Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Voorhoofdsrimpel

Krijg je frisse en uitgeruste uitstraling terug

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Voorhoofdsrimpels in het kort

  • Een voorhoofdsrimpel zorgt voor een oudere of verontruste uitstraling.
  • Een voorhoofdsrimpel is eenvoudig te behandelen met een tijdelijke spierontspanner of fillers.

Voorhoofdsrimpels verminderen?

Stoor jij je aan je rimpels op je voorhoofd? Heb je er vooral last van wanneer je fronst en je wenkbrauwen ophaalt of zit die diepe rimpel er constant? Met een injectable behandeling krijg je weer je frisse en uitgeruste uitstraling. Een flinke huidverbetering, zonder dat je expressie verandert.

Hoe ontstaan voorhoofdsrimpels?

Veelvuldig fronsen, verbaasd of bezorgd kijken. Uitgesproken mimiek in je gezicht geeft je een eigen karakter, maar helaas ontstaan hierdoor ook vaak rimpels. Invloeden van buitenaf doen er nog een schepje bovenop en ook ouder worden helpt niet mee. Vanaf een jaar of 30 begint het huidverouderingsproces vaak al. De huid wordt rimpeliger en verliest haar veerkracht en elasticiteit. De vochtreserves worden geringer en de eerste rimpels ontstaan. Stoor jij je hieraan? Dan biedt Velthuis kliniek je een aantal goede oplossingen.

Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen behandelen we uit voorzorg niet met tijdelijke spierontspanners.

Resultaat

Verwacht een flinke huidverbetering! Met zowel tijdelijke spierontspanners als fillers merk je direct een groot verschil: je ziet er jeugdiger, uitgerust en zorgeloos uit. Dankzij onze behandeling met tijdelijke spierontspanners vermindert de voorhoofdsrimpel of verdwijnt deze helemaal. Al na een paar dagen zie je het eerste effect en na een week is het effect optimaal. Na 3 tot 6 maanden is de tijdelijke spierontspanner uitgewerkt. Voor een blijvend resultaat is het wel belangrijk de behandeling regelmatig te herhalen. En omdat de spieren nu rust krijgen ontstaan er ook geen nieuwe rimpels.

De fillerbehandeling moet soms na drie weken worden herhaald voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de inspuiting wederom zonder problemen worden herhaald. Omdat het middel soms heel oppervlakkig wordt ingespoten kan het door de huid heen iets blauw doorschemeren. Iets dat zelden voorkomt en gelukkig vanzelf weer

De behandeling van voorhoofdsrimpels

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijg je een gesprek met de arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt ben voor een behandeling. Met uitgebreid, open en eerlijk advies, vertellen zij precies wat je kunt verwachten. Vervolgens wordt gekeken welke oplossing het beste bij je past: Tijdelijke spierontspanners of fillers. Met fillers voegen we wat extra volume toe en verbeteren we de kwaliteit van de verouderde huid. Met tijdelijke spierontspanners verminderen we de voorhoofdsrimpels die ontstaan door een uitgesproken mimiek.

Tijdelijke spierontspanners of fillers?

Met een beetje tijdelijke spierontspanner zorgen onze specialisten ervoor dat de spiertjes in het gezicht wat minder samentrekken. Hierdoor verzacht de voorhoofdsrimpel of verdwijnt hij zelfs helemaal. Naast de voorhoofdsrimpels zijn ook kraaienpootjes en fronsrimpels prima te behandelen. De voorhoofdrimpels kunnen in sommige gevallen ook worden opgevuld met een hyaluronzuurfiller. Velthuis kliniek gebruikt hiervoor Juvéderm Ultra 2 of Ultra 3.

Per behandeling wordt er een zeer kleine hoeveelheden tijdelijke spierontspanner of filler in de spier of huid gespoten. De huid kan daarna zo’n 1 à 2 uur wat rood worden en opzwellen. Beide behandelingen zijn redelijk pijnloos dus verdoving is niet nodig. De injectienaald die onze specialisten gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. Om eventueel ongemak te verminderen koelen we de huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes. Na de behandeling, die tot 15 minuten duurt, kun je meteen naar huis. Let er bij tijdelijke spierontspanners wel even op dat je tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van het middel naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken.  

Tijdelijke spierontspanner

Tijdelijke spierontspanner is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt. Het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. En hierdoor worden de spieren tijdelijk uitgeschakeld. Hierdoor worden rimpels, zoals voorhoofdsrimpels, minder zichtbaar.  

Filler Juvéderm Ultra 2 of Ultra 3

Een filler kan je huid van binnenuit opvullen. Dat maakt Juvéderm Ultra 2 en Ultra 3 erg geschikt tegen voorhoofdsrimpels. Het middel is uiterst precies te doseren en in principe niet voelbaar. Het risico op een allergische reactie bij gebruik van dit middel is zeer klein.

Bij Velthuis kliniek gebruiken we de producten van leverancier Allergan: de producent van Juvéderm 

Wat kost een voorhoofdsrimpel behandeling?

Om de rimpels op je voorhoofd aan te pakken en te verzachten werken onze artsen met tijdelijke spierontspanners of fillers. De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. Een correcte indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de goede analyse. 

Tijdelijke spierontspanner - 1 zone

€ 210,-

Juvéderm behandeling

vanaf € 325,-
Welke cosmetisch artsen helpen je bij deze behandeling?

De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen. Zij weten precies hoe ze voorhoofdsrimpels kunnen verminderen of verwijderen. Uiteraard met behoud van je natuurlijke uitstraling.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201