Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Migraine

Verminder die vervelende spanningshoofdpijn

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Migraine in het kort

  • Migraine is een aanval van erge (spannings)hoofdpijn
  • Gelukkig kunnen de klachten bij deze aandoening vaak verminderd worden met Botox

Wat is migraine?

Migraine is een aanval van erge (spannings)hoofdpijn. Deze aanval kan uren tot enkele dagen duren, waarbij ook sprake kan zijn van misselijkheid en overgeven. Sommige mensen hebben wekelijks last van migraine, terwijl anderen het (minder dan) één keer per maand ervaren.

Gelukkig kan deze aandoening verminderd worden met Botox. Deze tijdelijke spierontspanner ontspant namelijk de spieren die in veel gevallen de hoofdpijn veroorzaken en voorkomt dat je tijdens zo’n aanval je spieren sterk aanspant.

De behandeling van migraine

In een eerste consult krijg je een gesprek met de cosmetisch arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt bent voor een behandeling. Ook bespreekt hij of zij het type hoofdpijn met je en hoe een aanval vaak verloopt. Vervolgens stelt de arts een persoonlijk behandelplan voor jou op, met daarin aangegeven de hoeveelheid tijdelijke spierontspanner die dient te worden gebruikt. 

Tijdens de behandeling wordt er een kleine hoeveelheid Botox op verschillende plaatsen gespoten. De huid kan daarna zo’n 1 à 2 uur wat rood worden en opzwellen. Verdoving is niet nodig. De injectienaald die onze specialisten gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. Dat maakt de pijn minimaal. Om eventueel ongemak te verminderen koelen we de huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes. Na de behandeling, die zo’n 5 tot 10 minuten duurt, kun je meteen naar huis.

Tijdelijke spierontspanner

Botox (een tijdelijke spierontspanner) is geen filler, maar een stof die de mimische spieren verslapt. Het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Hierdoor worden de spieren tijdelijk uitgeschakeld waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Of in dit geval de erge hoofdpijn minder voelbaar.

Bij Velthuis kliniek gebruiken we de producten van leverancier Allergan: de producent van Vistabel en tijdelijke spierontspanners.

Welke cosmetisch artsen helpen je bij deze behandeling?

Deze behandeling wordt uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen. Zij helpen je graag je migraine te verminderen.

Maak kennis met onze specialisten

Wat kost een behandeling van migraine?

De hoeveelheid Botox die nodig is voor het injecteren van de spieren, is van invloed op de prijs van de behandeling. 

Tijdelijke spierontspanner - 2 zones

Voor de behandeling van 2 zones; de fronsrimpel die in veel gevallen de migraine veroorzaakt, en het voorhoofd zodat deze ontspant

vanaf € 210,-

Meer informatie over migraine

Veelgestelde vragen

Wordt botox tegen migraine vergoed?

Cosmetische behandelingen bij Velthuis kliniek worden niet vergoed door verzekeraars. 

Wat zijn de ervaringen van anderen met Botox tegen migraine?

Het effect van deze Botox behandeling is voor iedereen verschillend. Het kan de moeite lonen om de behandeling een keer uit te proberen en te kijken wat deze behandeling tegen jouw spanningshoofdpijn of migraine kan betekenen.

Een mooi voorbeeld van iemand die allerlei behandelingen tegen migraine heeft geprobeerd is Mandy. Zij schreef hierover een blog genaamd Hoofdpijndossier: Migraine. Lees hier haar ervaring.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201