Ik keek als het ware tegen een plafond en zeker ’s avonds had ik moeite mijn ogen open te houden. Daarnaast vond ik het cosmetisch niet mooi. Ik stoorde me er al langer aan, maar toen mijn dochter vertelde dat ze ging trouwen besloot ik er iets aan te laten doen. Ik wilde al jaren niet meer op de foto en bij een bruiloft ontkom je daar niet aan… De huisarts stelde voor dat ik met mijn zorgverzekeraar CZ zou bellen om te overleggen naar welk ziekenhuis of kliniek ik kon. CZ raadde Velthuis kliniek aan. Dus heb ik een afspraak gemaakt in Eindhoven bij drs. Jeroen Schots.

Het consult verliep heel soepel. De consulente vertelde wat er ging gebeuren en maakte foto’s. De chirurg bevestigde meteen dat de ingreep in verband met de ptosis gewoon vergoed zou worden, daar was geen discussie over mogelijk. Hij legde uit wat hij ging doen en hoe de nabehandeling zou gaan. Ik hoefde er verder niet meer over na te denken: het stond voor mij vast dat ik het zou laten doen.

De operatie verliep prima – je kunt beter een bovenooglidcorrectie laten doen dan laten boren bij de tandarts. Het stelt werkelijk niks voor. Je krijgt een plaatselijke verdoving, de ingreep duurt een uur en daarna moet je koelen met doperwtjes. Dat heb ik heel goed gedaan en ik heb na de ingreep dan ook nauwelijks last gehad van pijn. Na een week ben ik weer gewoon aan het werk gegaan. Eén oog was nog wat blauw, maar dat kon ik prima camoufleren. Na 14 dagen was het helemaal bijgetrokken.

Wat ik heel prettig vond bij Velthuis kliniek, is dat je keurig op tijd aan de beurt bent. Je wordt netjes en correct behandeld, ze nemen alle tijd voor je. De dag na de ingreep werd ik gebeld om te vragen hoe het ging, dat vond ik heel attent.

Ik ben heel blij met het resultaat. Achteraf denk ik: ik had het jaren eerder moeten doen, Nu zeggen mensen ook: het was toch wel erg, die oogleden van jou. Ik heb geen last meer met kijken of van vermoeide ogen. Maar mijn uiterlijk is toch wel het grootste verschil. In mei gaat mijn dochter trouwen en daar kijk ik nu enorm naar uit!”


Dankzij plastisch chirurg Laban is Robey(50) verlost van zijn wallen en overhangende oogleden.

Robey Sjarbaini: “Ik heb Indonesische roots en dat ik wallen kreeg is eigenlijk genetisch bepaald. Mijn vader en mijn opa hadden het ook. Daarbij werden mijn oogleden ook steeds zwaarder. Als ik mijn ogen open deed, ging dat in twee keer: eerst mijn oogleden omhoog en daarna mijn voorhoofd. Af en toe hield ik mijn oogleden met mijn vingers omhoog en dat voelde alsof er tien kilo werd opgetild – wat een opluchting. Ik wilde er al jaren iets aan laten doen, en een paar maanden geleden heb ik de beslissing gewoon genomen. Tijdens het consult bleek meteen dat ik zowel een boven- als onderooglidcorrectie nodig had.
De operatie vond plaats onder sedatie, daar heb ik dus niets van meegekregen. Drs. Laban heeft het vet uit de wallen vanuit de binnenkant van mijn oogleden weggehaald en boven mijn ogen het huidoverschot verwijderd. Ik ben in totaal een uurtje of anderhalf weggeweest. Nadat ik was bijgekomen mocht ik naar huis. Ik heb een paar dagen met ijs op mijn ogen gelegen om de zwelling tegen te gaan. Pijn? Helemaal niet gehad. Wel blauwe verkleuringen, maar die trekken nu langzaam weg.
Inmiddels zijn we drie weken na de ingreep en het gaat in principe goed. Het begint wel een beetje te trekken, omdat de zwelling nu wegtrekt. Het moet allemaal even zijn plek krijgen, merk ik. Ik ben nu al tevreden met het resultaat maar het wordt de komende maanden nog steeds beter. Iedereen zegt nu al: wat wordt het mooi zeg. Binnenkort zie ik er weer beeldig uit, haha.
Ik heb het hele traject bij Velthuis kliniek als uitermate prettig ervaren. Alle medewerkers zijn supervriendelijk en zien ook echt wat er gebeurt. Vlak voor de ingreep zei één van de dames: u ziet wat bleek, gaat het wel? Tja, het was de eerste keer dat ik in een ziekenhuis lag, dus wat wil je. Maar op de gang kwam ik drs. Laban nog tegen en die was heel relaxed. Als je al nerveus bent, dan ontnemen ze je dat gelijk. Helemaal goed dus.”

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren specialisten.
  • Moderne technieken voor een natuurlijk resultaat.
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht naar uw wensen.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen techniek. Ook maakt het uit of voor een enkele of gecombineerde ingreep kiest. Tijdens het consult zal de arts u vertellen over de verschillende keuzes en de kosten.

Let op: prijzen gelden steeds voor behandeling aan beide ogen.


In sommige gevallen wordt het vergoed door de zorgverzekeraar vergoed. De regels hiervoor zijn echter streng – wanneer het puur om een cosmetische verbetering gaat, is geen vergoeding mogelijk. Tijdens een consult kan de plastisch chirurg beoordelen of u eventueel voor een vergoeding in aanmerking komt.

Behandeling (beide ogen) Prijs
Bovenooglidcorrectie met lokale verdoving v.a. € 1.250,-
Bovenooglidcorrectie met sedatie v.a. € 1.600,-
Onderooglidcorrectie klein met lokale verdoving v.a. € 1.800,-
Onderooglidcorrectie klein met sedatie v.a. € 2.100,-
Onderooglidcorrectie groot met lokale verdoving v.a. € 2.100,-
Onderooglidcorrectie groot met sedatie v.a. € 2.400,-
Boven- en onderooglidcorrectie met lokale verdoving v.a. € 2.850,-
Boven- en onderooglidcorrectie met sedatie v.a. € 3.250,-

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgespek.

Onze plastisch chirurgen (15)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten