Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De boven- en onderooglidcorrectie van Patricia

Bovenooglidcorrectie behandeld door Dr. Erik Jan Timmenga

Wat Patricia betreft hoef je niet te twijfelen als je een ooglidcorrectie overweegt. De ingreep viel haar mee en bovendien: “Je wordt er zo blij van!”

Patricia (55): “Mijn moeder was 50 toen ze iets aan haar ogen heeft laten doen. Ik heb dezelfde diepliggende ogen, dus ik wist dat het moment ging komen. De laatste maanden werd het steeds slechter: aan de bovenkant hingen mijn oogleden zo erg dat ik me niet meer op kon maken, en elke ochtend had ik aan de onderkant van die zakjes onder mijn ogen. Ik voelde me er heel ongemakkelijk door. Tijd dus voor een ooglidcorrectie.”

Fijne arts
“Ik heb voor Velthuis kliniek gekozen omdat die goed bekend staat. Bij het maken van de afspraak werd me gevraagd of ik een voorkeur had voor een arts. Die had ik niet. Toen werd dr. Erik Jan Timmenga voorgesteld. Dat bleek een fijne arts. We hadden een leuk gesprek waarbij we ontdekten dat hij in hetzelfde ziekenhuis heeft gewerkt als waar ik werkzaam ben. Ik voelde me gelijk prima bij hem. Tijdens het consult heb ik uitgelegd dat ik door de ooglidcorrectie niet opeens een ander mens wilde worden, ik wilde er als mezelf uit blijven zien. Dat gaan we doen, zei hij. Hij gaat juist voor natuurlijke resultaten. Dat voelde goed.”

Boven- en onderooglidcorrectie
“De afspraak voor de operatie heb ik vanwege een reis naar het buitenland nog verzet, maar een paar weken later was het zover. Het rare is: ik werk zelf in het ziekenhuis maar als het jezelf betreft is het toch heel anders. Ik lag daar een beetje nerveus in bed te wachten tot ik naar de ok ging en dacht: waarom wilde ik dit eigenlijk? Gelukkig was iedereen heel lief en toen ik eenmaal werd meegenomen ging het reuzesnel. Omdat er zowel een boven- als onderooglidcorrectie werd gedaan, kreeg ik geen plaatselijke verdoving maar een sedatie. Dat was heerlijk. Je bent helemaal weg en merkt niks van de ingreep. Toen ik wakker werd was het al klaar. Ik kreeg nog een lekker cappucinootje en toen mocht ik naar huis.”

Hechtingen verwijderen
“Ik heb netjes alle medicijnen ingenomen die ik mee had gekregen, want dan slaap je ook lekker. Na een week mochten de hechtingen eruit; dat is het lekkerste moment want die gaan een beetje trekken. Als ze eruit zijn voelt dat zoveel lichter. Het herstel ging heel goed. Ik heb een weekje thuisgewerkt want in het begin zie je er wat raar uit, maar na een week was ik alweer prima toonbaar.”

Blij met het resultaat
“Het is pas twee maanden geleden maar ik ben nu al heel blij met het resultaat. Mensen vinden dat ik er wat frisser uitzie, zelf zie ik dat mijn ogen veel meer open zijn. Ik kan nu weer make-up dragen. Mascara opdoen voelde een beetje gek in het begin, want ik kan nu heel makkelijk bij mijn wimpers. Ook de zakjes aan de onderkant zijn veel minder. De dokter zei dat het nog wat beter wordt, straks valt het allemaal wat meer op zijn plek. Helemaal fijn.”

De ingreep viel mee
“Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Eigenlijk ben ik niet zo van dingen laten doen; je moet gewoon accepteren dat je ouder wordt. Maar van die ogen had ik echt last, ik voelde me er heel vervelend bij. Ik vond de ingreep echt meevallen. Als je die eerste week even rustig aan kunt doen en gewoon je medicijnen neemt, is het prima te doen. En echt: je wordt er zó blij van!”

"Ik wilde er wel als mezelf uit blijven zien."

Bel 088 - 7785201