Gummy Smile verhelpen met Botox - Velthuis kliniek

Gummy Smile / Tandvleeslach

Lach je altijd met je hand voor je mond? Voel je je onzeker omdat er zoveel tandvlees zichtbaar is? Dat hoeft niet. Een zogenaamde ‘gummy smile’ is namelijk heel eenvoudig te verhelpen. Met een paar prikjes botuline toxine ook wel "Botox® " genoemd helpen onze artsen je voor langere tijd van je gummy smile af.

Informatie over behandeling van een Gummy Smile

Een tandvleeslach is vaak aangeboren; vaak is het op kinderleeftijd al zichtbaar. De spiertjes die je bovenlip omhoog trekken als je lacht, werken gewoon iets te hard. Met een klein beetje botuline toxine zorgen we ervoor dat deze spiertjes wat minder samentrekken, waardoor je bovenlip niet zo ver omhoog gaat. En kijk: het probleem is opgelost, zónder dat je gezichtsuitdrukking verandert.


Foto's voor en na de behandeling(2)

Deze behandeling is uitgevoerd door Ann Ponet, Cosmetisch arts

Deze behandeling is uitgevoerd door Stephanie Waterval-Bukkems, Cosmetisch arts

Botuline toxine, kortweg Botox®, is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor de Gummy Smile minder zichtbaar wordt. Botuline toxine werkt vooral bij mannen en vrouwen die veel mimiek in hun gezicht hebben. In het geval van een tandvleeslach of gummy smile werkt met name de hefspier van de bovenlip, de musculus elevator labialis superior, te hard. Door deze spier tijdelijk minder actief te maken, komt de bovenlip bij het lachen minder ver omhoog.

Botuline toxine wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Bij herhaling blijft een behandeling meestal langer effectief.

Bij Velthuis kliniek maken wij gebruik van producten van leverancier Allergan, producent van Vistabel en Botox®. De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen die zich na hun studie voor basisarts hebben gespecialiseerd in de cosmetische geneeskunde.

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult voor het verminderen van een gummy smile krijg je altijd een gesprek met de arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt ben voor een behandeling met botuline toxine.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Bij een inspuiting met botox is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje.

Wanneer u besluit tot behandeling ondertekenen de arts en u een officiële behandelovereenkomst. Er worden ook foto's van u gemaakt die in uw medisch dossier gaan. Zo kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is. Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de behandeling gedurende 1 à 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Na de behandeling, die zo’n vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis.

Botox werkt ongeveer drie tot zes maanden, maar naarmate de behandeling vaker wordt toegepast, blijft het middel langer effectief.

Omdat de hefspier boven de bovenlip tijdelijk afgezwakt wordt, kunt u lachen zonder dat er veel tandvlees zichtbaar is. De bovenlip komt dan precies tot aan de tanden. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden. Tijdens de eindcontrole worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd. De behandelend arts zal duidelijk aangeven welk resultaat hij beoogt te bereiken.

Na de behandeling kan de huid rood of gezwollen zijn, dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar.

Wel raden wij u aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden (dus niet gaan liggen of bukken). Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de botuline toxine zich zo goed mogelijk en wordt de werking optimaal.

Een botoxbehandeling geeft geen napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal. De botuline toxine is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt en dan kan de behandeling worden herhaald.

Is de behandeling pijnlijk?

Botuline toxine injecties worden door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Om het eventuele ongemak te verminderen koelen we uw huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes.

Krijg ik littekens na de behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een inspuiting met botuline toxine.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de behandeling?

Het is belangrijk dat u tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van Botox® naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Wanneer u medicijnen gebruikt moet u dit van tevoren aangeven. Het gebruik van medicijnen is op zich geen contra-indicatie voor een inspuiting met botuline toxine.

Waarom kiezen voor een behandeling bij Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Prijs van een Gummy Smile behandeling

De te behandelen gebieden noemt Velthuis kliniek locaties. Met één locatie worden voorhoofdsrimpels of fronsrimpels of kraaienpootjes (beide zijden) bedoeld. 

Met klein gebied bedoelen we een minimale behandeling aan een tandvleeslach. Ook wel mini-, micro- of babybotox genoemd, bedoeld om de Gummy Smile subtiel te verzachten of een kleine lift te creëren.

Soort Prijs
Kosten mini-Botox® €100,00
Kosten Botox® , 1 locatie, per behandeling €200,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten