Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Alles uit aflevering 1 van tv-programma De Kliniek

Door Felicia Smits - 21 / 05 / 2022

Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering van het RTL 4 tv-programma 'De Kliniek' te zien. We volgden plastisch chirurg Felicia Smits tijdens haar werk, en zagen cliënt Kelly die een mommy makeover onderging. Wij geven je graag nog wat extra informatie over alle elementen uit deze aflevering.

Maak kennis met plastisch chirurg Felicia Smits

Eén duidelijk aanspreekpunt, één behandelend arts en snel antwoorden krijgen op vragen over een behandeling of operatie. Dat is een van de pluspunten van Velthuis kliniek vindt Drs. Felicia Smits. "Ik houd me binnen de esthetisch plastische chirurgie het meest bezig met contourverbetering van het lichaam; van borstvergrotingen, borstverkleiningen en borstlifts tot buikwandcorrecties, liposuctie en 
schaamlipcorrecties. Hiernaast heb ik een voorliefde voor natuurlijk ogende verjonging van het gezicht middels een relatief kleine ingreep zoals de fijne en subtiele correcties rondom de ogen (boven- en onderooglidcorrectie).

Ik streef bij elke ingreep die ik verricht naar zo min mogelijk opvallende chirurgie. In mijn ogen is dit het mooist als jouw omgeving twijfelt of je nu van nature goed bedeeld bent of dat je een klein handje bent geholpen. Inmiddels weet ik uit ervaring dat cliënten ook veel langer tevreden blijven wanneer er een bescheiden en subtiele verbetering van een bepaald lichaamsdeel is bereikt in tegenstelling tot de overdreven en uit verhouding getrokken operatie. Ik streef er naar om voor elke ingreep exact te begrijpen wat de beweegreden is om een ingreep te ondergaan en welk eindresultaat het best bij jou past. Ik neem liever extra tijd om van tevoren alles precies met je af te stemmen dan achteraf te moeten uitleggen waarom iets anders is verlopen dan gewenst."

Na haar opleiding tot plastisch chirurg in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam in 2014 te hebben afgerond, heeft drs. Felicia Smits (1982) zich volledig toegelegd op de esthetische tak van de chirurgie en startte zij in 2016 fulltime bij Velthuis kliniek.


Wanneer een mommy makeover?

Heb je last van slappe, opgerekte huid op je buik en lege borsten die van vorm veranderd zijn? Dit kan een gevolg zijn van een of meerdere zwangerschappen of groot gewichtsverlies. Je voelt je onzeker en niet comfortabel met je eigen lichaam en dat is vervelend. Een mommy makeover helpt dit te herstellen en zorgt dat je lichaam haar vormen terugkrijgt.

Meteen na de ingreep is al duidelijk te zien dat je buik veel platter is geworden. Na een borstvergroting is de stevigheid en het volume ook direct zichtbaar. Vaak is er de eerste week sprake van zwelling waardoor het er anders uit kan zien dan je je had voorgesteld. Het resultaat van de borsten kun je vanaf 6 weken na de operatie op zijn vroegst beoordelen. Echter, het volledige eindresultaat is pas één jaar na de operatie te beoordelen. Ondanks de littekens is de tevredenheid na een mommy makeover zeer hoog; 92% van de cliënten zegt dat ze deze ingreep eerder had moeten laten verrichten en zit meetbaar beter in haar vel.

De stappen van een mommy makeover

Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een mommy makeover vindt plaats onder narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden. De narcose wordt exact naar behoefte toegediend, wat inhoudt dat het geen impact heeft op je algehele conditie na de operatie. 
Eerst tekent de chirurg op je borsten af waar de incisies komen en eventueel ook in het geval van een liftende procedure waar de tepelhoven geplaatst zullen worden. De chirurg verkleint de borsten door huid en klierweefsel aan de onderkant weg te halen en de tepelhoven naar boven te verplaatsen. Wanneer er implantaten geplaatst worden, zal de chirurg eerst de borstlift doen en daarna de implantaten plaatsen.

Vervolgens maakt de plastisch chirurg voor de (mini-)buikwandcorrectie een licht gebogen horizontale snede boven de schaamheuvel. Bij een mini-buikwandcorrectie wordt er alleen huid onder de navel verwijderd, het litteken is vaak iets breder dan van een keizersnede. De standaard buikwandcorrectie houdt in dat huid en vet tot aan de ribbenboog wordt losgemaakt, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Daarna brengt de chirurg eventueel de uitgerekte buikspieren bij elkaar op de normale plaats. In 85% van de gevallen is dit nodig om de buik haar oorspronkelijke contouren zoveel mogelijk terug te geven. De overtollige huid en het teveel aan vet worden verwijderd en de navel wordt op een nieuwe plaats ingehecht.

ls er aanvullend liposuctie verricht dient te worden van bijvoorbeeld de maag of flankregio dan kan dit tevens tegelijkertijd plaatsvinden. 
De behandeling duurt gemiddeld maximaal drie uur, afhankelijk van welke ingrepen er verricht worden. Meestal zal de chirurg eerst de borstcorrectie uitvoeren en daarna de buikwandcorrectie. 

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

De mommy makeover van Kelly

Kelly heeft dusdanig grote kinderen op de wereld gezet dat haar buik daar behoorlijk onder te lijden heeft gehad. De huid van haar buik was heel ver opgerekt en na de bevallingen slap over de rand van haar slipje gaan hangen, met duidelijk aanwezige striae. Daarnaast vond Kelly haar borsten te klein; een paar cupmaten meer vond ze beter bij zichzelf passen.

Plastisch chirurg Felicia Smits legde Kelly uit ‘wegsnijden’ bij een dusdanig uitgerekte huid rond de navel eigenlijk de enige optie is. Niet alle ‘slechte’ huid kan hiermee worden weggehaald, maar toch zeker wel 60 à 70%, met name onder de navel. Ook de borsten van Kelly zouden tijdens deze zelfde sessie meteen geopereerd kunnen worden; een echte mommy make over dus!

Tijdens de mommy make over van Kelly werden eerst perfect passende druppelvormige borstprotheses onder haar borstspieren geplaatst. Daarna werd de overtollige huid van haar buik in meerdere lagen weggehaald. De hechtingen worden hierbij dusdanig nauwkeurig gemaakt dat er geen spanning op komt. Daardoor is het litteken zo klein mogelijk. Het genezen van een buikwandcorrectie duurt ongeveer 2 weken, waarna de littekens geleidelijk steeds lichter zullen worden.

Kelly over het eindresultaat: “Ik ben naar een broekmaat kleiner én van cup A naar cup D gegaan en voel me óók van binnen een stuk gelukkiger. Ik ben nu een zelfverzekerde Kelly en wil nooit meer terug naar het gevoel dat ik had toen ik 105 kilo woog!”

Meer lezen over De Kliniek? Lees er hier alles over. Wil jij meer weten over een mommy makeover? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze plastisch chirurgen, wij helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201