Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Gummy smile

Een stralende lach zonder zichtbaar tandvlees

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Gummy smile in het kort

  • Een gummy smile of tandvleeslach is vaak aangeboren. De oorzaak: de spiertjes die je bovenlip omhoogtrekken als je lacht werken gewoon iets te hard.
  • Een gummy smile is eenvoudig te behandelen met een tijdelijke spierontspanner. Dit zorgt ervoor dat je spiertjes simpelweg iets minder hard samentrekken, en houden je 'eigen' gezichtsuitdrukking intact.

Wat is een gummy smile?

Lach je altijd met je hand voor je mond? Voel je je onzeker omdat er zoveel tandvlees zichtbaar is? Dat hoeft niet. Een zogenaamde ‘gummy smile’ of ‘tandvleeslach’ is namelijk heel eenvoudig te verhelpen. Met een paar prikjes van een tijdelijke spierontspanner ben jij voor lange tijd gegarandeerd van een prachtige glimlach.

Hoe ontstaat een Gummy smile?
Een tandvleeslach is vaak aangeboren. Als kind had je er waarschijnlijk al last van. De oorzaak: de spiertjes die je bovenlip omhoogtrekken als je lacht werken gewoon iets te hard. Geen groot probleem, maar misschien wel erg vervelend.

De behandeling van een gummy smile

Hoe kom je van die gummy smile af? Dat is eigenlijk vrij gemakkelijk: met een klein beetje van een tijdelijke spierontspanner. Dit middel zorgt ervoor dat de spiertjes wat minder samentrekken. Je bovenlip zal hierdoor niet meer zo ver omhooggaan. En kijk: het probleem is opgelost, zónder dat je gezichtsuitdrukking verandert.

Per behandeling spuiten onze specialisten een zeer kleine hoeveelheden van de tijdelijke spierontspanner in de spier. De huid kan daarna zo’n 1 à 2 uur wat rood worden en opzwellen. Verdoving is bovendien niet nodig. De injectienaald die onze specialisten gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. Dat maakt de pijn minimaal. Om eventueel ongemak te verminderen koelen we de huid wel voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes. Na de behandeling, die zo’n 5 tot 10 minuten duurt, kun je dan ook meteen naar huis. Let er wel even op dat je tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van de tijdelijke spierontspanner naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn.

Tijdelijke spierontspanner

Een tijdelijke spierontspanner is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt. Het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren. En hierdoor worden de spieren tijdelijk uitgeschakeld.

Bij Velthuis kliniek gebruiken we de producten van leverancier Allergan: de producent van Vistabel en de tijdelijke spierontspanner.

Wat kost een gummy smile behandeling?

Voor deze behandeling is het lastig om één prijs te noemen. Vaak zijn er meerdere factoren bepalend. De prijs hangt samen met het soort behandeling dat voor jou geschikt is. Een correcte indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de goede analyse.

Tijdelijke spierontspanner - 0,5 zone

€ 105,-

Tijdelijke spierontspanner - 1 zone

€ 210,-
Welke cosmetisch artsen helpen je bij deze behandeling?

De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen. Zij hebben zich na hun studie voor basisarts gespecialiseerd in de cosmetische geneeskunde en doen er alles aan doen om je een stralende lach te geven.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201