Botox behandeling door ervaren specialisten - Velthuis kliniek

Botuline Toxine behandeling

Botuline toxine is het middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botuline toxine is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Sinds de jaren '90 wordt botuline toxine op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het middel was meteen populair onder topmodellen die voor hun werk rimpelloos wilden blijven. Maar inmiddels kiezen veel meer mensen een behandeling met botuline toxine.

Informatie over botuline toxine ('botox')

Botuline toxine werkt vooral bij mannen en vrouwen die veel hun mimische spieren gebruiken. Als het gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij praten of alleen maar ingespannen luisteren kunnen diepe rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen zichtbaar worden.

Bij veelvuldig lachen vormen zich kraaienpootjes naast de ogen. Botuline toxine kan rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ook kan het gebruikt worden om een kleine wenkbrauwlift en frissere blik te creëren. Het wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Bij herhaling blijft een behandeling meestal langer effectief.

Een ander probleem, dat goed met botuline toxine opgelost kan worden is overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels te spuiten wordt de zweetproductie zo'n zes maanden geremd. Maar ook het verhelpen van knarsetanden is iets wat we kunnen verhelpen met botuline toxine.

Lees meer over een behandeling met Botox®

Informatie over botuline toxine ('botox')

In Nederland wordt gebruik gemaakt van verschillende merken botuline toxine, o.a. Azzalure, Dysport, Vistabel en Botox®. Bij Velthuis kliniek maken wij gebruik van producten van leverancier Allergan, producent van Vistabel en Botox®. Behandelingen met botuline toxine worden bij Velthuis kliniek uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen. Het zijn afgestudeerde basisartsen die zich na hun studie hebben gespecialiseerd in de cosmetische geneeskunde.

Botuline toxine is een medicijn dat via injecties wordt toegepast. Het heeft een werking van minimaal 3 maanden en mag alleen gebruikt worden door kwalitatief hoogwaardige klinieken die ZKN geregistreerd zijn. Velthuis kliniek werkt uitsluitend met gerenommeerde leveranciers zoals Allergan; daarmee kunnen wij de resultaten, de duur van het effect en de veiligheid van de behandeling optimaal waarborgen en controleren.


Foto's voor en na de behandeling(5)

Deze behandeling is uitgevoerd door Yvonne Aarnink, Cosmetisch arts

Botoxbehandeling bij een tandvleeslacht / gummysmile

Deze behandeling is uitgevoerd door Stephanie Waterval-Bukkems, Cosmetisch arts

Wanneer u bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de arts die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of u geschikt ben voor een behandeling met met botuline toxine. Daarvoor zal de arts vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt.

Tevens wordt de vragenlijst, welke u thuis heeft ingevuld, uitvoerig met u besproken. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft. Want we willen alle mogelijke risico's uitsluiten en zorgen dat u op een veilige manier geholpen wordt.

Uiteraard bespreekt u samen met de arts uw wensen. Waar stoort u zich aan in uw gezicht en wat zou u graag anders zien? De arts zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke filler de beste optie is.

Soms is het niet voldoende om alleen wat rimpels te laten verdwijnen, maar is het mooier als er ook wat extra volume wordt toegevoegd. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Een behandeling met injectables

Bekijk video

Bij een inspuiting met botuline is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. V

Wanneer u besluit tot behandeling ondertekenen de arts en u een officiële behandelovereenkomst. Er worden ook foto's van u gemaakt die in uw medisch dossier gaan. Zo kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is. Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de behandeling gedurende 1 a 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk 'lam' worden gelegd en spiertrekkingen achterwege blijven. Na de behandeling, die circa vijf tot tien minuten duurt, kan men meteen naar huis. Naarmate de behandeling vaker wordt toegepast, blijft het langer effectief. Gemiddeld tot zes maanden.

Rimpels boven de lip

Bekijk video

Na de behandeling kan de huid rood of gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar.

Wel raden wij u aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden. Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt waardoor andere spiergroepen ook het effect gaan vertonen en er bijwerkingen kunnen optreden

. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de botuline toxine zich zo goed mogelijk in de spier en wordt de werking optimaal.

