Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

6 fabels over een ooglidcorrectie

10 / 02 / 2020

‘Spannend’. ‘Beetje eng’. Dat zijn de woorden die wij in onze kliniek het meest horen als we een eerste gesprek hebben met iemand die interesse heeft in een ooglidcorrectie. Logisch natuurlijk, want je gaat niet elke dag op visite in een kliniek bij een plastisch chirurg. Wij begrijpen dat je de nodige twijfels kan hebben over een ingreep aan je ogen, en die bespreken wij graag met je. Te beginnen met het wegnemen van enkele veelgehoorde fabeltjes. Want die maken het voor jou onnodig spannend.

Trap niet met open ogen in deze fabels

De wereld van cosmetische en plastische chirurgie heeft vaak te maken met broodje aap verhalen en halve waarheden. In combinatie met het belang dat de mens aan het lichaam hecht, zorgt dit voor onterechte angst. Bijna iedereen die bij onze specialisten op gesprek komt, heeft vooraf wel ergens -via via of na een uurtje internetten-  iets gehoord wat hem of haar aan het twijfelen heeft gebracht. Na het gesprek gaan ze gelukkig vaak naar huis met een duidelijk antwoord op hun vragen. Dus voordat we enkele vaak gehoorde fabels gaan behandelen, eerst het eenvoudigste advies: heb je een vraag of twijfel? Stel hem vrijblijvend aan een ervaren kliniek met al 25 jaar ervaring. Aan ons dus.


1. Pijnlijk! Heftig!

Laten we meteen beginnen met de grootste olifant in de kamer. Een ooglidcorrectie is namelijk helemaal niet zo pijnlijk als vaak gedacht wordt. Zowel bij een boven- als een onderooglidcorrectie (jazeker, er zijn er meerdere, klik hier als je meer wil weten) ervaar je tijdens de behandeling geen pijn. Een bovenooglidcorrectie is in een half uurtje uitgevoerd en word je meestal lokaal verdoofd. Je voelt hoogstens een drukkend gevoel. Vaak kun je tijdens een bovenooglidcorrectie gewoon met de chirurg een gesprek voeren terwijl je behandeld wordt. Bij een onderooglidcorrectie, die iets langer duurt, ga je onder narcose of sedatie. Bij beide correcties is er in de regel weinig napijn na de behandeling. We geven je ook altijd handige tips om zo snel mogelijk te herstellen.

2. Minder zicht

Veel mensen die een ooglidcorrectie overwegen, zijn bang voor schade aan hun gezichtsvermogen. Maar wie goed onderzoek doet en kiest voor een erkend plastisch chirurg hoeft zich totaal geen zorgen te maken. Van een ooglidcorrectie krijg je geen slechter zicht. De eerste periode na de ingreep heb je wel een kleine kans dat je even moet wennen aan het feit dat er nu méér licht in je ogen valt, omdat er geen hangend ooglid meer voor hangt. Na korte tijd gaat dit vanzelf weer over.

3. Nooit vergoed

Een ooglidcorrectie nooit vergoed door jouw zorgverzekering? Onwaar. De voorwaarden voor een vergoeding in de basisverzekering zijn best streng, maar de bovenooglidcorrectie wordt wel vergoed als er sprake is van verslapte of verlamde bovenoogleden door een afwijking, chronische ziekte of met een ernstige gezichtsveldbeperking tot gevolg. Daarnaast kom je bij een aantal verzekeraars ook met een aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding. Dat verschilt uiteraard per verzekering en per pakket, dus lees in je polisvoorwaarden of dit voor jou het geval is.

4. Wekenlang herstel

Wees gerust. Na een ooglidcorrectie ben je echt geen weken uit de running. De meeste mensen gaan gemiddeld na een weekje weer aan het werk, en dat eerste weekje thuis is vooral fijn omdat je ogen nog opgezwollen, blauw of gevoelig zijn. Je mag ook gewoon lichte activiteiten doen, zoals licht huishoudelijk werk of een lekkere rustige wandeling. Na gemiddeld een maand zijn je ogen weer volledig hersteld en mag je weer zwaardere lichamelijke inspanning leveren. Wij hechten veel waarde aan de juiste nazorg. Onze tips en adviezen helpen bij het voorkomen van blauwe ogen en zwellingen, en zorgen ervoor dat je binnen de kortste keren weer helemaal jezelf bent. Met een frissere oogopslag.

Meer weten hierover? Lees ook eens de ervaring van Els, die een ooglidcorrectie liet uitvoeren bij onze specialist Drs. Felicia Smits.

5. Het werkt slechts een korte tijd

Wederom een fabeltje dat wij wel vaker moeten ontkrachten. Een ooglidcorrectie raakt niet uitgewerkt. Natuurlijk gaat jouw verouderingsproces gewoon door, maar met een ooglidcorrectie draaien we de klok een hele tijd terug. De voorsprong die je hiermee krijgt, behoud je de rest van je leven. Gemiddeld heb je 10 tot 15 jaar echt plezier van een correctie aan je ooglid. Ben je daarnaast bewust bezig met gezond leven en goede huidverzorging, dan blijft het effect nog veel langer zichtbaar.

Ben je benieuwd naar voorbeelden van ooglidcorrecties die wij hebben uitgevoerd? Kijk dan eens naar onze ‘Voor en Na’ foto’s, of lees de ervaringen van andere cliënten die Velthuis het vertrouwen hebben gegeven.

6. Ik ben opeens iemand anders

Jij bent wie je bent, en daar mag je trots op zijn. Een ooglidcorrectie gaat dat echt niet veranderen. Met onze behandeling proberen we juist de echte jij weer aan de buitenwereld te tonen. Want door je ogen lijk je misschien vermoeid, verouderd, ongelukkig of boos; maar van binnen zit een bruisende persoonlijkheid die gezien mag worden. Samen met jou bespreken onze specialisten jouw unieke wensen, en kijken ze naar jouw oogopslag, arcadeboog, vorm en belijning in het gezicht. We gaan altijd voor een natuurlijk resultaat.

Is een ooglidcorrectie iets voor jou? Maak een afspraak

Heb jij last van hangende oogleden, wallen onder je ogen of een uitgebluste uitstraling? Wil je van de buitenkant weer zijn wie je van binnen al bent? Laat je niet afschrikken door wildwestverhalen, maar stel je vragen en deel je twijfels met ervaren specialisten. Maak snel een afspraak voor een consult. Wij luisteren naar jouw verhaal en geven vervolgens een realistisch en persoonlijk advies voor jouw specifieke situatie.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201