Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Oorcorrectie

vanaf € 1.990,-

Zodat je oren niet meer opvallen

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Last van flaporen?

Stoor je je aan de vorm of de stand van je oren? Dit kan je zelfvertrouwen enorm aantasten. Een oorcorrectie kan dan de oplossing zijn.

Het behandeltraject

De stappen van een oorcorrectie

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg. Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een oorcorrectie vindt over het algemeen plaats onder plaatselijke verdoving. Hiervoor krijg je injecties met een verdovingsvloeistof in het te behandelen gebied. Mocht je liever onder narcose willen, dan is dat onder bepaalde omstandigheden ook mogelijk.

  De chirurg tekent het te behandelen gebied af en zal dit plaatselijk verdoven. Bij een flapoorcorrectie wordt een sneetje gemaakt achter het oor in de plooi tussen de oorschelp en je hoofd. De chirurg verwijdert hierna kraakbeen en/of huid om het gewenste effect te krijgen. De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

 • Nazorg

  De nazorg

  Nadat je rustig bent bijgekomen van de ingreep mag je naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. De eerste week draag je dag en nacht een verband of een elastische bandage. Je mag wel douchen, maar het behandelde gebied moet dan goed beschermd zijn en mag niet worden aangeraakt. Na een week vindt de eerste controle plaats. Het verband gaat eraf en de hechtingen worden verwijderd. Je mag dan je haren weer wassen, en je hoeft de elastische bandage alleen nog 's nachts te dragen tot vier weken na de ingreep.

  De eerste tijd ben je niet toonbaar. Het behandelde gebied zal gezwollen zijn en eventueel een bloeduitstorting vertonen. De bloeduitstortingen trekken vrij snel weg, maar de zwelling heeft een aantal weken nodig om weg te trekken. Je oren zullen dus enige tijd dikker dan normaal zijn. Voor het ongemak na de behandeling en de eventuele napijn is een lichte pijnstiller als paracetamol voldoende. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk. Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier.

  Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding.

  Specifieke risico's van een oorcorrectie zijn een langdurige gevoeligheid van je oren bij koud weer, de vorming van sterk verdikte littekens en asymmetrie. Van tijdelijke aard zijn een zwelling, bloeduitstortingen en roodheid van de littekens.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in oorcorrecties. Zij zullen er alles aan doen om je oren de vorm en de stand te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Wat kost een oorcorrectie?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.Correctie afstaande oren dubbelzijdig

/ oorschelpcorrectie.

vanaf €2.795,-

Correctie afstaande oren enkelzijdig

/ oorschelpcorrectie

vanaf €1.990,-

Meer informatie over een oorcorrectie

Veelgestelde vragen

Wat kan er aan mijn flaporen gedaan worden? Hoe lang ben ik niet toonbaar na een oorcorrectie? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Wat kan er aan mijn flaporen gedaan worden?

We kunnen het kraakbeen van je oren omvormen zodat je oren de gewenste vorm en stand krijgen.

Hoe lang ben ik niet toonbaar na een oorcorrectie?

Na de ingreep krijg je een elastische bandage of een hoofdverband aangemeten, dit verband dien je gedurende een week dag en nacht te dragen. Gedurende vier weken draag je 's nachts een stevige haarband om de zwelling tegen te gaan.

Is een narcose nodig?

Nee, een oorcorrectie vindt meestal plaats onder lokale verdoving. Het voordeel hiervan is dat je geen bijwerkingen hebt van narcose en je na de behandeling weer vlug op de been bent. Mocht je wel graag narcose willen, dan is dit onder bepaalde omstandigheden mogelijk.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de ingreep?

Je kunt het beste met je hoofd wat hoger gaan liggen, dus met een extra kussen of het hoofdeinde van het bed wat omhoog. Verder is het aan te raden op je rug te slapen zodat er geen druk op je gezicht ontstaat.

Vanaf welke leeftijd kan ik een oorcorrectie ondergaan?

Wij voeren geen oorcorrecties uit bij kinderen, je dient 18 jaar of ouder te zijn.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een oorcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201