Mommy make over - Velthuis kliniek

Mommy Make Over

Het doormaken van een of meerdere zwangerschappen verandert het lichaam van een vrouw. De buikwand is slapper dan voorheen en er kunnen vetophopingen ontstaan op de buik. Door het geven van borstvoeding worden de borsten minder stevig en vaak gaan ze ook wat hangen. Overtollige kilo’s kun je met diëten of sporten wel kwijtraken, maar het lichaam vindt haar oude vorm meestal niet meer terug. Een zogenaamde ‘Mommy Make Over’ kan dan uitkomst bieden.

Informatie over Mommy Make Over

Een Mommy Make Over is in feite een combinatie van verschillende ingrepen, die precies de probleemgebieden aanpakken waar veel moeders mee zitten: de buik en de borsten. Zo kan er een (kleine) buikwandcorrectie uitgevoerd worden om de overtollige huid op de buik te verwijderen. Een (kleine) borstlift kan verslapte borsten weer omhoog brengen, en een borstvergroting met implantaten is de oplossing wanneer de borsten te ‘leeg’ geworden zijn. De plastisch chirurg kan bepalen welke behandeling of combinatie van behandelingen het meest geschikt is. De behandelingen worden tegelijk, tijdens één operatie, uitgevoerd. U bent dus niet langer uit de running dan nodig is.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een Mommy Make Over. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. Een Mommy Make Over wordt altijd uitgevoerd onder narcose door een ervaren plastisch chirurg. De behandeling duurt maximaal drie uur, afhankelijk van welke ingrepen er verricht worden. Meestal zal de chirurg eerst de borstcorrectie uitvoeren, en daarna de buikwandcorrectie. Meer informatie over een buikwandcorrectie vindt u hier, meer informatie over een borstvergroting vindt u hier, meer informatie over een borstlift vindt u hier.

Verdoving

Een Mommy Make Over wordt altijd onder narcose uitgevoerd. Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw chirurg.

Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu maar omdat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, is de kans op misselijkheid een stuk kleiner. Na de operatie komen er twee slangetjes (drains) uit uw buik om eventueel bloed en/of wondvocht af te voeren. Meestal worden deze drains de dag na de operatie verwijderd. Ook bij een borstcorrectie worden er soms drains geplaatst om het wondvocht af te voeren. Deze drain wordt echter in bijna alle gevallen voor het vertrek uit de kliniek weer verwijderd. Vaak zal de chirurg adviseren om speciaal drukkend ondergoed te dragen: een drukpak voor de buik of een sportbeha voor de borsten. Die gaan de zwelling tegen en bevorderen het herstel.

U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Velthuis kliniek Hilversum en Velp bieden u de mogelijkheid om de avond na de ingreep te blijven overnachten. U kunt dan de volgende dag weer naar huis, maar u mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand regelt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel

Na de operatie heeft u waarschijnlijk niet veel pijn, maar als het nodig is krijgt u pijnstillers. Doordat uw buikspieren opnieuw aan elkaar zijn gezet, kunt u na de operatie pijn en ongemak hebben bij hoesten, lachen en persen.

De eerste twee weken na de operatie heeft de buikwand nodig om te genezen. U kunt in die tijd het beste rust houden, en u mag in ieder geval geen zwaar lichamelijk werk verrichten. Ook is het belangrijk dat er geen druk of spanning op uw borsten komt te staan. Na twee weken kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken en na zes weken kunt u weer zwaarder werk doen en gaan sporten.

De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze meer zichtbaar. Hou de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor.

Meteen na de ingreep is al duidelijk te zien dat uw buik veel platter is geworden. In de eerste weken na de operatie kan uw buik weer dikker worden door het wondvocht. Dit verdwijnt na verloop van tijd vanzelf weer. Het eindresultaat van een buikwandcorrectie is pas één jaar na de operatie te beoordelen. Ondanks de flinke littekens zijn de meeste mensen heel blij met het resultaat.

Ook de borsten kunnen na de ingreep nog flink gezwollen zijn. Na ongeveer drie maanden heeft u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat.

Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding, vooral bij mensen die roken. Daarom raden we u dringend aan om vier weken voor de ingreep te stoppen, en ook vier weken na de ingreep niet te roken. Tevens adviseren wij u vooraf en vlak na de ingreep geen bloedverdunnende (stollingsremmende) middelen en/of pijnstillers te gebruiken.

Bij elke uitgebreidere chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Bij een buikwandcorrectie ontstaat onder in de buik een gevoelloze plek. Dat is tijdelijk; het gevoel komt op deze plek op den duur weer terug.

Blijft het litteken lang zichtbaar?

Dat is afhankelijk van hoe snel en mooi u geneest. Voor alle littekens geldt dat ze de eerste maanden erg vurig (rood) kunnen zijn en langzaam steeds lichter worden. Een litteken kan zelfs in de jaren na een operatie nog veranderen. Wij geven het advies om de littekens te verzorgen met littekencreme, dit is een crème met Vitamine E.

Ik ben te zwaar, kan ik toch een buikwandplastiek ondergaan?

Een buikwandplastiek kan u een beduidend plattere buik geven, maar deze ingreep is geen oplossing voor overgewicht. Bent u te zwaar, dan is het verstandig om voor de operatie eerst af te vallen. Bij overgewicht loopt u namelijk meer risico op complicaties zoals infectie en nabloeding. Een buikwandcorrectie geeft het beste resultaat als u voor de operatie op uw streefgewicht bent. Ook mag de Body Mass Index nooit meer dan 30 bedragen. Voor berekening van uw BMI klikt u hier.

Kan ik in aanmerking komen voor vergoeding van mijn zorgverzekeraar?

Een buikwandcorrectie wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen. Er zijn echter gevallen waarin er wél een vergoeding mogelijk is. De regels hiervoor zijn echter streng. In de Velthuis Kliniek komen deze operaties eigenlijk niet voor. Criteria voor vergoeding buikwandcorrectie: - Ernstige belemmering bij het lopen - Voortdurende ontstekingen in de plooi onder het vetschort

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Tijdens het eerste consult laat u de arts weten welke medicijnen u gebruikt. De arts zal dan adviseren met welke medicijnen u eventueel moet stoppen. Vanaf twee weken voor de ingreep mag u geen bloedverdunnende medicijnen meer nemen (dus ook geen aspirine).

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten

De kosten van een Mommy Make Over zijn afhankelijk van de gekozen behandelingen. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg aangeven met welke kosten u rekening moet houden. Bekijk hieronder de richtprijzen.

Behandeling Prijs
Buikwandcorrectie (excl. overnachting) vanaf € 3.400,-
Buikwandcorrectie plus een borstlift (excl. overnachting) vanaf € 10.750,-
Overnachting € 750,-

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in mommy make over (3)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten