Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Alles uit aflevering 7 van tv-programma De Kliniek

plastisch chirurg Johan Wijbenga Door Johan Wijbenga - 03 / 07 / 2022

Afgelopen zaterdag was de laatste aflevering van het RTL 4 tv-programma 'De Kliniek' te zien. We volgden plastisch chirurg Johan Wijbenga tijdens zijn werk, en zagen cliënt Fenneke die een ooglidcorrectie onderging. Wij geven je graag nog wat extra informatie over alle elementen uit deze aflevering.

Maak kennis met plastisch chirurg Johan Wijbenga

Er ouder uitzien dan je jezelf voelt. Voor velen een herkenbaar, maar vooral geen prettig gevoel. Drs. Johan Wijbenga hoort dit ook vaak op zijn spreekuur. “Al sinds mijn opleiding heb ik een fascinatie voor de anatomie, vorm en functie van het aangezicht. De combinatie van mijn opleiding tot zowel tandarts als plastisch chirurg is uniek in Nederland, en deze gecombineerde achtergrond heeft een uitstekende basis gelegd voor de esthetische chirurgie van het aangezicht. Mogelijk ontstaat er in de loop van de tijd ook bij jou het gevoel dat je er ouder uitziet dan je jezelf voelt. Samen met jou hoop ik dan tot een passend behandelplan te komen en de balans zo goed mogelijk te herstellen met een natuurlijk resultaat.

Bij Velthuis kliniek in Enschede concentreer ik me op de esthetische chirurgie van het aangezicht en de borsten. Dit betekent dat ik me vooral focus op neuscorrectiesface- en halsliftsooglidcorrecties en voorhoofdlifts. Daarnaast ben je welkom op mijn spreekuur voor o.a. borstcorrectieslipofilling en liposculptuur.”


Meer over ooglidcorrecties

Zie je in de spiegel een vermoeide blik? Dat kan heel vervelend zijn – zeker als je je niet moe vóelt. Een ooglidcorrectie brengt die uitgeruste, frisse oogopslag van vroeger weer terug. Met een onder- en/of  bovenooglidcorrectie zie je zeer snel resultaat. Zelfs eventuele hoofdpijnklachten kunnen worden verminderd.

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, maar met een groot resultaat: je kijkt weer met open blik de wereld in. Hoe fijn is het als die hoofdpijn verdwijnt, je gezichtsveld groter wordt, je make-up weer blijft zitten en als anderen zeggen: wat zie je er uitgerust uit! Dat is wat een ooglidcorrectie voor je kan doen.

Overweeg je een ooglidcorrectie? Dan kun je een bovenooglidcorrectie of een onderooglidcorrectie laten doen. Natuurlijk is een combinatie van ooglidcorrecties ook mogelijk.

De ooglidcorrectie van Fenneke

Fenneke ergerde zich al enige jaren aan haar vermoeide uitstraling. Ze wilde graag een frissere blik, met minder hangende boven- en onderoogleden. Naarmate ze ouder werd, vormden zich rond haar ogen steeds donkerdere kringen en wallen, wat ze absoluut niet bij zichzelf vond passen.

Plastisch chirurg Johan Wijbenga legde Fenneke uit dat hij voor een frissere blik allereerst wat overtollige huid bij Fenneke’s bovenoogleden wilde verwijderen. Daarnaast zou hij graag wat vet uit de wallen onder Fenneke’s ogen willen weghalen en juist wat extra vet ter hoogte van de traangootjes willen plaatsen. Dit zorgt voor een mooiere, soepelere overgang en minder duidelijk aanwezige plooien.

Voorafgaand aan haar ooglidcorrectie stelde Dr. Wijbenga Fenneke eerst nog even op haar gemak over de narcose. Na het aftekenen en onder narcose brengen was het tijd voor de werkelijke ingreep, om te beginnen met het oogsten van overtollig vet rond Fenneke’s navel. Vervolgens verwijderde hij de overtollige huid van de bovenoogleden en de wallen onder de ogen, waarna het geoogste lichaamseigen vet (ook wel lipofilling genoemd) kon worden ingespoten. Alles verliep bijzonder voorspoedig; na een klein uurtje zat de volledige ingreep er alweer op!

Fenneke over het eindresultaat: “Ik heb bijna geen pijn gehad en ik zie echt een heel groot verschil, zeker als je mijn gezicht vergelijkt met de foto’s die van mijn gezicht gemaakt zijn voorafgaand aan de operatie. Ik ben dus echt heel erg blij en tevreden.”

Meer lezen over De Kliniek? Lees er hier alles over. Wil jij meer weten over een borstlift? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze plastisch chirurgen, wij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201