Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De mommy makeover van Annick

Mommy makeover behandeld door Dr. Tim Nijhuis

Veel afvallen laat vaak flinke sporen na. Annick besloot een mommy makeover te laten doen en is superblij met het resultaat.

46 kilo afgevallen
Annick (45): “In 2017 heb ik een gastric bypass gehad en daardoor ben ik 46 kilo afgevallen. Daar was ik heel blij mee, maar het resultaat was wel dat ik een huidoverschot had op mijn buik en dat mijn borsten (cup F) alleen maar uit vel bestonden. Ik wist natuurlijk dat dit het gevolg kon zijn van zoveel gewichtsverlies, en de risico’s van zwaarder blijven en nóg zwaarder worden waren groter. Maar toch: je wilt graag een jurkje aan, zonder dat je van alles moet verbergen.

Eerlijk over de mogelijkheden
Ik ging op zoek naar een arts die gespecialiseerd was in dit soort operaties en kwam uit bij dr. Tim Nijhuis. Op Zorgkaart las ik veel positieve reacties. Hij werkte in het ziekenhuis in Breda en daar ben ik toen op gesprek gegaan. Ik had er meteen een goed gevoel over. Hij snapte mijn vraag en zijn enthousiasme hielp mij. Hij kon me helemaal meenemen in het beeld van wat hij wilde gaan maken en dat beeld strookte met wat ik graag wilde. Ik zou een borstverkleining met lift krijgen, en een buikwandcorrectie met reven van de buikspieren. Ik wilde eigenlijk ook nog een liposuctie van de bovenbuik, maar dat vond hij niet nodig. Bovendien was de operatie al behoorlijk groot. Hij schetste een eerlijk beeld van de mogelijkheden, dat was fijn.

Twee operaties tegelijk
Dr. Nijhuis durfde het aan om twee operaties tegelijk te doen. Ik zou in maart 2020 geopereerd worden, maar toen kwam corona. De operatie werd uitgesteld. Toen ik in 2021 eindelijk een oproep kreeg, was ik ingedeeld bij een andere arts. Maar zij nam mij niet mee zoals dr. Nijhuis dat kon, en bovendien wilde zij geen twee operaties tegelijk doen. Toen ben ik gaan zoeken waar dr. Nijhuis inmiddels zat, hij bleek in het Radboud in Nijmegen te werken. Daar ben ik weer op gesprek geweest. Hij gaf aan dat hij elke vrijdag bij Velthuis kliniek opereert en daar kon ik veel sneller geholpen worden. Ik heb ervoor gekozen om de ingreep aan het eind van het jaar te doen.

Geen last van de narcose
Op de dag van de operatie moest ik er al vroeg zijn, dus ik had weinig tijd om zenuwachtig te worden. Ik kwam binnen en mocht meteen door naar de ok. Na de gastric bypass was ik heel misselijk geweest van de narcose. Gelukkig kon de anesthesist mij geruststellen: ze gebruiken hier een ander type narcose en dat klopte ook; ik heb nergens last van gehad. Toen ik wakker werd voelde ik me gelijk heel prettig. De pijnstilling werkte goed, dus ik had geen pijn. Toen ik het resultaat zag, schrok ik even van de hechtingen maar het zag er al heel mooi uit.

Herstel viel mee
Het herstel vond ik meevallen. De tweede week kreeg ik alleen kriebelhoest, dat was echt pijnlijk. Maar verder moest ik echt uitkijken dat ik niet te veel ging doen omdat ik nergens last van had. Ik had echt wel wat verwacht qua pijn, maar van mijn keizersnede heb ik meer last gehad dan van dit. Na twee dagen mochten de drains eruit, de weken erna ben ik naar lymfedrainage geweest. Ik heb wel het gevoel dat dat hielp qua vocht.

Booster voor mijn zelfvertrouwen
Het is nu vijf maanden geleden en ik zie eruit als iemand van 25. Echt, ik heb nog nooit zo’n mooi lijf gehad. Ik was vanaf mijn 13e al voller en heb altijd hele grote borsten gehad. Nou, ik mis ze niet! Ik heb nu een cup C/kleine D en ze staan echt recht overeind. Ik kan jurken aan zonder beha, zonder ergens over na te denken. Een ervaring die ik nooit eerder heb gehad. Ook mijn buik is plat, dat heb ik nooit eerder gehad. Hoge broeken, korte truitjes, vroeger kon dat niet en nu wel.

Deze ingreep was een booster voor mijn zelfvertrouwen, ik ben er heel blij mee. Dr. Nijhuis heeft mij meegevoerd in mijn droom, dit lijf is echt de kers op de taart. En nu denk ik: had ik dit maar tien jaar eerder gedaan.”

 

 

"Dit is echt de kers op de taart."

Bel 088 - 7785201