Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Rimpels verminderen: wij geven je tips

14 / 11 / 2019

Op een dag sta je voor de spiegel en zie je het: een dun zichtbaar lijntje op je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen. En ineens lijkt dat schattige kleine kraaienpootje wel iets dieper en groter geworden. Beginnende rimpels die aangeven dat je iets ouder wordt. Ze geven je gezicht extra karakter, en dat is mooi…tot op zekere hoogte natuurlijk. Want als jij je door jouw rimpels juist oud voelt, dan doen de rimpels jouw karakter weinig goeds. Dus wat nu? Smeren? Of is het daar te laat voor?

Wij geven je enkele suggesties voor het verminderen van rimpels

De menselijke huid staat elke dag vanaf de geboorte van buitenaf in contact met licht, lucht, water en vele andere stoffen. Van binnen wordt diezelfde huid dagelijks gevoed door allerlei eigen lichaamsstoffen en voedingsstoffen die via eten en drinken je huid binnendringen. Kortom, je huid heeft het je hele leven best zwaar te verduren. Daarbij begint vanaf je 30e levensjaar de productie van collageen en de aanmaak van elastine weefsels te vertragen. En dan komen er bovendien genetische eigenschappen bij kijken die invloed hebben op hoeveel, wanneer en waar jij rimpels ontwikkelt.

Velthuis kliniek kan je rimpels laten verzachten en verminderen door middel van tijdelijke spierontspanners. Uiteraard begrijpen we dat niet iedereen deze maatregel kan of wil nemen, dus we geven hierbij ook enkele andere tips die voor jou zouden kunnen helpen.


Accepteer je rimpel (het lijkt zo simpel)

Het eerste advies wat we willen geven is om simpelweg te accepteren dat je rimpels krijgt. In meer of mindere mate zijn ze te bestrijden, maar geheel rimpelvrij oud worden is eigenlijk onmogelijk. Wellicht denk je van jezelf dat rimpels ervoor zorgen dat je er niet meer aantrekkelijk uitziet, maar dat is vaak je zelfbeeld. Kijk eens goed om je heen en zie hoeveel aantrekkelijke mensen ook enkele rimpels hebben. Weiger je voorlopig om dit te accepteren of denk je alvast vooruit voor als de rimpels de overhand krijgen? Neem dan eens contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek met een cosmetisch arts.


Voeding

Beautyproducten en cosmetica zijn er tegenwoordig voor vrouw én man. Ze kunnen ervoor zorgen dat je bepaalde vitaminen en voedingstoffen binnenkrijgt die goed zijn voor je huid. Echter, zij leveren slechts een heel klein deel van deze stoffen. Het meeste dienen we te halen uit onze voeding. Voor een soepele huid zijn essentiële aminozuren en vitaminen van groot belang. Eet daarom gevarieerd, vermijd te veel slechte vetten en eet voldoende peulvruchten, noten, vis, zuivel en zaden, zoals chiazaad. Dit zijn goede bronnen die je helpen om je huid van binnen gezond te houden. Drink elke dag ook voldoende water, want dat zorgt ervoor dat jij al je afvalstoffen goed kan afvoeren zodat ze niet achterblijven in je lichaam.


Bescherming

Factoren van buitenaf kunnen ook bijdragen aan het sneller vormen van rimpels. Waarschijnlijk weet je dat te veel zon niet goed voor je huid is in verband met de uv-straling en uitdroging. Draag daarom in de zomer je zonnebril en houd je hoofd in de schaduw met behulp van een leuke hoed of trendy cap. En gebruik een goede zonnebrandcrème bijvoorbeeld ook in de winter. Want ook al is de zon minder fel of voelt het minder warm, nog steeds heeft het veel invloed op je huid. Een dagcrème met beschermingsfactor is bijvoorbeeld ook een slimme oplossing.

Influencer Marlot wilde ook rimpels voorkomen. Lees hier haar ervaring met Velthuis

Verzorging

Een goede verzorging helpt de elasticiteit van je huid. Uitdroging is wel het laatste wat je wil dus elke ochtend goed spoelen met water is heerlijk voor de huid. Bekijk daarnaast goed wat voor verzorging bij jou past, want niet elk smeerseltje is goed voor jouw huid. Daarnaast is voldoende beweging ook essentieel om die stralende huid te behouden. Het zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop waardoor gezonde stoffen beter worden opgenomen.

 

Behandeling

Een tijdelijke spierontspanner die wordt gezet door een ervaren cosmetisch arts is ook een manier om de rimpels te laten verzachten of  verminderen. Het resultaat van een behandeling is dat rimpels tijdelijk minder zichtbaar zijn en niet kunnen ontstaan omdat de spieren zich ontspannen. Een behandeling is -mits goed uitgevoerd- niet schadelijk voor de huid. De werking kan per persoon verschillen. Gemiddeld is de tijdelijke spierontspanner na zo’n drie tot zes maanden uitgewerkt, waarna de behandeling zonder problemen opnieuw kan worden uitgevoerd.

 

Velthuis kliniek heeft enkel ervaren cosmetisch artsen in dienst die gespecialiseerd zijn in het zetten van injectables. Onze cosmetisch artsen kijken altijd goed naar jouw persoonlijke situatie, mimiek en gezichtsvorm om daarna samen de juiste behandeling te kiezen. Meer weten? Maak dan snel een afspraak of lees meer op onze website.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201