Bij een behandeling is geen sprake van napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal. De botuline toxine is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt en kan de behandeling worden herhaald.

Het resultaat is dat de huid geen rimpels vertoont en dat deze ook niet kunnen ontstaan. Daarom wordt botuline toxine ook wel preventief toegepast bij jonge mensen. Vooral fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes zijn prima te behandelen.

De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden. Andere delen van het gezicht zoals lippen en wangen zijn niet geschikt voor een inspuiting met botuline toxine.

Botuline toxine wordt incidenteel gebruikt om lengteplooien in de hals te laten verslappen. Het resultaat hiervan is wisselend. Daarnaast wordt het ook steeds vaker gebruikt tegen overmatig transpireren.

Tijdens de eindcontrole worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd. De behandelend arts zal duidelijk aangeven welk resultaat hij beoogt te bereiken. Echter het resultaat is niet te garanderen, omdat niet iedereen op dezelfde manier reageert op de behandeling.

Er zijn in het algemeen geen complicaties, gevaren of nadelen bij een behandeling. Allergische reacties blijven achterwege gezien de lage dosering.

In uitzonderlijke gevallen kan een inspuiting een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt ingespoten; een 'hangend' ooglid is dan het gevolg.

De behandelende arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een behandeling in aanmerking komen. Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is een beslissing uit voorzorg. Ongeveer 1 tot 2 % van de mensen heeft antistoffen tegen botuline toxine. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Is de behandeling pijnlijk?

Botuline toxine injecties worden door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Om het eventuele ongemak te verminderen koelen we uw huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes.

Krijg ik littekens na de behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een inspuiting met botuline toxine.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Wanneer u medicijnen gebruikt moet u dit van tevoren aangeven. Het gebruik van medicijnen is op zich geen contra-indicatie voor een inspuiting met botuline toxine.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de behandeling?

Het is belangrijk dat u tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van Botox® naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

U kunt na een rimpelbehandeling direct weer aan het werk. U kunt de behandeling bij wijze van spreken tijdens uw lunch ondergaan. De meeste mensen gaan de volgende dag weer werken.

Mag ik alcohol drinken?

Er is geen reden om van het drinken van alcohol af te zien.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten botuline toxine behandeling vanaf €100,00

De te behandelen gebieden noemt Velthuis kliniek locaties. Met één locatie worden voorhoofdsrimpels of fronsrimpels of kraaienpootjes (beide zijden) bedoeld. 

Met klein gebied bedoelen we een minimale behandeling aan fronsrimpels, het voorhoofd, kin, wenkbrauwen, mondhoeken of een tandvleeslach. Ook wel micro- of babybotox genoemd, bedoeld om de rimpel subtiel te verzachten of een kleine lift te creëren.

Soort Prijs
Kosten mini-Botox® €100,00
Kosten Botox® , 1 locatie, per behandeling €200,00
Kosten Botox® , 2 locaties, per behandeling €350,00
Kosten Botox® , 3 locaties, per behandeling €450,00
Botox® behandeling hals, per behandeling €300,00
Botox® behandeling oksels tegen transpireren €750,00
Botox® behandeling klein gebied (kin, mondhoek) per behandeling €100,00
Botox® behandeling wenkbrauwlift, vanaf €100,00
Botox® behandeling Tandvleeslach, vanaf €100,00
Botox® behandeling knarsetanden, vanaf €200.00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Wil je een afspraak maken?

Boek zelf je afspraak in of maak een terugbelafspraak. Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Kwaliteit en Veiligheid de hoogste prioriteit   

Om u de allerbeste zorg te kunnen bieden, is het voltallige team van medewerkers van Velthuis kliniek iedere dag bezig met het verbeteren van de zorgkwaliteit: van consult tot behandeling en van nazorg tot eindcontrole. Onze kwaliteitskeurmerken zijn voor u een garantie dat wij aan alle hoge eisen voldoen.

De beste specialisten   

Onze artsen zijn echte specialisten op hun terrein en houden hun kennis up-to-date door permanente bijscholing en training. Zo dragen zij voortdurend bij aan het hoge kwaliteitsniveau van Velthuis kliniek.

Artsen gespecialiseerd in een behandeling met Botox® (8)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten